پیش‌بینی بازار بورس در نیمه دوم سال ۹۹

پیش‌بینی بازار بورس در نیمه دوم سال 99

بازار بورس در تمام دنیا متاثر از ویروس کرونا روزهای پرنوسانی را پشت سر می گذارد و منفی شدن شاخص‌های بورس جهانی اتفاق عجیبی نیست، زیرا بسیاری از واحدهای تولیدی تحت تاثیر این ویروس فعالیت خود را تعلیق یا کاهش داده‌اند و از طرف دیگر قیمت نفت در مقایسه با سال‌های گذشته در قیمت‌های پایینی قرار دارد. اما بورس تهران در چند ماه گذشته و از بتدای سال جاری سرعت رشد خیلی زیادی را تجربه کرده است و شاخص کل بازار سهام رکوردهای بی‌نظیری را در کارنامه خود به ثبت رسانده است و به تعبیر دیگر در حال حاضر که نزدیک به اتمام نیمه اول سال هستیم، روند بازار و شاخص کل بورس صعودی و با رشد مثبت همراه بوده است و هم اکنون در محدوده ۲ میلیون و ۳۴ هزار واحد قرار دارد. حال فعالان و سرمایه‌گذاران برایشان این سوال مطرح می باشد که روند بازار بورس در نیمه دوم سال ۹۹ چگونه خواهد بود؟ عده‌ای از کارشناسان بر این شتاب و سرعت رشد شاخص کل خرده گرفته و این رشد را منطقی نمی دانند و می گویند روندی که این روزها در بازار شاهد هستیم تاکنون در تاریخ بازار سرمایه ایران مشاهده نشده است و از الگوهای گذشته و تحلیل تکنیکالی خود فاصله گرفته است و بدون منطق در حال پیش‌روی است و حالت حباب‌گونه دارد و دم از ریزش بازار می زنند. در مقابل بسیاری از تحلیلگران و فعالان بازار سرمایه سوار بر موج نقدینگی نظرشان کاملا برعکس است و براین باورند که شاخص تا ۵ میلیون هم خواهد رفت.

همچنین بخوانید: پیش بینی مثبت روند بازار بورس تا پایان سال ۹۹

روند بازار بورس در نیمه دوم سال ۹۹ چگونه خواهد بود؟

همانطور که گفته شد شاخص کل بورس از ابتدای سال جاری مقاومت‌های روانی خود را یک به یک شکسته و با انرژی زیادی رکوردهای جدیدی ثبت کرده است. البته این رشد به خودی خود صورت نگرفته و تحت تاثیر عواملی رخ داده است. دلیل عمده رشد و روند صعودی بورس “حجم جریان ورود نقدینگی” به بازار توسط سهامداران حقیقی بوده است. جریان خرد نقدینگی به بازار سهام کماکان ادامه دارد به طوری که شاهد روز افزون آن در کنار افزایش ارزش معاملات روزانه هستیم. در واقع مردم و سرمایه‌گذاران بازار سهام را تنها ملجأ حفظ ارزش دارایی خود می دانند و هر روز افراد جدیدی وارد این بازار می شوند به‌طوری که اطلاعات آماری مثل صدور کدهای معاملاتی، ارزش معاملات و حجم نقدینگی در سه ماهه نخست سال ۹۹ از کل سال ۹۸ بیشتر بوده است که اتفاقی بسیار استثنایی برای بازار سرمایه به شمار می رود و این یکی از عوامل مهمی است که باعث می شود به صعودی بودن بورس در نیمه دوم سال ۹۹ امیدوار باشیم.

برنامه‌های دولت برای حمایت از بورس

از دیگر دلایل رشد شاخص در این مدت حمایت‌ها و سیاست‌های صورت‌گرفته دولت با هدف تعمیق بیشتر بازار و رونق بخشیدن به آن بوده است. حمایت‌های دولت موجب اطمینان بیشتر مردم به بازار شده که می توان این را اتفاق خوبی برای بازار دانست. درخصوص برنامه‌های دولت برای حمایت از بورس می توان به افزایش تعداد عرضه اولیه‌ها به حداقل دو عرضه در هفته، عرضه اولیه سهام شرکت‌های بزرگ همچون شستا، واگذاری سهام دولتی در قالب صندوق‌های ETF، کاهش مالیات و کارمزد نقل و انتقال سهام اشاره کرد.

