بازار سهام هفته اول بهمن ماه 1402 را با بازدهی منفی 2.86 درصدی پشت سر گذاشت. البته بازار سهام و شاخص کل در روزهای پایانی هفته رشد کرد و همین امر موجب امیدواری سرمایه گذاران شد. روز چهارشنبه شاخص کل بورس تهران پس از 7 روز رشد کرد و نمادهای فملی، فولاد، حکشتی، اخابر و شستا بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. اما می خواهیم بدانیم روند معاملات بازار سهام در هفته دوم بهمن ماه 1402 چگونه خواهد بود؟
پیش بینی بازار سهام در هفته دوم بهمن ماه 1402/ آیا ورق بورس در هفته ی پیش رو برمی گردد یا خیر؟
به گزارش سبدگردان هدف در پیش بینی هفته دوم بهمن ماه 1402 این گونه می توان گفت که بازار سرمایه در این روزها با رکود نسبی مواجه شده و خروج سرمایه ادامه دارد. با این حال توقف ریزش شاخص نظر تحلیلگران تکنیکی درباره سطح حمایت 2 میلیون 115 هزار واحد تقویت کرد. بنابراین این تحلیلگران معتقدند شاخص فعلا بیش از این ریزش نخواهد کرد.
در هفته ی گذشته در روز شنبه شاخص کل 19 هزار و 33 واحد پایین آمد و 934 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. روز یکشنبه شاخص 13 هزار و 725 واحد افت کرد و 638 میلیارد تومان سرمایه از بازار خارج شد.
روز دوشنبه شاخص 6 هزار و 664 واحد پایین آمد و 495 میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد. سهشنبه نیز شاخص 26 هزار و 527 واحد افت کرد و خروج پول به 904 میلیون تومان رسید.
اما روز چهارشنبه شاخص کل 3 هزار و 415 واحد رشد کرد و برای دهمین روز معاملاتی متوالی، پول حقیقی از بورس خارج شد که ارزش آن 123 میلیارد تومان بود.
بدین ترتیب، در پایان معاملات چهارشنبه، شاخص کل 62 هزار و 515 واحد پایینتر از هفته پیش ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس منفی 2.8 درصد شود. اما شاخص هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 34 هزار و 378 واحد پایینتر ایستاد و بازدهی منفی 4.5 درصدی را ثبت کرد.
در مجموع کل هفته 3 هزار و 94 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 166199 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین رشد 266 درصدی داشته است.
به طور کلی شاخص در هفته اخیر از محدوده بالای کنیمه کانال 2.1 میلیونی، به نیمه پایانی کانال ریزش کرد. برخی از ناظران یکی از وامل خروج سرمایه و ریزش قیمت ها را انتظارات منفی دانسته اند اما برخی از ناظران هم معتقدند که بسیاری از سهامداران حتی با وجود زیان ترجیح میدهند از بازار سهام خارج شوند و به سرمایه گذاری در بازارهای موازی روی آوردهاند. در نتیجه معقتند محرک خروج این سهامداران صرفاً انتظارات منفی نیست، بلکه رفتار سهامداران واکنشی به ریسکهای فزاینده بازار سهام است.
اتفاقات، تصمیم گیری ها و اخبار سیاسی منفی، چه در حوزه سیاست خارجی و چه در سیاست داخلی، چشم انداز فعالان اقتصادی را منفی کرده و سرمایه گذاران به دارایی های کم ریسک تر و بازار ارزهای دیجیتال روی آورده اند.
در چنین شرایطی، کمبود انرژی صنایع، سیاست گذاری نامتوازن دولت و مداخلات قیمتی غیرکارشناسی و غیراصولی، بازار سرمایه را به نابازار بدل کرده است. بنابراین خروج سرمایه واکنش منطقی و قابل پیش بینی بازار است.
با توجه به اینکه شاخص کل بورس در آخرین روز بورسی این هفته یعنی روز چهارشنبه ۴ بهمن ماه با ۳ هزار و ۴۱۵ واحد صعود، به ۲ میلیون و ۱۲۳ هزار و ۴۶۴ واحد رسید. و همچنین شاخص هم وزن نیز برخلاف روزهای دیگر این هفته ۳ هزار و ۸۴۵ واحد افزایش یافت و به ۷۲۷ هزار و ۹۶۱ واحد رسید. بنابر این احتمال ریزش بورس روز شنبه دور از انتظار نیست، البته باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا بورس روند صعود را در پیش می گیرد یا سقوط؟. آیا بورس هفته دوم بهمن ماه سبزپوش می شود؟
برای مطالعه بیشتر:
پیش بینی بورس امروز شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۲/ آیا گزارش های ماهانه به داد بازار سهام خواهد رسید؟
پیش بینی مهم بورس تا پایان زمستان ۱۴۰۲/ روند معاملات بازار سهام تا پایان سال چگونه خواهد بود؟