در نشست خبری پذیره نویسی سهام شرکت تامین سرمایه کیمیا چه گذشت؟

در نشست خبری پذیره نویسی سهام شرکت تامین سرمایه کیمیا چه گذشت؟

روز گذشته با حضور حسین تقدسی معاون مالی و اقتصادی شرکت ملی مس، محمد علیزاده مدیرعامل سرمایه گذاری کیمیا مس و مهرداد فرح آبادی مدیرعامل شرکت در شرف تاسیس تامین سرمایه کیمیا، نشستی خبری برگزار شد و درباره پذیره نویسی سهام شرکت تامین سرمایه کیمیا، زمان بازگشایی نماد بعد از پذیره نویسی، برنامه افزایش سرمایه از ۲ به ۴.۵ هزار میلیارد تومان، سرمایه گذاری ۱۳ میلیارد دلاری “فملی” و … توضیحاتی ارائه شد.

نشست خبری شرکت در شرف تاسیس

به گزارش سبدگردان هدف، حسین تقدسی با بیان اینکه شرکت ملی مس سال ۱۳۶۱ با توقف دو سه ساله بعد از انقلاب به بهره‌برداری رسید، گفت: در زمان بهره برداری ظرفیت تولید مس کاتدی ۱۵۰ هزار تن بود که طی ۴۰ سال به ۲۵۰ هزار تن رسید و افزایش ظرفیت به یک میلیون تن طی ۵ تا ۶ سال آینده با سرمایه گذاری ۱۳ میلیارد دلاری در دستور کار است.

تاسیس تامین سرمایه کیمیا با سرمایه اولیه ۲ هزار میلیاردی

وی افزود: برای انجام این سرمایه‌گذاری بزرگ در صنعت مس، تأمین سرمایه کیمیابه عنوان نهاد تخصصی تامین مالی برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی ایفای نقش خواهد کرد که با آورده ۱.۲ هزار میلیاردی “فملی” و تامین مالی ۸۰۰ میلیاردی از طریق پذیره نویسی با سرمایه اولیه ۲ هزار میلیارد تومانی در شرف تاسیس است. ارائه خدمات تامین مالی، مدیریت دارایی و ارایه دیگر خدمات مالی متنوع به سایر حوزه‌های صنعت نیز در دستور کار این شرکت خواهد بود.

محمد علیزاده مدیرعامل سرمایه گذاری کیمیا مس با بیان اینکه تامین سرمایه کیمیا با نگاه ویژه به تامین مالی و استفاده از ظرفیت بازار سرمایه و مشارکت ۴۰ درصدی مردم راه اندازی می شود، گفت: سهم معادن در تولید ناخالص داخلی طی ۲۰ سال گذشته کمتر از یک درصد بود. فلز مس باتوجه به مزایا نسبت به دیگر فلزات اساسی و حاشیه سود مطلوب دیدگاه ویژه ای را می طلبد.

وی افزود: ظرفیت تولید و مصرف مس در جهان ۲۴ میلیون تن اما در ایران ۳۰۰ هزار تن معادل ۱.۲ درصد جهان است در حالی که ملی مس دارنده بزرگترین ذخایر معدنی آسیا است. صنعت مس از نظر تولید و مصرف نیز دارای برتری است. چرا که میزان رشد مصرف و تولید پیش بینی شده در ۵ سال آینده در جهان بالغ بر ۱۰ و ۵ درصد است. تولید کاتد مس حاشیه سود ۶۰ درصدی دارد.

سومین تامین سرمایه

این مقام مسئول با ارائه توضیحاتی در خصوص صنعت تامین سرمایه ادامه داد: اکنون ۱۱ تامین سرمایه وجود دارد که ۷ شرکت بورسی و مابقی غیر بورسی هستند. این شرکت از لحاظ سرمایه پس از تأمین سرمایه بانک ملت و لوتوس پارسیان، سومین تامین سرمایه خواهد بود. سال گذشته درآمد و سود خالص تامین سرمایه ها بالغ بر ۹ و ۶.۷ هزار میلیارد تومان بود که رشد ۱۴ و ۱۵ درصدی داشت.

علیزاده عنوان کرد: یکی از شاخص‌های مهم نسبت قیمت به ارزش دفتری صاحبان سهام در صنعت تأمین سرمایه ۴.۵ واحد است در حالی که در بورس و فرابورس ۲.۷۹ واحد است. شاخص قیمت به فروش در تأمین سرمایه‌ها ۸.۱۴ درصد و در صنایع بورسی ۱.۸۴ درصد است. نسبت سود تقسیمی به سود خالص شرکت‌های بورسی ۶۵ درصد و در صنعت تأمین سرمایه ۷۷ درصد است. بازدهی تأمین سرمایه‌ها در سال منتهی به شهریور  ۳۲ درصد و شاخص بورس منفی ۶ درصد بود.

زمان پذیره نویسی تامین سرمایه کیمیا

مهرداد فرح آبادی مدیرعامل تامین سرمایه کیمیا هم گفت: این پذیره‌نویسی اوایل آبان انجام می‌شود و با اخذ مجوزها از سازمان بورس پیش‌بینی می‌شود نماد بعد از ثبت موارد در نیمه آذر باز شود. در حال حاضر ۶۵ پروژه در شرکت ملی مس در جریان است که ۱۷ پروژه آماده بهره‌برداری است و ارزش آنها ۱۳ میلیارد دلار برآورد می‌شود. برخی از این پروژه‌ها مانند انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی و تأمین انرژی و پروژه‌های تعریف شده دیگر است و متناسب با شرایط اقتصادی پروژه‌ها، ابزارهای مالی هم تعریف می‌شود.

برنامه افزایش سرمایه

وی از برنامه افزایش سرمایه از ۲ به ۴.۵ هزار میلیارد تومان تا ۵ سال آینده خبر داد و افزود: برای فروش ۱.۵ هزار میلیارد تومانی، سود عملیاتی ۱.۴ هزار میلیارد تومانی و سود خالص ۱.۲ هزار میلیارد تومانی طی این مدت برنامه ریزی های خاصی انجام شده است. همچنین استفاده از ابزارهای تخصصی با محوریت کالایی همچون اوراق سلف و‌گواهی ها و …. در اولویت است./بورس پرس

مطالعه بیشتر: قیمت هر سهم و کارگزار عامل پذیره نویسی تامین سرمایه کیمیا اعلام شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *