دوشنبه ۱۳ اردیبشهت ۱۴۰۰ نیز همچون روزهای اخیر، شاهد بازگشایی بازار سرمایه با عرضه بودیم از آنجایی که روز گذشته جلسه سه قوا در خصوص بازار سرمایه برگزار شد، پیش بینی می شود که وضعیت بازار بورس فردا چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ تحت تاثیر نتایج این جلسه قرار گیرد.
خلاصه بازار بورس امروز:
شاخص کل با افت ۱۳ هزار و ۵۹۰ واحدی به ۱ میلیون و ۱۶۷ هزار و ۷۲ واحد رسید و شاخص هم وزن با افت یک هزار و ۴۶۶ واحدی به ۴۲۳ هزار و ۱۹ واحدی رسید.
ارزش بازار : ۴۶,۶۹۴,۴۷۷.۰۷۹B ، ارزش معاملات : ۱۹,۰۷۲.۲۷۱B
حجم معاملات : ۲.۳۵۸B ، تعداد معاملات : ۲۱۶,۶۹۱نمادهای قصفها، ثزاگرس، وثخوز، بمیلا، ورازی بیشترین کاهش را داشتند و نمادهای شغدیر، غگیلا، شصدف، فنوال، سدشت بیشترین افزایش را داشتند.
نمادهای پر معامله : خساپا، شپنا، خودرو، برکت، کرمان
پیش بینی وضعیت بازار بورس فردا چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰
روز گذشته نیز بازار بورس ایران با ریزش ۱۳ هزار واحدی شاخص کل همراه بود، برخی از کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که روند نزولی شاخص تا پایان هفته ادامه خواهد داشت. آنها معتقدند که برای اینکه بازار سرمایه ایران به تعادل بازگردد باید دامنه نوسان حذف شود و یا حداقل به حالت قبل بازگردد. با حذف دامنه نوسان، سهامدارانی که قصد خروج دارند خارج می شوند و بازار سیر طبیعی خود را از سر خواهد گرفت.
ساعتد ۱۶ روز گذشته (دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰) جلسه سران سه قوه در خصوص بهبود شرایط بازار سرمایه برگزار شد که پیش بینی می شود وضعیت بازار سرمایه روز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ تحت تاثیر نتیجه این جلسه قرار بگیرد.
- مشاهده آخرین اخبار بازار سرمایه :
- سهامدار عمده زمان و شرایط عرضه بلوک ۸.۲۳ درصدی “وحافظ” اعلام کرد
- آثار درآمدی نرخ تسعیر ارز در بانک تجارت برای سال مالی ۹۹
- طرح اقامت ۵ ساله اتباع خارجی با سرمایه گذاری ۲۵۰ هزار دلاری در بورس
مهدی رضایتی کارشناس بازار سرمایه نظر خود را در خصوص آینده بازار سرمایه اینگونه بیان داشت : جمع کردن صفوف فروش آن هم با تزریق نقدینگی، مهم ترین اقدامی است که باید برای متعادل کردن بازار سرمایه صورت گیرد. از این رو باز کردن دامنه نوسان اقدام مهم دیگری است که وضعیت نابسامان بازار را تعدیل میکند با برداشته شدن دامنه نوسان و گسترش بازارگردانی برای بسیاری از سهمهایی که منفی و در صف فروش هستند بسیار مهم و مفید است به دلیل آنکه منابعی که از سوی دولت و بازارگردانها به سهمها منتقل میشود تا حد زیادی مشکل صفهای فروش را حل میکنند.
وی برای بهبود شرایط فعلی بازار سرمایه گفت : می توان برای بهبود بازار سرمایه متغیرهای کلان اقتصادی همچون نرخ سود بانکی و تعادل در نرخ دلار توسط بانک مرکزی تعیین شود. اکنون نرخ سود بانکی ۱۸ درصد می تواند سیگنال خوبی برای بازار سرمایه محسوب شود و همچنین بانک مرکزی اعلام نماید که با کاهش تورم، نرخ سود بانکی ثابت بماند.
مهدی رضایتی درباره تاثیر تغییر نرخ تسعیر ارز بانکها در بازار گفت: تغییر نرخ تسعیر ارز بانک ها تاثیر چندانی روی بازار و صنایع نداشته چرا که هم عدد قابل توجهی به لحاظ بنیادی و فاندامنتال برای بانکها نبوده است.