ماهی که گذشت (مرداد ماه ۹۹) به خصوص دو هفته ی آخر، یکی از پر چالش ترین و مبهم ترین هفته های سال جاری بود که شاخص بیش از ۳ هزار واحد ریزش کرد، اما پیش بینی ها حاکی از آن است که با توجه به اصلاحات سازمان بورس که شامل موارد زیر است:
- افزایش ضریب تعدیل سهام در حساب تضمین به ۲۰ درصد
- تعیین حد نصاب ۱۵ درصدی سقف سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت
- بازگشت زمان معاملات همه سهام بورس از امروز به روال عادی
شرایط در اولین روز شهریور و هفته ای که پیش رو داریم تقویت شود و از فشار فروش سهام در این هفته کاسته شود. کارگزاری آبان اعلام کرد خدشه دار شدن اعتماد سهامداران در کنار تشدید قوانین به همراه سیگنال انقباضی بانک مرکزی به بازار، همگی از دلایل افت کم سابقه بازار بودند، اما با توجه به اصلاحات صورت گرفته و رشد نسبی متغیرهایی چون قیمت های جهانی و نرخ ارز در سامانه نیما، سطوح قیمتی فعلی جذاب خواهد بود و واگذاری صندوق دوم (دارا دوم) نیز می تواند محرکی به منظور کاهش فشار فروش باشد.
خوش بینی به بهبود بورس درهفته اول شهریور بعد از طی سخت ترین دوره
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس:
بازارسهام یکی از پرچالش ترین و مبهم هفته های سال جاری با ریزش بیش از ۳ هزار واحدی شاخص را سپری کرد اما با اصلاحات سازمان بورس ( افزایش ضریب تعدیل سهام در حساب تضمین به ۲۰ درصد، حد نصاب ۱۵ درصدی سقف سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت و بازگشت زمان معاملات همه سهام بورس از امروز) ، امیدها به بهبود شرایط در اولین روز شهریور بعد از چندین روز تقویت شد و کارگزاری آبان در مورد روزهای گذشته و آینده اعلام کرد: بازار در هفته گذشته با فشار کم سابقه ای همراه بود که با تردید در واگذاری صندوق پالایشی آغاز و با تصمیماتی نه چندان سنجیده ادامه یافت.
خدشه دار شدن اعتماد سهامداران در کنار تشدید قوانین به همراه سیگنال انقباضی بانک مرکزی به بازار همگی از دلایل افت اخیر بازار بودند که افت های کم سابقه ای را به دنبال داشتند.
در بازارهای جهانی هم با رشد نسبی شاخص دلار ، فشار را بر فلزات افزایش داد و مس که در حال نزدیکی به ۶۷۰۰ دلار در هر تن بود در پایان هفته با عقب نشینی به محدوده ۶۵۰۰ بازگشت و روی نیز از سطح ۲۵۰۰ دلاری عقب نشینی کرد. نفت برنت با سیگنال مبهم اوپک ، سطح ۴۵ دلاری را از دست داد.
به نظر می رسد نوسانات شاخص دلار که رشد اخیر فلزات را به دنبال داشت اصلی ترین محرک بازارها است و هنوز تقاضا در بازارهای کالایی به دوران قبل از کرونا بازنگشته است.
در بازار ارز نیز با روشن تر شدن ابعاد طرح گشایش اقتصادی و البته ابهامات پیرامون این طرح ، بازگشت نسبی قیمت دلار رخ داد و به نظر می رسد این متغیر با اهمیت در کوتاه مدت همچنان روندی نوسانی را پشت سر بگذارد.
اما در بازار سهام ، فشار فروش تا پایان هفته قبل ادامه داشت و بازگشت از تصمیمات اتخاذ شده می تواند تا حدودی تقاضا را تحریک کند ولی بازگشت اعتماد و تمایل به ورود مجدد به بازار ، زمان بر خواهد بود. با اصلاح صورت گرفته و رشد نسبی متغیرهایی چون قیمت های جهانی و نرخ ارز در سامانه نیما، سطوح قیمتی فعلی جذاب خواهد بود و واگذاری صندوق دوم نیز می تواند محرکی به منظور کاهش فشار فروش باشد.
بیشتر بخوانید: پیش بینی صعود شاخص به قله ۲.۸ تا ۳ میلیون واحدی تا پایان سال ۹۹
در دیگر گروه ها نیز به نظر می رسد فضای عمومی با بهبود مواجه شود و روند تک نمادها مجددا مورد توجه باشد.
به صورت کلی در کوتاه مدت می توان به کاهش فشار فروش خوش بین بود. باید توجه داشت در روندهای نزولی عیار بسیاری از گروه ها مشخص می شود و تا حدود زیادی نحوه معاملات ارزندگی نمادها مورد ارزیابی قرار می گیرد.توجه به نقدشوندگی و ارزش شرکت ها و مقایسه با قیمت تابلو از مواردی است که در این مقطع بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد و نگاه کوتاه مدتی در بازار نیز قطعا نیاز به اصلاح خواهد داشت.