بازار بورس روز دوشنبه معاملات خود را با رشد ۳۶۳ واحدی به پایان رسانید. بازار سرمایه در شهریورماه در پی اصلاح مصوبه نرخ خوراک، فرموله شدن و ثبات آن تا پایان برنامه هفتم توسعه، دو هفته صعودی شد اما مدتی است که روزهای رکودی را سپری می کند و خروج پول حقیقی ها از بازار تدوام پیدا کرده است. اما علت از دست رفتن روند صعودی بازار چه بود؟ روند معاملات امروز چهارشنبه آخرین روز کاری هفته و روزی که بین دو روز تعطیل قرار گرفته است چگونه خواهد بود؟
پیش بینی بازار سهام امروز چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۲/ آیا روزهای رکودی بارار ادامه خواهد داشت؟
به گزارش سبدگردان هدف در پیش بینی بورس امروز چهرشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۲ این گونه می توان گفت که سومین روز از دومین هفته مهر ماه یعنی در روز دوشنبه بورس تهران شرایط بهتری را نسبت به روزهای گذشته رقم زد و شاخص کل بورس ۳۵۹ واحد رشد کرد و به رقم ۲ میلیون و ۶۷ هزار و ۵۲۴ واحد رسید و شاخص کل هم وزن نیز ۲ هزار و ۳۰۶ واحد بالا آمد.
در بازار سرمایه صحبت سیاستگذاران در رابطه با رفع چالشهای تکراری توانست مانع از ریزش بیشتر بازار سهام شود و باعث رشد حداقلی قیمت بخش عمدهای از سهام شد، البته که این رشد بسیار ناچیز بود و شاخص کل طی معاملات روز دوشنبه کار خود را با یک افزایش تنها ۰.۰۲ درصدی به پایان رساند و در محدوده ۲.۰۶۷ میلیون واحدی ایستاد.
سوال مهمی که ذهن سهامداران و اهالی بازار سرمایه را به خود مشغول کرده، این است که آیا رشدهای مقطعی بورس برای جبران عقبماندگی این بازار نسبت به بازارهای موازی همچون ملک، ارز و بازار خودرو کافی بوده است؟
بازار سهام پس از ریزش سال ۹۹، به صورت مقطعی در قالب روند رنج بزرگتر، موجهایی از صعود را تجربه کرد. محسوسترین موج صعودی از آبانماه سال گذشته آغاز شد که طی آن شاخص کل موفق شد از سقف قبلی خود عبور کند.
محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، روز دوشنبه عنوان کرده بود که از اظهارنظر برخی مسئولان کشور در خصوص خروج کالاها از بورس، تعجب میکنم! به این مسئولان اعلام میکنیم دوران قبل از ورود سیمان و فولاد به بورس کالا و حجم عظیم رانت و فساد آن زمان را مرور کنند!
همچنین بخوانید: خروج سیمان و فولاد از بورس چه عواقبی خواهد داشت؟
پورابراهیمی این موضوع را هم اضافه کرد که به زودی بعد از پایان بررسی برنامه هفتم توسعه در مجلس، با حضور وزرایی که در خصوص عرضه فولاد و سیمان در بورس مباحثی دارند، ذهنیتها و تصوراتی دارند که با واقعیتها همخوانی ندارد، حتماً جلسه میگذاریم و موضوع را بررسی و جمع بندی میکنیم تا دغدغهای که امروز ایجاد شده برطرف شود.
در رابطه با موضوع مذاکره ی مستقیم با آمریکا هم سخنگوی وزارت امور خارجه نیز عنوان کرده است که برنامهای برای مذاکره مستقیم با آمریکا نداریم. این در حالی است که چندی پیش در بازار شایعاتی مطرح شده بود که قرار است ایران مذاکرات مستقیمی با آمریکا داشته باشد.
رکود در دیگر بازارهای موازی
فارغ از بازار سهام اما اگر به روند بازارهای دیگر نیز توجهی داشته باشیم، اغلب کلاسهای دارایی روزهای کمنوسانی را تجربه میکنند و اگر کاهش یا افزایش خاصی نیز در کوتاهمدت اتفاق بیافتد، قیمتها خیلی سریع به محدودههای پایدار خود باز میگردند. نرخ دلار بازار آزاد نیز به عنوان یکی از نماگرهای روندساز در بسیاری از بازارها، چنین مسیری را در روزهای گذشته طی کرده و شاهد نوسان بزرگی در قیمت آن نیستیم.
سیاست های کنترلی بانک مرکزی را عامل حاکم شدن رکود در بازار
بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند به دلیل دخالت بازارساز در بازار ارز که این روزها دسترسی بهتری به منابع ارزی دارد، نوسان شدیدی را در قیمت دلار شاهد نیستیم که این موضوع یکی از دلایل عدم ایجاد روندهای پرقدرت در بورس تهران به شمار میرود. به طور کلی سیاستهای دولت و بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز و تورم باعث شده است که بازارهای سرمایه گذاری مختلف، روزهای کمرمقی را تجربه کنند و همین موضوع باعث به وجود آمدن رکود در بازارها شده است.
همچنین طی روزهای گذشته طی روزهای گذشته شاهد واکنش سیاستگذاران به این موضوع بودیم و در نهایت در اواسط روز قبل وزارت نفت اعلام کرد که این اتفاق به دلیل اشتباه شرکت گاز بوده و دستور داده شد تا نرخ خوراک بیش از ۵ هزار تومان برای شرکتهای پتروشیمی ارسال نشود و طبق مصوبه اخیر در رابطه با فرموله شدن نرخ خوراک اقدام شود. از این رو انتظار میرود که فشار فروش ناشی از آن برطرف شود.
پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۲
شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس دوشنبه، خبر از خروج ۲۷ میلیارد تومانی پول از سهام، حق تقدم و صندوق های سهامی می دهد. این میزان نسبت به روز یکشنبه (بدون احتساب ورود سرمایه از طریق پذیره نویسی سهام شگستر) کاهش چشمگیری را تجربه کرد.
با توجه به تمامی مواردی که در بالا ذکر شد پیش بینی می شود که بورس امروز مسیری متعادل و منفی داشته باشد که در صورت انتشار گزارش ای ماهانه و ۶ ماهه مسیر برای شرکت هایی که عملکرد خوبی از خود به جا گذاشته اند یک مسیر هموار است و شرایط را به نفع این شرکت ها تغییر می دهد.
در رابطه با پیش بینی بورس برای روزهای آینده هم می توان گفت که
کارشناسان معتقدند در صورتی که اتفاق غیرمنتظرهای در رابطه با آمادگی دولت برای اجرای سیاست های خود، رخ دهد، باید منتظر آزادشدن فنر بازارها و آغاز جهش ارزی و به تبع آن بورس تهران و دیگر بازارها بود.
برای مطالعه بیشتر:
پیش بینی ده کارشناس از وضعیت بورس در هفته ی دوم مهرماه ۱۴۰۲/ حرکت بازار به کدام سمت خواهد بود؟