در جریان معاملات روز گذشته شاخص کل بورس با افت ۲ هزار و ۳۰۰ واحدی همراه شد این در حالی بود که با وجود منفی شدن دو شاخص اصلی بورس، روند ورود پول حقیقی به بازار همچنان ادامه داشت. روز گذشته نمادهای بزرگ بازار؛ فولاد، شستا، شتران، شپنا و شبندر بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند. در حال حاضر با وجود شرایطی که در بازار حاکم شده است کارشناسان پیش بینی کرده اند که جریان متعادل و منفی روز آغازین هفته باز هم تکرار خواهد شد. اما می خواهیم ببینیم روند معاملات امروز و روزهای آتی دقیقا چگونه خواهد بود و آیا شاخص کل رشد خواهد کرد یا خیر؟
پیش بینی بازار سهام امروز یکشنبه ۵ آذر ماه ۱۴۰۲/ امروز قدرت خریداران در بازار بیشتر خواهد بود یا فروشندگان؟
به گزارش سبدگردان هدف در پیش بینی بورس امروز یکشنبه ۵ آذر ماه ۱۴۰۲ این گونه می توان گفت که در پایان معاملات روز ابتدایی هفته، دماسنج اصلی تالار شیشهای با افت ۰.۱۲ درصدی (معادل دو هزار و ۳۳۷ واحد از ارتفاع این شاخص)، در سطح دو میلیون و ۱۹ هزار و ۹۹۴ واحدی قرار گرفت.
روز گذشته بازار به گروه خودرویی ها و به خصوص خساپا توجه داشته چرا که بازار درصدد بود با توجه به اطلاعیه این شرکت در سامانه کدال و برنامه این شرکت برای خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت که یکی از این موارد تجدید ارزیابی داراییها بود، توانست کمی بازار خودرویی در بازار سرمایه را سبز کند. در جریان معاملات روز جاری در این گروه این نماد در طی روز چند بار مورد خرید حجمهای سنگین قرار گرفت.
اما خبرهای بودجهای در بازار این طور دست به دست میشد که خبرگزاری تسنیم نوشته است که در حالی افزایش حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان در لایحه بودجه ۱۴۰۳ از ۱۸ تا ۲۰ درصد در نظر گرفته شده که با توجه به پیشبینی تورم، تثبیت سقف معافیت مالیاتی ماهانه ۱۰ میلیون تومانی به ضرر حقوق بگیران تنظیم شده است.
پیش بینی بورس امروز یکشنبه
بازار بورس در روزهای پایانی آبان ماه و در هفته ی آخر روند معاملاتی رکودی را پشتت سر گذاشت و اهالی بازار سرمایه پایین بودن ارزش معاملات را تجربه کردند. یکی از مهم ترین عوامل ایجاد این رکود هم سیاست های انقباضی شدید از سوی بانک مرکزی می باشد. مکانیسم این سیاستها به این صورت است که بانک مرکزی با کاهش عرضه پول، سبب کبود نقدینگی در بازارهای دارایی میشود.
نکته ی قابل توجه این است که با وجود اینکه شاخص ریزش کرد، اما تداوم ورود سرمایه نکته مثبتی برای بازار است. در عین حال ارزش معاملات خرد همچنان در سطح پایینی قرار دارد و میتوانیم بگوییم بورس در سکون و رکود باقی مانده است.
از سوی دیگر این روزها افزایش سن بازنشستگی نیز با انتقادات گستردهای روبهرو بوده است. در مجموع بار دیگر مداخلات دولت در اقتصاد و مقررات گذاری دولتی در مرکز انتقادات قرار گرفته است. در چنین شرایطی به نظر میرسد اقبال شهروندان ایرانی به سرمایه گذاری در بازارهای متشکل و رسمی کاهش یابد که پیامدهای خوبی برای بورس و صنایع بزرگ کشور نخواهد داشت.
از سوی دیگر، در این شرایط نرخهای بهره بدون ریسک افزایش پیدا میکند. در واقع تلاش بانک مرکزی برای تثبیت نرخ ارز، اثر خود را بر بازار سهام نیز گذاشته است. حال با توجه به اینکه نرخ دلار، محرک اصلی کلاسهای دارایی مختلف از جمله بازار مسکن، خودرو و بورس محسوب میشود و با سیاستهای تثبیتی بانک مرکزی در کوتاهمدت انتظار رشد دلار نمیرود، به نظر میرسد رکود سایهافکنده بر بازارها ادامهدار باشد و کارشناسان بازار سرمایه پیش بینی کرده اند که روند متعادل رو به منفی بازار فعلا تداوم خواهد داشت.
برای مطالعه بیشتر:
پیش بینی بورس هفته اول آذرماه ۱۴۰۲/ وضعیت بازار سهام در هفته ی جاری از نگاه تحلیلگران