حدود دو الی سه هفته است که وضعیت شاخص کل بازار سرمایه روند نامطلوبی به خود گرفته و این روند همچنان ادامه دارد، کاهش نرخ دلار تاثیر خود را روی بورس گذاشته و این روزها سهم های دلاری روند ریزش قیمتی را به خود گرفتند. سیر نزولی بازار سهام در اولین روز کاری این هفته هم، همه ی فعالان سرمایه را غافلگیر کرد و در روز گذشته بازار سهام بیش از ۷۳ هزار واحد افت کرد. می توان گفت که افت قیمت دلار و خبر ممنوعیت تقسیم سود برای نمادهای بانکی از عوامل ریزش قیمت نمادهای دلاری و بانکی بازار سهام در روز گذشته بود.
پیش بینی بورس امروز ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
به گزارش سبدگردانی هدف تابلو بورس اوراق بهادار حجم معاملات روز شنبه را ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون و ارزش معاملات را هفت هزار و ۶۲۶ میلیارد تومان نشان می دهد. بازار سرمایه ی کشور ما به شدت دلاری محور بوده و کاهش نرخ دلار تاثیر خود را روی بارار سهام گذاشته است.
بر اساس گفته ی یکی از کارشناسان بازار سرمایه پیش بینی می شود که در معاملات بازار در امروز و فردا کمی از فشار فروش کاسته شود و از روز سه شنبه شاخص کل بازار روند پایدارتری را به خود بگیرد.
دلایل افت بازار سرمایه
در هفته ای که گذشت شاخص کل بورس ۰.۷۵ درصد رشد کرد اما در روز گذشته (شنبه ۲۰ خرداد) شاخص کل بازار سهام ۳.۲۱ درصد عقب نشست.
در معاملات شنبه، ۶۴ نماد صف خرید داشتند و ۲۱۸ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف های خرید با افت ۲۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۷۳۸ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف های فروش نیز با افزایش ۴۴۲ درصدی به هزار و ۶۳۷ میلیارد تومان رسید.
نمادهای فولاد، فملی، شپنا، شستا، فارس، وغدیر، وبملت و شبندر بیشترین اثر منفی را بر شاخص داشتند. در مقابل دفرا، کهمدا و دانا بیشترین اثر مثبت را بر شاخص داشتند.
می توان گفت که افت قیمت دلار و خبر ممنوعیت تقسیم سود برای نمادهای بانکی از عوامل ریزش قیمت نمادهای دلاری و بانکی بازار بود.
با این محاسبات می توان گفت که اصلاح زمانی بازار سرمایه و رکود در معاملات پیش از بازگشت به روند اصلاحی دور از انتظار نبوده و با توجه به تاثیر مستقیم دلار روی بازار سهام به نظر می رسد که پس از تعیین تکلیف دلار که بستگی به فضای دیپلماتیک دارد، بازار سهام به یک پایداری لازم رسیده و حرکت خود را با روند بهتری آغاز کند.
بیشتر بخوانید: پیش بینی ۱۰ کارشناس از بازار بورس این هفته ۲۰ الی ۲۴ خرداد ۱۴۰۲