بازار سرمایه در پایان معاملات روز گذشته چهارشنبه روند متفاوتی از خود نشان داد و پس از هشت روز صعود متوالی در حالی بیشتر سهامداران و فعالان بازار منتظر صعود در نهمین روز و منتظر احتمال رشد پنج تا هشت هزار واحدی بودند اما بازار با افت شاخص مواجه شد. یکی از عوامل افزایش شاخص و صعودی شدن حرکت شاخص کل تاثیر جلسه ارزیابی داراییها می باشد. اما به گفته ی یکی از کارشناسان بازار سرمایه ریزشها جزئی از بازار است و همچنان باید امیدوار بود. یکی از دلایل افت بازار در روز گذشته هم سنت هیشگی بازار سرمایه است که در آخرین روز معاملاتی برخی از سهامداران دست به فروش می زنند تا مبادا در دور آخر هفته انتشار برخی اخبار سیاسی، موجب نزولی شدن بازار و کاهش نرخ سهم آنها نشود.
پیش بینی بازار سهام شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲/ نوسان ذات بازار است و در حال حاضر سیاست متعادلسازی در بازار حاکم است
به گزارش سبدگردان هدف در معاملات روز چهارشنبه پانزدهم آذر ماه ۱۴۰۲، شاخص کل بورس تهران ۵ هزار و ۴۵۲ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۱۷۱ هزار و ۵۱ واحد رسید. نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۱۱۰ هزار و ۶۷۵ واحد بالاتر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۵.۳ درصد شد.
یکی از کارشناسان بازار سهام علت ریزش بورس و افت شاخص کل را این گونه بیان می کند که نوسانات بازار امری عادی است، ولی در مجموع حجم معاملات روزانه نسبت به چند هفته قبل افزایش یافته و ماشاهد بودیم که بسیاری از مردم سرمایه های خود را از صندوق های با درآمد ثابت خارج کردند و سرمایه خود را وارد بازار سهام کردند و این نکته مثبت بازار است.
در روز گذشته فولاد، اخابر و فملی نمادهای قرمزپوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در مقابل شتران، تاپیکو و فارس از نمادهای سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند.
این که بازار سهام در روز چهارشنبه دچار ریزش شد و عرضه نسبت به تقاضا پیشی گرفت باید بگوییم که غیر از این هم نمی توان انتظار داشت زیرا نوسان در ذات بازار است و هیجان باید وجود داشته باشد. در بازار روز گذشته هم اگرچه تعداد نمادهای منفی زیاد بود و بالای ۵۰ تا ۶۰ درصدشان منفی بودند، اما به طور کلی میتوان گفت وضعیت نگران کنندهای جریان نداشت و باید یادآور شد بازار بیشتر تحت تاثیر فعالیت حقوقی ها می باشد نه حقیقی ها.
یکی دیگز از دلایل افت شاخص هم در آخرین روز معاملاتی بازار سرمایه، سنت همیشگی بازار است که در آخرین روز هفته برخی از سهامداران دست به فروش سهام خود می زنند تا تحت تاثیر انتشار احتمالی اخبار مربوط به دولت و سیاست قرار نگرفته و مبادا قیمت سهام آنها پایین بیاید و ترجیح می دهند که در پایان هفته سهام خود را به پول نقد تبدیل کنند. همین افرد روز شنبه در اولین روز هفته مجدد سهم را خریداری می کنند.
بورس همچنان تشنه نقدینگی
به گفته یک کارشناس بازار سرمایه با این همه بازار به طور کلی تشنه نقدینگی است. اخباری بر بورس موثر است که به نقدینگی اثر اطمینان بخش و مثبت دهد، ولی در حال حاضر حساسیت بازار سهام به اخبار، متاثر از سقوط سال ۹۹ همچنان کم شده و به عبارتی بازار را بی اعتماد کرده است؛ چه اخبار مثبت چه اخبار منفی.
ازاری که چند ماهی است بر مدار تعادل دو میلیون قرار دارد و به نظر میرسد که از ۶، ۷ ماه گذشته به طور میانگین در سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت آمده است، برای افزایش یا کاهش سرعت یک عامل محرک قوی میخواهد. بازار سرمایه مانند بانک دارای درآمد ثابت نیست و این بازار نیازمند برنامه ریزی، تحرک، هیجان و پویایی است که آن هم از طریق سیاستگذار قابل برنامه ریزی است.
پیش بینی بورس شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲
در حال حاضر گزارش عملکرد ۹ ماهه شرکت ها را در پیش رو داریم که در این میان بیشتر شرکت ها سود ده بوده اند و به همین دلیل انتظار داریم که قیمت ها افزایش پیدا کند و به طور کلی سیاست متعادلسازی در بازار حاکم است و با ورود نقدینگی به بازار می توان منتظر صعودی قوی شاخص کل و موج صعودی بازار سهام باشیم.
در حال حاضر ارزش معاملات بازار افزایش پیدا کرده است و این یک نشانه ی خوب بریای بازار سهام است و از این رو پیش بینی می شود که در هفته ی سوم آذر ماه و روز شنبه شاهد تغییرات مثبت و محدودی در بازار باشیم و این نکته را فراموش نکنیم که رشد یک شبه اتفاق نمی افتد و باید بازار روند تعادلی خودش را آرام ارام پیش ببرد تا ببینیم در ماه های بعدی روند بازار چگونه خواهد بود.
برای مطالعه بیشتر:
پیش بینی روند بورس در آذرماه ۱۴۰۲/ چالش های ماه آینده و سهم های جذاب