در پایان معاملات بورس روز گذشته (چهارشنبه ۱۲ آبان) شاخص کل با بیشترین تاثیر مثبت سه نماد “فولاد، کچاد، شپدیس” با رشد بیش از ۲۲ هزار واحد همراه شد و در محدوده یک میلیون و ۳۹۸ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز با تاثیرپذیری یکسان از کلیه بازار ۷۷۲۷ واحد صعود کرد و به سطح ۳۷۴ هزار واحد رسید. معاملات بورس دیروز در حالی رقم خورد که صف های فروش تقریبا از میان رفته و جاری خود را صف خرید داده بودند و در کنار رشد ۱.۶۲ درصدی نماگر اصلی بازار، خالص خرید حقیقی هم پس از ۱۲روز مثبت شد.
دیروز همچنین شاهد خبر افزایش قیمت خودرو درب کارخانه ای و تغییر شیوه قیمتگذاری خودرو بودیم که از سوی رئیس سازمان بورس مطرح شد که به موجب این خبر، نمادهای خودرویی با افزایش تقاضا روبه رو شدند. همچنین گفتنی است که در کنار رشد شاخص کل طی سه روز معاملاتی گذشته، شاخص هم وزن نیز که بیانگر وضعیت کلی بازار بوده، رشد ۱۱/ ۲درصدی را در هفته جاری رقم زد. حال این پرسش برای سهامداران مطرح است که روند بازار بورس در ماه های باقیمیمانده سال جاری چگونه خواهد بود؟ آیا شاخص با رشد همراه خواهد بود؟
به طور کلی پیش بینی می شود شاخص طی ماه های آینده در محدوده فعلی نوسان کند که در صورت اصلاح شدید تا محدوده ۱/۲۵۰ میلیون واحد خواهد آمد و ریزش بیشتر بعید به نظر می رسد. حال آنکه در صورت رشد و شکست مقاومت در محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد، تا محدوده ۱/۷۰۰ تا ۱/۸۰۰ خواهد رفت و سپس سقف تاریخی خود یعنی ۲/۱۰۰ را می زند. طبق پیش بینی کارشناسان و فعالان بازار سهام، رشد شاخص تا محدوده های اعلام شده یا در ماه های آخر سال یا اوایل سال ۱۴۰۱ خواهد بود.
ریسک های فعلی بازار بورس تا پایان سال ۱۴۰۰ کدامند؟
پیش بینی نائب رئیس اتاق بازرگانی تهران از وضعیت بورس در نیمه دوم سال
پیش بینی بورس و عوامل اثرگذار بر رشد شاخص
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارتنیوز درباره مدیریت پررتفوی سهامداران در شش ماهه دوم سال گفت: به نظز میرسد برخلاف سال ۱۳۹۹ تکیه بیش از اندازه به سود ناشی از خرید و فروش اوراق بهادار بدون توجه به ارزش ذاتی و عایدات مستمر یکی از محورهای اصلی تصمیمگیری و سرمایهگذاری در شش ماه دوم سال جاری باشد و به طور کلی سیاست مدیریت پرتفوی افراد باید به ترتیب بر اساس مدیریت ریسک نقدشوندگی پرتفوی، مدیریت ریسک بازدهی پرتفوی و مدیریت ریسک آسیبپذیری پرتفوی ناشی از تصمیمات خلق الساعه باشد.
وی همچنین درباره روند بازار سهام در ماههای آینده گفت: پیشبینی میشود با فرض ثابت بودن سایر متغیرهای اثرگذار بر وضعیت اقتصادی کشور، صنایع برتر با محوریت استراتژی مدیریت پرتفوی، صنایع ارزآور و خودکفا از حیث تامین مواد اولیه، پالایشگاهی، پتروشیمی، فولادی و فرآوردههای معدنی و کانی میتوانند پیش رو باشند. همچنین شرکتهای صنایع غذایی و دارویی، از نظر آزادسازی نرخ ارز برای تامین مواد اولیه و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی جزو صنایع پیش رو در بازار سرمایه خواهند بود.
آقابزرگی در این باره میگوید: شرکتهای صنعت بانک، بیمه، لیزینگ و تامین سرمایه از نظر افزایش ترن اوور و گردش مالی و در نتیجه افزایش حاشیه سود عملیاتی میتوانند از سودآوری خوبی برخوردار باشند.
این کارشناس بازار افزود: به استثنای برخی موقعیتهای شرکتهای خاص، میتوان چشم انداز تا پایان سال ۱۴۰۰ را را با محوریت اثر تورم بر بازار سرمایه، گسیل نقدینگی سرشار به بازار سرمایه و اراده حاکمیت در حمایت از بازار سرمایه و احتمال ادامه روند افزایشی نرخ ارز، مثبت ارزیابی کرد و انتظار داشت نه در حد میزان نرخ تورم ساختاری در بودجه ۱۴۰۰ که حداقل به میزان ۴۰ الی ۵۰ درصد است بلکه حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد بازدهی را نصیب سهامداران بکند و در کل شاخص کل بورس، امکان صعود تا محدوده ۱٫۷ میلیون واحد را دارد.