شاخص کل بورس تهران معاملات هفته ی دوم شهریورماه که منتهی به ۱۴ شهریورماه بود را با رشد ۲.۲ درصدی به پایان رسانید و این باعث شد که ما دو هفته ی متوالی را شاهد افزایش ارتفاع نماگر باشیم. بازار سهام هفته ی دوم شهریورماه را به شکلی پشت سر گذاشت که با اعلام خبر حذف ارز نیمایی و افزایش نرخ تسعیر ارز شرکت ها به قیمت دلار مرکز مبادله، تقویت شد. از این رو بیشتر گروه های بازار توانستند حداقل چند روز از هفته را به صورت افزایشی پست سر بگذارند، اما می خواهیم بدانیم که آیا در هفته ی سوم شهریورماه نیز این روند صعودی ادامه داشته داشته و تکرار خواهد شد یا نه؟
پیش بینی بازار سرمایه در هفته سوم شهریورماه ۱۴۰۲/ آیا روند صعودی در این هفته هم تکرار خواهد شد؟
به گزارش سبدگردان هدف بازار سهام در هفته ی دوم شهریور ماه ۱۴۰۲ مثبت شد و شاخص کل بورس تهران در سطح دو میلیون و ۱۵۰ هزار واحدی ایستاد. از این رو بیشتر صنایع بازار هم تحت تاثیر فضای مثبت صنایع پتروشیمی و پالایشی به رنگ سبز درآمدند.
اما می خواهیم بدانیم که آیا این روند در هفته ی سوم شهریورماه و روزهای اینده هم ادامه خواهد داشت یا خیر؟ در این صورت بیشتر کدام صنایع مورد توجه سرمایه گذران قرار خواهد گرفت؟
کلید رشد بازار سهام کجاست؟
به گفته ی یکی از مشاوران بازارهای مالی از ابتدای شهریور ماه، شاهد پمپاژ اخبار مثبت به بازار سرمایه بودیم. در راس تمامی خبرهای مثبت، اظهار نظر احسان خاندوزی وزیر اقتصاد مبنی بر همکاری وزارتخانههای صمت، نفت و اقتصاد برای تهیه بسته حمایتی از بازار سرمایه، بیشترین اثر مثبت را از سمت بورس به دنبال داشت.
وی ادامه داد: فرموله شدن نرخ گاز صنایع و گزارشهای تاییدکننده افزایش میزان فروش نفت ایران نیز اثر مستقیم بر افزایش حجم معاملات در بورس داشت. در هفته گذشته شاهد افزایش و تثبیت حجم معاملات بر روی عدد ۶ هزار میلیارد تومان نیز بودیم.
این کارشناس معتقد است که علاوه بر موارد ذکر شده اتفاق های مثبت در بازار خودرو نیز، اثر مطلوبی بر بورس داشت. تسهیل شرایط واردات خودروی کارکرده، عقبنشینی شورای رقابت از قیمت گذاری دستوری خودرو و واگذاری سهام خودروسازها در بورس باعث کاهش التهابات سهام گروههای خودرویی در بازار سرمایه شد.
در حال حاضر یکی از با اهمیت ترین فاکتورهای اثر گذار روی بازارهای مالی برابری نرخ دلار و ریال در بازار آزاد است. هرچقدر این عدد واقعی تر و برگرفته از آمار واقعی تورم، میزان چاپ پول و رشد اقتصادی باشد، میتوان شاهد اثر واقعی تر این شاخص بر بازار سرمایه بود. اما در صورت تمایل دولت به کنترل دستوری، این نرخ میتواند اثر نامطلوبی بر بازار سرمایه داشته باشد.
پیش بینی هفته ی سوم شهریورماه ۱۴۰۲
در جریان معاملات هفته ی جاری مولفه های بسیاری می توانند وجب جهت دهی شاخص کل شوند که یکی از مهم ترین این مولفه ها قیمت گذاری نرخ خوراگ و سوخت ( گاز) صنایع و تغییر نرخ تسعیر ارز قیمت پایه محصولات عرضه شده در بورس کالا می باشد.
با توجه به عقبگرد دولت از تصمیم نرخ ثابت ۷ هزار تومانی خوراک و بازگشت به فرمول قیمتگذاری سال ۹۴، سیگنالی که به بازار مخابره شد، حاکم شدن نسبی عقلانیت در بدنه تصمیمگیری کلان اقتصادی کشور بود که موجب بهبود روند معاملات شد. البته همچنان معاملهگران به دلیل عدم اعتمادی که به دولت وجود دارد، انتظار دارند مجددا فرمول قیمتگذاری تغییر کند که این احتمال میتواند معاملات هفته آینده را تحت تاثیر قرار دهد.
با توجه به رشد ۱۰ تا ۲۰ درصدی بازار طی دو هفته گذشته، بسیاری از معامله گران اقدام به شناسایی سود کرده اند که همین موضوع باعث افزایش عرضه ها خواهد شد و به نظر می رسد که در هفته ی جاری جنگی بین خریداران و فروشندگان رخ خواهد داد و همین موضوع باعث ایجاد نوسانات گسترده در بازار خواهد شد.
از این رو در شرایطی که اگر عواملی همچون تغییر نرخ تسعیر ارز صنایع از ۲۸۵۰۰ به نرخ بازار توافقی (۳۸۰۰۰ تومان) بدون ابهام و رسما از طرف دولت اعلام شود و فضای روشنتری حاکم گردد می توان انتظار داشت که تقاضا برای خرید سهام از سوی فعالان بازار افزایش پیدا کرده و روند صعودی در بازار ادامه دار خواهد شد.
برای مطالعه بیشتر:
پیش بینی ۱۵ کارشناس از احتمال صعود پایدار بورس/ آیا روند صعودی بورس ثابت شد؟
پیش بینی بورس در نیمه دوم سال ۱۴۰۲/ شاخص کل در نیمه دوم سال کاهشی خواهد بود یا افزایشی؟