در پایان معاملات بورس روز گذشته شاخص کل با بیشترین تاثیر مثبت سه نماد “شستا، فولاد، اخابر” بیش از ۲۰ هزار واحد رشد کرد و در محدوده یک میلیون و ۲۳۳ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز عملکرد مثبتی داشت و با ۴ هزار واحد صعود، به سطح ۳۸۰ هزار واحد رسید. ارزش معاملات در بازار بورس نیز ۶.۳ هزار میلیارد تومان شد. بیشتر نمادهای کوچک نیز متعادل تر از روزهای قبل به کار خود پایان دادند. حال روند معاملات بورس امروز یکشنبه ۶ تیر ماه چگونه خواهد بود؟ آیا بازار امروز هم مثبت است؟
میترا تاتاری، کارشناس بازار سرمایه درباره روند شاخص کل برای هفته جاری، معتقد است احتمال رسیدن شاخص به محددوده یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد تا پایان هفته زیاد است اما نزدیک شدن به محدوده یک میلیون و ۵۰۰ دور از انتظار و غیر قابل پیشبینی است.
این کارشناس بازار سرمایه درباره علت تحرکات مثبت سهم های کوچک نیر می گوید: با توجه به روند مثبت بازار و تاثیر نمادهای شاخصساز بر روند کلی بازار سهمهای کوچک حجمهای خوبی را در روزهای گذشته خوردهاند در روزهای آینده میتوانند روند صعودی را داشته باشند و در کلیت بازار موثر واقع شوند.
پیش بینی بورس و تهدیدات بازار سرمایه
به نقل از دنیای اقتصاد؛سرنوشت بورس در۱۴۰۰ به دو عامل تعیینکننده بستگی دارد. بازار سرمایه در راستای نتیجه مذاکرات بینالمللی ایران و قیمت دلار حرکت خواهد کرد. این موضوعی است که برخی کارشناسان بر آن تکیه میکنند و بر این باورند که هنوز بازار به تعادل نرسیده است. بر همین اساس هرتصمیم و اتفاقی که در حوزه سیاست خارجی کشور رخ دهد، بورس نسبت به آن واکنش نشان میدهد.
حسن رضاییپور، کارشناس بازار سهام به «دنیایاقتصاد» میگوید: انتخابات ریاستجمهوری کشور تا حدودی تکلیف بازار سهام را روشن کرد. بازار سرمایه با ابهامات بسیاری دست و پنجه نرم میکند که با مشخصشدن رئیس دولت جدید بخش عمدهای از ابهامات بازار برطرف شده است. همانطور که ابتدای ۱۴۰۰، تحلیلگران بازار، انتخابات ریاستجمهوری را مهمترین متغیر تعیینکننده در سرنوشت بورس عنوان میکردند، هماکنون نیز شاهد سرمایهگذاری محتاطآمیز بخش جدیدی از سرمایهگذاران در این بازار هستیم.
با اصلاح شاخصکل بورس از سال گذشته حدود ۷۰درصد نمادهای فعال در بازار زیر ارزش ذاتی خود معامله شدند؛ شرایطی که صدای بسیاری از سهامداران را درآورد. اما در حالحاضر بازار با شرایط جدیدی تحتعنوان «برچیدهشدن عدماطمینان» روبهروست. مواجهشدن با این شرایط بدونشک پای سرمایهگذاران بیشتری را به تالارهای شیشهای بازمیکند. اتفاقی که در ۴روز اخیر رخ داد گواه این مدعاست.
این کارشناس سرنوشت برجام و مذاکرات بینالمللی ایران را یکی از تاثیرگذارترین عوامل تعیین جهت روند معاملات عنوان و اظهار میکند: با توجه به شرایط مبهم بینالمللی نمیتوان به طور قاطع در مورد تداوم روند مثبت بازار سهام امیدوار بود. بازار سرمایه در راستای نتیجه مذاکرات بینالمللی ایران و قیمت دلار حرکت خواهد کرد. هر تصمیمی در حوزه سیاست خارجی کشور رخ دهد، بورس نسبت به آن واکنش نشان میدهد. بر این اساس آن دسته از کارشناسانی که متعادلشدن بازار سهام را قطعی میدانند از تصمیمات برجامی و پیامد تصمیمگیریهای این بخش غافلند.
وی با اشاره به چالشهای پیشروی بازار اظهار میکند: موضوع کسریبودجه دولت و نیاز شدید دولت به منابع مالی بازار سرمایه را با چالشهای متعددی مواجه میکند. همانطور که سال گذشته مشاهده کردیم دولت برای تامین بخشی از کسری بودجه خود دست به دامن بازار سهام شد. تجربه ثابت کرده که دولتها بازار سرمایه را به عنوان بازویی قوی در جهت کسب منابع مالی در نظر میگیرند. با مشخص شدن تیم اقتصادی دولت جدید ابهامات این بخش نیز برطرف خواهد شد. در اینکه دولت با کمبود منابع مالی دست به گریبان است شکی نیست اما باید دید دولت سیزدهم چه برنامهای برای کسب درآمد از بازار سرمایه دارد. نحوه تامین مالی از بازار سرمایه توسط دولت رئیسی، تکلیف بازار سرمایه را روشن میکند.