در پایان معاملات بورس دیروز (یکشنبه ۲۴ مرداد) شاخص کل بورس با بیشترین تاثیر مثبت سه نماد “شستا، فارس، شپنا” با رشد بیش از ۱۹ هزار واحد همراه و وارد کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد شد. این در حالی است که شاخص هم وزن نیز با تاثیرپذیری یکسان از کلیه بازار عملکرد مثبتی را ثبت کرد و با ۵۶۲۵ واحد صعود به سطح ۴۲۸ هزار واحد رسید. حال با توجه به پایان مثبت و پرقدرت بازار در شروع تعطیلات کرونایی و تعطیلات چهار روزه بورس، روند بازار سهام بعد از تعطیلات در هفته اول شهریور ماه چگونه خواهد بود؟
پیش بینی بورس هفته اول شهریور ماه
میثم مسلمانزاده کارشناس بازار سرمایه درباره روند فعلی بازار سرمایه به تجارت نیوز گفت: بعد از اتفاقات اخیر و از بین رفتن هیجانات سیاسی که روند بازار را تحت تاثیر قرار داده بود روند صعودی بازار آغاز شد، این مدت در پارامترهای اصلی موثر بر بازار مثل نرخ دلار و قیمت محصولات در بازارهای جهانی تغییر خاصی اتفاق نیفتاده است و به همین دلیل شاهد ثبات نسبی در بازار هستیم.
این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: در یک ماه گذشته در روند صعودی بازار شرکتهایی که epsهای مناسبی را برای سال جاری داشتند و در مجامع سودهای خوبی را تقسیم کردند، نقش مهمی را ایفا کردند. حالا برای سال آینده شرکتهایی که epsهای تکرار شونده مناسبی را داشته باشند برای سرمایهگذاری مناسباند. به عنوان مثال گروه نمادهای پتروشیمی به دلیل تقسیم سودهای مناسب مورد توجه و اقبال بازار قرار گرفتند.
مسلمانزاده درباره روند بازار در روزهای آتی گفت: در هفتهها و روزهای آینده بازار به سمت مقایسه شرکتهایی میرود که در این مدت رشد کمتری را داشتند و دارای ظرفیتهای نهفتهای هستند. وی تشریح کرد: در حال حاضر سهامداران متوجه این موضوع شدند که بدون نگاه تحلیلی به بازار نمیتوان معاملهای را انجام داد و لازمه فعالیت در بازار داشتن نگاه تحلیلی است.
وی افزود: برای هفته بعد پیشبینی میشود نگاه کلی به سمت شرکتهایی باشد که در دو ماه اخیر کمتر مورد توجه قرار گرفتند. نهایتا برای سایر سهمها هم اصلاح آنچنانی نخواهیم داشت اگر هم اصلاحی باشد اصلاح زمانی است تا قیمتی.
سهامداری کنید
مسلمانزاده گفت: در حال حاضر اگر سهمها دست به دست شوند و پتانسیل جدیدی شکل بگیرد ظرفیتهای بیشتری به بازار تزریق میشود و تحرکات در بازار اوج میگیرند.
وی افزود: در دو ماه گذشته رشد در بازار به صورت آهسته و پیوسته بوده است و در حال حاضر تمایل افراد بیشتر به نگهداری سهم است تا فروش. به طور کلی هم کسانی که سهامداری میکنند و تمایل کمتری به فروش دارند سود بیشتری را میکنند.