بازار سرمایه در هفته ی پایانی تابستان ۱۴۰۲ شاهد افت ارزش معاملات خرد نسبت به هفته ی سوم شهریور ما بود. با این حال سهامداران از اردیبهشت ماه امسال پس از فراز و نشیب های خبری فراوان منتظر خروج از رکود معاملاتی و استارت قوی بورس برای صعود شاخص هستند. اما می خواهیم بدانیم بازار سهام در اولین روز پاییز ۱۴۰۲ چگونه خواهد بود و می توان انتظار یک حال خوب را برای بورس داشت یا نه؟ همچنین چه شرایطی لازم است که بازار نیمه دوم سال ۱۴۰۲ را قدرتمند آغاز کند؟ و می خواهیم بدانیم کدام گروه سهم ها امروز کانون توجه سهامداران است؟
پیش بینی بازار سرمایه امروز شنبه ۱ مهر ۱۴۰۲/ بازار سهام در اولین روز پاییز به چه رنگ است؟
به گزارش سبدگردان هدف برای پیش بینی بورس امروز شنبه ۱ مهر ۱۴۰۲ این گونه می توان گفت که بازار اوراق بهادار تهران نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۲ را با همه فراز و نشیب هایی که داشت به پایان برد، با توجه به وعده های خاندوزی برای روزهای خوب بورس و پمپاژ اخبار مثبت د هیجان خرید در ماههای ابتدایی سال و امید برای سال پر بار در بازار بورس خیلی از افراد را دوباره به این بازار کشاند.
اما بازار در انتهای هفته گذشته رخ خوبی را به خود نگرفت و بازار با منفی هر چند کم به کار خود پایان داد افت ۷ هزار و ۲۷۷ واحدی شاخص این نماگر بازار سرمایه در محدودههای ۲ میلیون و ۱۲۱ هزار واحد قرار داده است
اما در واثع پس از فروکش هیجان ناشی از پمپاژ اخبار مثبت از قبیل فرموله شدن نرخ خوراک پالایشیها و پتروشیمیها و افزایش نرخ پایه دلار در محاسبه قیمت پایه محصولات پتروشیمی و پالایشی در بورس کالا، بازار در گیرودار فاز درجا زدن به سر میبرد.
چه شرایطی لازم است که بازار نیمه دوم سال را قدرتمند آغاز کند؟
از دید کارشناسان نکته مثبت این روزهای بازار، مقاومت دربرابر منفیهای سنگین و باقی ماندن در محدوده های فعلی است. اما سهامداران همچنان انتظار افزایش ارزش پرتفو خود را دارند. چه شرایطی برای فراهم شدن آمادگی بازار در راستای آغاز روزهای مثبت قدرتمند به مانند اوایل سال جاری نیاز است؟
زمزمههای احتمال صدور مجوز قیمت قطعهسازان، گروه قطعات یدکی را در روز کمجان و رمق بازار به پیک مثبت دامنه نوسان رساند.
بازار سرمایه در فاز اصلاح زمانی قرار گرفته
کارشناسان در رابطه با حال و روز بورس تهران در واپسین روزهای تابستان ۱۴۰۲ معتقدند بازار در فاز اصلاح زمانی قرار گرفته است که پس از رشدی که نماگر اصلی تالار شیشهای تجربه کرد، قابل انتظار است.
از سوی دیگر بخشی از فشار فروش موجود در بازار به شکل سنتی به ماهیت روزهای پایانی شهریور بازمیگردد. به واسطه تسویه تاریخی تعداد زیادی از کارگزاریها در شهریورماه، عده زیادی از مشتریان اعتباری مجبور به فروش سهام خود میشوند تا تسویه اعتبارات انجام شود. از این رو فشار فروش زیادی به بازار وارد میشود.
کارشناسان معتقدند محدوده دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی کمربند ایمنی شاخص است. تا زمانی که این محدوده حفظ شود، روزهای رکودی بورس و کم بودن ارزش و حجم معاملات، جای نگرانی ندارد.
کدام گروه سهامداری امروز مورد توجه سهامداران قرار دارد؟
ظاهرا دولت روسیه تصویب کرد که صادرات طیف وسیعی از کالاها از جمله فولاد، سنگ آهن و زغال سنگ از ابتدای اکتبر سال جاری (۹ مهرماه ۱۴۰۲) تا پایان سال ۲۰۲۴، مشمول عوارض گمرکی خواهد بود. این عوارض که با هدف کنترل تورم در روسیه و تقویت ارزش روبل، اعمال شده احتمالاً باعث خواهد شد تا حضور فولادسازان روس در بازارهای جهانی محدودتر شود و این امر فرصتی برای صادرکنندگان فولاد ایران است.
از این رو کاهش عرضه شرکتهای فولادی روسیه به افزایش تقاضا برای محصولات گروه فولادیهای ایران منجر خواهد شد، این موضوع در نهایت باعث افزایش سودآوری فولادیها در گزارشهای عملکردی آنها خواهد شد.
به اعتقاد کارشناسان دو گروه قطعه سازی و صنعت فولاد در کانون توجه سهامداران در جریان معاملات امروز شنبه قرار خواهند گرفت.
پیش بینی بورس امروز شنبه ۱ مهر ۱۴۰۲
با توجه به روند معاملات روزهای اخیر ، قیمتهای جهانی و خبرهای اثرگذار بر روند معاملات؛ معاملات روز شنبه همچنان در تداوم رکود معاملاتی روزهای گذشته که تا سطح ۳ هزار و ۳۸۳ میلیارد تومانی نیز افت داشته است خواهد بود.
در واقع امروز بازار در یک بین تعطیلی قرار دارد و نمی توان انتظار داشت که خیلی حال خوبی برای امروز شنبه در انتظار باشد چرا همچنان ابهامات بازار پا برجا است و بازار با ابهام بودجه نیز دست و پنجه نرم می کند.
از این رو در کنار رکود موجود در ارزش و حجم معاملات و بی تحرک ماندن دلار، به نظر می رسد بازار سهام در اولین روز معاملاتی بورس تهران در پاییز ۱۴۰۲ یک روز تعادلی همراه با فشار عرضه کنندگان را پشت سر بگذارد.
برای مطالعه بیشتر:
پیش بینی بورس در مهرماه ۱۴۰۲/ رشد اصلی بازار سهام از اواسط مهر ماه آغاز خواهد شد
پیش بینی وضعیت بورس در کوتاه مدت تحت تاثیر نرخ دلار و ارائه ی گزارش های ۶ ماهه صنایع مختلف