در پایان معاملات بورس روز چهارشنبه ۵ خرداد شاخص کل با بیشترین تاثیر مثبت سه نماد “فارس، رمپنا، فولاد” با رشد حدود ۴ هزار واحدی همراه شد و در محدوده یک میلیون و ۱۰۹ هزار واحد به کار آخرین روز کاری در هفته اول خرداد ماه پایان داد. شاخص هم وزن نیز با تاثیر پذیری یکسان از کلیه سهام با رنگ سبز و رشد ۲۹۸ واحد همراه شد. به این ترتیب بازار در هفته گذشته روندی متعادل و مثبت داشت، حال روند معاملات بورس امروز شنبه ۸ خرداد ماه ۱۴۰۰ چگونه خواهد بود؟
طبق پیش بینی و اعلام کارشناسان بازار سرمایه، روند بازار سهام در هفته جاری (هفته دوم خرداد) نیز متعادل و مثبت خواهد بود و گروههای پیشرو از نگاه برخی از کارشناسان تک سهمها و از نگاه برخی دیگر از کارشناسان نمادهای گروه پتروشیمی و فلزات اساسی روند بهتری را نسبت به گروههای دیگر خواهند داشت.
اما همچنان ابهامات سیاسی از جمله انتخابات ریاست جمهوری و موضوع برجام در بازار وجود دارد و با وجود آنها وضعیت بازار نوسان در محدوده فعلی می باشد. جهت کسب اطلاعات و جزئیات بیشتر از روند احتمالی بورس امروز گزارش پیش بینی وضعیت بازار بورس شنبه هشتم خرداد ۱۴۰۰ را بخوانید.
بیشتر بخوانید: حقانی نسب: فعالیت سرمایه گذاری بانک ها ام الفساد ساختار اقتصادی کشور است
پیش بینی امروز بازار سهام – شنبه ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
دنیای اقتصاد نوشت: بورس تهران در حالی هفته گذشته با افت ۹/ ۳درصدی نماگر اصلی خود مواجه شد که در پایان هفته چهرهای متفاوت نشان داد و روزنههای امید به بازیابی تعادل بازار احیا شد.
در این میان بررسیهای تحلیلی نشان میدهد میزان خروج سرمایه حقیقی از بازار نسبت به نقطه اوج سال ۹۹، نزدیک به جایی قرار گرفته است که میتوان انتظار داشت فاز رکودی به پایان برسد. با این حال باید دید آیا محرکهای پرقدرت بنیادی میتواند مانع افت بیشتر قیمت سهام و خروج سهامداران شود یا خیر؟
بازار سهام در هفته گذشته کار خود را با تشدید فشار عرضه و کاهش شدید قیمتها آغاز کرد اما پس از سقوط شاخص کل به کانال یکمیلیون واحد در روز سهشنبه، خریداران تاحدی کنترل اوضاع را در دست گرفتند، تا جایی که با تجربه دو روز متوالی مثبت، شاخص موفق شد سطح حمایتی ۱/ ۱ میلیون واحد را حفظ کند. با این حال، با افت ۹/ ۳درصدی در هفته گذشته، بازدهی ۱۲ ماه اخیر بورس به کمتر از ۲۰ درصد رسیده و احتمالا این رقم یعنی بازده سالانه تا پایان خرداد به محدوده منفی وارد میشود.
بهرغم رکود نسبی حاکم بر کلیت فضای بازار، نشانههایی از بهبود در زمینه نقدشوندگی و رفع قفل معاملاتی نمادهای کوچکتر دیده میشود. در همین راستا با وجود آنکه هنوز نشانهای از رشد ارزش معاملات از محدوده روزانه ۲ هزار میلیارد تومانی دیده نمیشود، تعداد نمادهای دارای صف فروش که در فروردینماه تا بیش از ۵۰۰ نماد افزایش یافته بود، در پایان روز چهارشنبه به حدود نصف رسید تا روزنههای امید از بازیابی تعادل بازار احیا شود. در همین حال، ثبات نسبی نرخ ارز و قیمتهای جهانی این امیدواری را ایجاد کرده که بازار در کوتاهمدت شاهد عبور از هیجانات منفی و پردامنه اخیر باشد.