سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشور روز جمعه ۲۸ خرداد برگزار و نتایج نیز دیروز اعلام شد که طبق آمار منتشر شده، سید ابراهیم رئیسی با بیشترین آرا، برنده این دوره از انتخابات شد و زمام امور و کشورداری برای چهار سال به ایشان تعلق گرفت. این در حالی است که شاخص کل بورس با بیشترین تاثیر مثبت سه نماد “فارس، شستا، فولاد” با رشد ۱۴۳۱۰ واحدی همراه شد و در محدود یک میلیون و ۱۶۱ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز با تاپیرپذیری یکسان از کلیه بازار به رنگ سبز درآمد و تنها ۲۰۶ واحد رشد کرد. حال روند معاملات بورس امروز یکشنبه ۳۰ خرداد ماه چگونه خواهد بود؟
بیشتر بخوانید:
معرفی ۵ فاست اتریوم برای دریافت اتریوم رایگان
پیش بینی وضعیت بازار بورس فردا یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰
پیش بینی امروز بازار سهام (یکشنبه ۱۴۰۰/۰۳/۳۰)
به نقل از دنیای اقتصاد، فراتر از آنچه بازار اکنون تصور میکند و صحت و سقم احتمالی آن، تجربه بازار سهام حکایت از آن دارد که عموما روزهای معاملاتی پس از انتخابات ریاستجمهوری در دورههای قبلی نیز روزهای چندان متفاوتی برای بازار سهام نبودند. براساس آماری که «دنیایاقتصاد» در دست دارد، در دورههای اخیر نیز پس از انتخابات ریاستجمهوری، بازار با افزایش تقاضا به استقبال ورود رئیسجمهور جدید رفته است و سبب شده تا در هیچ دورهای بازده بازار سهام در روز پس از انتخابات منفی نباشد. براساس این آمار که از سال ۱۳۸۰ به ثبت رسیده است، بازار سرمایه کمترین توفیق پس از انتخاباتی را با انتخاب دولت احمدینژاد در سال ۸۴داشته و نتوانسته در این روز بازدهی بهتر از ۱/ ۰ درصد را به دست آورد.
روی کار آمدن دولت نهم در یک مورد دیگر نیز توانسته در پیشگاه آمار و ارقام ناموفق ظاهر شود. بهطوریکه میانگین بازدهی هفته قبل از انتخاب آن نیز منفی بوده است. نکته دیگری که در اعداد به ثبت رسیده از هفتهها و روزهای قبل و بعد از انتخابات خودنمایی میکند، افزایش قابلتوجه میانگین وزنی قیمتها قبل و بعد از انتخاب نخست حسن روحانی به مقام ریاستجمهوری است.
در این دوره به سبب حباب تورمی شکلگرفته در بازار سهام که وقوع آن عینا مشابه مسائل شکلدهنده به حباب قیمتهای بازار سهام در سال ۹۹ بود، سبب شد تا انتخاب حسن روحانی به مقام ریاستجمهوری با این دوره مقارن شده و به همین دلیل شاهد ثبت بازده ۱/ ۲ درصدی در روز انتخابات و رشد ۷درصدی در هفته نخست پس از انتخاب دولت یازدهم باشیم. همین امر سبب شده تا انتخاب رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم تجربهای متفاوت را برای فعالان بازار سرمایه رقم بزند. به عبارت دیگر اگر این دوره را از محدوده تجربیات بازار سرمایه خارج کنیم، سایر دورهها همیشه نوعی اقبال را به انتخاب رئیسجمهور تازه به نمایش گذاشتهاند که خالی از هیجان بوده و معاملاتی متعادل را به نمایش گذاشته است.