سلام به بورسی های عزیز، در این مطلب قصد داریم با بررسی وضعیت بازار بورس امروز و نظر تحلیلگران، به پیش بینی وضعیت بازار بورس شنبه ۲۳ اسفند ماه ۹۹ بپردازیم. با ما همراه باشیم.
خلاصه بازار بورس امروز :
شاخص کل امروز با افت ۳ هزار و ۳۶۵ واحدی به ۱ میلیون و ۲۰۱ هزار و ۷۸۱ واحد رسید و شاخص هم وزن نیز با افت ۵۳۹ واحدی به ۴۳۱ هزار و ۸۰۸ واحد رسید.
ارزش بازار: ۴۸,۲۱۴,۴۰۲.۹۸۹B ، ارزش معاملات: ۵۲,۴۱۵.۲۴۵B
تعداد معاملات: ۵۲۷,۶۳۱ ، حجم معاملات: ۴.۳۹۱Bنمادهایی که بیشترین کاهش را داشتند عبارت اند از ثزاگرس، وثخوز، ورازی، گپارس، تابا و نمادهایی که بیشترین افزایش را داشتند : کپشیر، کزغال، سمگا، بساما، رافزا
نمادهای پر معامله : اپال، برکت، کزغال، شپنا، شستا
پیش بینی وضعیت بازار بورس شنبه ۲۳ اسفند ماه ۹۹
امروز چهارشنبه ۲۰ اسفند ماه ۹۹، شاهد بازگشایی بازار سرمایه همراه با عرضه نسبی بودیم و شاخص کل در دقایق اولیخ بازگشایی به میزان ۳ هزار واحد افت کرد در ادامه روند معاملات افت شاخص به ۶ هزار واحد نیز رسید اما خوشبختانه در ساعات معاملاتی با افت ۳ هزار و ۳۶۵ واحدی شاخص کل به پایان رسید.
آیا روند نزولی شاخص کل ادامه دار خواهد بود؟ بورس چه زمانی مثبت می شود؟ این سوالاتی است که در ذهن اکثر سهامدارانی که در بازار سرمایه متضرر شدند و به منظور جبران ضرر خود سهامداری کردند، مطرح است.
عده ای از کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که بازار بورس در هفته آینده (هفته آخر اسفند ۹۹) به دلیل افزایش قیمت های جهانی و برخی عوامل سیاسی مثبت و صعودی خواهد بود اما برخی نیز معتقدند که بازار به دلیل تصمیم و اقدامات نادرست شورای عالی بورس، فرسایشی شده و این روند در هفته آینده نیز ادامه خواهد داشت.
اما برای بررسی وضعیت بازار بورس شنبه ۲۳ اسفند ماه ۹۹ ، ادامه مطلب را که نظر کارشناس بازار سرمایه را بیان نمودیم مطالعه نمایید.
- آخرین اخبار بازار سرمایه :
- توقف “شساخت” با افشای اطلاعات / تغییر سهامدار عمده
- صدور مجوز افزایش سرمایه ۱۰۰ و ۳۵۳ درصدی “قرن، ولقمان” از یک محل
- “فنفت و ولملت” پیشنهاد افزایش سرمایه ۱۷۳ و ۸۸ درصدی دادند
نظر کارشناس بازار سرمایه در خصوص آینده بازار بورس
حسین شیبانی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اتفاقات عجیب بورس سال ۹۹ گفت: عده ای از کارشناسان بازار بورس با استفاده از روشهای تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال به پشی بینی رفتار بازار سرمایه می پرداختند در حالیکه بازار سرمایه با عوامل رشد نکرده بود، که بتوان با این روش های بورس را تحلیل کرد. بازار بورس سرگذشت عجیبی داشت و پول بسیار زیادی از سوی حقیقی و حقوقی ها وارد این بازار شد که اصلا منطقی نبود و همین امر باعث شد تا سهامداران حقیقی اولین اصل سرمایهگذاری را که میگوید مهم زمان خروج از یک سهم است را فراموش کنند و فقط با عجله برای عقب نماندن از قافله بورس پول خود را به بازار تزریق کنند. به نوعی بازیگران جدید بورس از جنس تحلیل نبودند.
شیبانی در ادامه گفت : دلیل اصلی رشد شارپی شاخص کل در اوایل سال ۹۹، ورود حجم زیادی از نقدینگی بود و روند نزولی بازار نیز زمانی شروع شده که پول از بازار سرمایه خارج شد. برخی از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که بازار سرمایه غیر منطقی و بر اساس هیجان سرمایه گذاران رشد کرد و این هیجان به اندازه ای بود که اخبار منفی هچون تحریمها و اخبار بد اقتصادی نتوانست تاثیر منفی بر رشد شاخص و رود نقدینگی بگذارد. هیجان مثبت در بازار سهام که از بین رفت و خروج پول شروع شد تاثیر منفی دو برابر شد.
این کارشناس در خصوص آینده بازار سرمایه گفت : دولت توانایی مدیریت بازار سرمایه را ندارد و کسانیکه این موضوع را متوجه شدند از بازار خارج شدند و این ناتوانایی را می توانید به وضوع در عرضه صندوق پالایشی یکم مشاهده نمایید که هر واحد آن را با قیمت ۱۰ هزار تومان به متقاضیان فروختند و اکنون ۵۰۰ واحد از این صندوق پس از گذشت ۶ ماه از عرضه نه تنها سودی نداده بلکه به میزان ۱۴.۶۷ درصد ضرر نیز داده است. هفته آخر معاملات بورس به روند فرسایشی خود ادامه میدهد و معاملات بورس فعلا تغییر روندی ندارد.
درود . انصافاً این کارشناسان طی ۸ ماهه اخیر یعنی از مرداد تا الان این روزهای پایانی اسفند ۹۹ بیشتر، مردم را فریب داده اند . چرا که هیچ کدام از آنها پیش بینی چنین ریزشی را نمی کردند . سهامی که بیش از ۸۰درصد دچار ضرر و زیان شده یعنی چه ؟
کارشناس محترم ، نقدینگی به سمت رمزارزها سرازیر شده . حداقل مردم ایران اطمینان دارند که رمزارزها از قاعده و قوانین خاصی تبعیت می کند و مثل بازار ایران دچار نفوذ رانت خواران و درستکاری های پیدا و پنهان دولت و دیگر عوامل بیرونی نمی شود . هر چند که خودتان هم این نکته را بهتر از بنده می دانید !!!