درباره آخرین جزئیات ETF های بعدی دولت بخوانید

آیین‌نامه اجرایی تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۹۹ که ماه گذشته در دولت به تصویب نهایی رسید و مفاد آن توسط سازمان برنامه و بودجه منتشر شد، نشان از آن دارد که بورس در دو فصل پاییز و زمستان امسال به مهم‌ترین منبع جبران کسری بودجه دولت تبدیل خواهد شد، موضوعی که می تواند امیدواری سرمایه‌گذاران به آینده بازار سرمایه و تداوم رشد آن در نیمه دوم سال ۹۹ را افزایش دهد.

طبق ماده ۵ آیین‌نامه مصوب هیأت دولت، روش‌های تامین منابع مالی که دولت می تواند  یک یا ترکیبی از این روش‌ها را مورد استفاده قرار دهد به شرح زیر می باشد:

۱- از محل اعتبارات بودجه کل کشور، ۲- از محل آورده سرمایه‌گذاران، ۳- تسهیلات بانک‌های عامل، ۴- منابع مالی تجهیز شده از طریق بازار سرمایه، ۵- تسهیلات ریالی و ارزی صندوق توسعه ملی، ۶ – منابع مالی خارجی تا سقف معادل ریالی ۳۰ میلیارد دلار، ۷- از محل دارایی‌های دستگاه‌های اجرایی.

مشخص است که ۵ منبع درآمدی ذکر شده در این مصوبه عملا و فعلا در شرایط حاضر امکان تحقق ندارد، در نتیجه به نظر می‌رسد آورده سرمایه‌گذاران و بورس و ابزارها و بازارهای آن تنها راه تامین منابع لازم برای اجرای طرح‌های نیمه تمام و پروژه‌های عمرانی دولت است. درنتیجه تداوم رشد بازار تا پایان سال حتمی خواهد بود.

سرمایه‌گذاران باید در نظر داشته باشند که اصلاح مقطعی سهام و رنج شاخص امری کاملا طبیعی محسوب می شود و نباید انتظار رشد بدون اصلاح را از بازار داشته باشند. زیرا بازار همراه با اصلاح منطقی‌تر به نظر می رسد.

سخن آخر

در این نوشته سعی شد به پیش‌بینی بازار بورس در نیمه دوم سال ۹۹ بپردازیم. انتظار داریم بازار بورس در فصل پاییز و زمستان همچنان صعودی باشد و حجم نقدینگی وارد شده به این بازار و همچنین برنامه دولت برای عرضه اولیه های جدید باعث می شود این بازار رونق خود را از دست ندهد و همچنان برای سرمایه گذاران جذاب باشد. توصیه‌ی دیگری که می توان برای افرادی که به‌تازگی وارد بازار شده‌اند و قصد سرمایه‌گذاری مستقیم در بازار سهام دارند، داشت این است که از رفتارهای هیجانی دوری کرده و تحلیل و استراتژی را مبنای اقدامات خود درخصوص خرید و فروش سهام قرار دهند.

همچنین افرادی که وقت یا علاقه کافی به سرمایه‌گذاری مستقیم در بازار را ندارند، توصیه ما به این افراد، سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری و یا  اقدام از طریق یک شرکت سبدگردان می باشد. ناگفته نماند که سرمایه‌گذاری در بورس از طریق سبدگردان ریسک سرمایه‌گذاری شما را به حداقل می رساند و با تشکیل سبد متنوع از انواع اوراق بهادار اعم از سهام شرکت‌های ارزنده، اوراق با درآمد ثابت، اوراق مبتنی بر طلا و سایر اوراق کالایی، همراه با بهترین مدیریت اقدام به سرمایه‌گذاری می کند.

مطالعه بیشتر: عوامل موثر بر رونق بازار سرمایه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *