شاخص کل بورس تهران در چهارشنبه ۷هزار و ۱۹۱واحد، معادل ۰.۳۵درصد نزول کرد و به ۲میلیون و ۳۸هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با ۶واحد کاهش به ۷۰۲هزارو۱۴۰واحد رسید. بر خلاف دو هفته ی گذشته که نماگرهای بورس روند صعودی داشتند روند شاخص کل در هفته ی اخیر در مجموع نزولی بود اما تغییرات شاخص هم وزن صعودی بود و رشد کرد. به طور کلی بورس تهران از ابتدای آبان ماه روزهای پرنوسانی را پشت سر گذاشته و حالا مقاوت بازار در مقابل اخبار منفی اثر گذارمانند جمله نرخ هفت هزار تومانی خوراک گاز پتروشیمیها در پنج ماه ابتدایی سال و جریمه سنگین برخی از نمادهای بانکی باعث شده که ارزندگی بازار بار دیگر به رخ سهامداران کشیده شود و امید سهامداران زنده نگه داشته شود. اما می خواهیم بدانیم با وجود شرایط فعلی بورس تهران در ابن وضعیت رکودی، وضعیت بازار در هفته ی پایانی آبان ماه ۱۴۰۲ چگونه خواهد بود؟
پیش بینی بازار سهام در هفته ی پایانی آبان ماه ۱۴۰۲/ ارزشمندی بازار سرمایه نسبت به دیگر بازارهای موازی
به گزارش سبدگردان هدف در پیش بینی بورس در هفته ی پایانی آبان ماه ۱۴۰۲ این گونه می توان گفت که در هفته معاملاتی گذشته، سهامداران و فعالان بازار سهام شاهد دست و پنجه نرم کردن جریان داد و ستدها با اخبار منفی همچون نرخ هفت هزار تومانی ابلاغ شده به پتروشیمی ها برای پنج ماه ابتدایی امسال و همچنین جریمه بانک ها بودند. با این حال واکنش نه چندان عمیق بازار نسبت به این دست اخبار حکایت از قرار گرفتن بازار در یک کف معتبر و ارزندگی آن دارد. به این صورت که سهامداران تمایلی به کاهش قیمت ها ندارند و همین موضوع باعث شده که بار دیگر امید در دل سهامداران زنده نگه داشته شود و به صعودی بودن روند شاخص در هفته ی پایانی آبان ماه ۱۴۰۲ امیدوار بود.
در روز شنبه شاخص کل هزار و ۶۳۶ واحد پایین آمد و ۱۸۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. روز یکشنبه شاخص ۸۴۸ واحد افت کرد و یک میلیارد تومان سرمایه به بازار وارد شد.
روز دوشنبه شاخص ۲ هزار و ۱۴۳۳۰۳ واحد بالا آمد و ۱۲ میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد. سهشنبه نیز شاخص ۹ هزار و ۷۸۴ واحد رشد کرد و خروج پول به ۳۱۰ میلیون تومان رسید.
چهارشنبه شاخص کل ۷ هزار و ۱۹۱ واحد سقوط کرد و ۱۰۲ میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد.
بدین ترتیب، در پایان معاملات چهارشنبه، شاخص کل ۱۷ هزار و ۱۶۶ واحد پایینتر از هفته پیش ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس منفی ۰.۸۳ درصد شود. شاخص هم وزن نیز در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۳ هزار و ۳۷۲ واحد بالاتر ایستاد و بازدهی مثبت ۰.۴۸ درصدی را ثبت کرد.
در مجموع کل هفته ۶۰۴ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۱۲۱ میلیارد تومان بود.
همان طور که گفتیم به گفته ی ناظران یکی از عوامل ریزش بازار در دو روز پایانی هفته ی چهارم آبان ماه ۱۴۰۲، اعلام جریمه سنگین بانکها به علت کوتاهی در پرداخت تسهیلات بود. این خبر را وزیر اقتصاد اعلام کرد و رقم جریمه بانکها را نیز ۲۶ هزار میلیارد تومان بیان کرد.
در واقع یک بار دیگر تصمیم دولت اثر منفی بر بازار سرمایه گذاشت. بدین ترتیب در دو روز پایانی هفته، خصوصا روز چهارشنبه نمادهای بانکی بیشترین خروج سرمایه حقیقی را ثبت کردند.
روند احتمالی در هفته ی پایانی آبان ماه
بازار سرمایه با توجه به اتفاقات روزهای اخیر و اخبار منفی مخابره به بازار و عدم واکنش عمیق بازار به این اخبار نشان می دهد که در حال حاضر بسیار ارزشمند است و در نقاط ارزش ذاتیش مورد معامله قرار می گیرد. از این رو از نظر بنیادی شاخص میتواند فعلا با فضایی که داریم دو میلیون را از دست ندهد، یعنی کف محکمی برای بازار در شاخص دو میلیون ایجاد شده است و باید منتظر باشیم و ببینیم در روزهای آتی چه اخباری از درگیری در غزه منتشر میشود. یا اخباری مثل افزایش نرخ ارز نیمایی دوم به بالای ۴۰ هزار تومان چه تاثیری میگذارد. این ها میتواند عواملی باشد که رشد بازار را ادامهدار کند.
به نوعی میتوان امیدوار بود که بازار روند افزایش تدریجی را ادامه دهد، در غیر این صورت بازار در همین کانال ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۱۰۰ تا آخر آبان ماه می تواند در نوسان باشد.
برای مطالعه بیشتر:
پیش بینی بورس امروز شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۲/ روند بازار در هفته ی پایانی آبان ماه به کدام سمت خواهد بود؟
پیش بینی روند بورس در آذرماه ۱۴۰۲/ چالش های ماه آینده و سهم های جذاب