دستورالعمل خودرویی جدید شورای رقابت جهت قیمت گذاری و تنظیم بازار خودرو روز گذشته یکشنبه ۱۶ بهمن ماه در ۷ مورد منتشر شد که بند ۶ این دستورالعمل مبنی بر این است که مقرر شده ثبت نام و فروش خودروی سواری صرفاً از طریق سامانه یکپارچه فروش و در چارچوب مصوب شورا انجام شود. یعنی دیگر عرضه و فروش خودرو از طریق بورس کالا دیگر صورت نخواهد گرفت.
اما فعالان و خودروسازان به این موضوع واکنش نشان داده و به نوعی مخالفت خود با شورای رقابت را اعلام داشتند. در این میان مدیرعامل ایران خودرو نیز اعلام داشت: مقرر شده با هماهنگی بهمن و سایپا اقدام جمعی و نامه نگاری حقوقی با شورای رقابت انجام بدیم و ماجرا را به تجدید نظر ببریم و این راه را تا آخر خواهیم رفت.
واکنش خودروسازان به لغو عرضه خودرو در بورس کالا
به گزارش سبدگردان هدف، خطیبی مدیرعامل ایران خودرو گفت: قرار شده است با هماهنگی با بهمن و سایپا اقدام جمعی و نامه نگاری حقوقی با شورای رقابت انجام بدیم و ماجرا را به تجدید نظر ببریم و این راه را تا آخر خواهیم رفت.
گروه بهمن زیربار دستورالعمل شورای رقابت نرفت
گروه بهمن نیز امروز این دستورالعمل شورای رقابت را نپذیرفت و در نامهای نوشت: شرکت گروه بهمن اعتقاد دارد مصوبه مذکور نافی سایر قوانین جاری کشور درخصوص کالاهای پذیرفته شده در بورس کالا است و لذا قصد پیگیری موضوع را از طریق مجاری قانونی دارد.
ضمنا برنامه فروش سال ۱۴۰۱ شرکت فرعی بهمن موتور از طریق بورس کالا و سایر روشها صورت پذیرفته است و این مصوبه تاثیری بر عملکرد سال جاری این شرکت نخواهد داشت.
توضیح مشاور رئیس شورای رقابت درباره تصمیمات جدید
شجاعی با بیان اینکه در کجای دنیا خودرو در بورس کالا عرضه میشود؟ گفت: فقط شما فکر این هستید که خودروساز زیانده بوده حالا بردیم در بورس کالا و حالا سودده شده؟ نه، چهار سال است که قیمت خودرو را افزایش داده یا تعدیل نشده است.
مشاور رئیس شورای رقابت گفت: خودرو در بازار بورس کالا عرضه نمیشود همچنانکه در هیچ جای دنیا نیز در بورس عرضه نمیشود.
اسماعیل شجاعی در یک برنامه تلویزیونی درباره انتشار مصوبه شورای رقابت درباره دستورالعمل تنظیم بازار خودرو، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا قیمت گذاری براساس فرمول خاصی انجام میشود و خودرو توسط خودروسازان عرضه خواهد شد؟ افزود: مطالبی که پخش شد موضوع را اینگونه نشان میدهد که ظاهرا شورای رقابت با تصمیمی که اتخاذ کرده موجب این اختلال یا اشکال شده یا زیانی که سهامداران در بورس متحمل شده اند شورای رقابت مقصر است در صورتیکه اینگونه نیست.
وی اضافه کرد: شورای رقابت یک نهاد تصمیم گیرنده و سیاست گذار است و یک تنظیم گر کلان محسوب میشود، زیرا برنامهای را که شورای رقابت در خودرو داشت سال گذشته به واسطه این که آن شورای سیاست گذاری سران سه قوه، تصمیم گیری در مورد شورای خودرو را از شورای رقابت گرفته بودند و قرار شده بود آن جا سیاست گذاری انجام بشود، اما آن امر یک ساله بود و در پایان مهرماه این دوره تمام شده بود و قاعدتا سیاست گذاری کلان در حوزه خودرو دوباره در شورای رقابت باید اتفاق میافتد؛ اما متاسفانه مدیرانی که تصمیم گیر در بورس کالا هستند، بدون این که از شورای رقابت کسب تکلیف و چارچوبهای قانونی را رعایت کنند، عرضه این محصول را از طریق بورس انجام دادند.
شجاعی با بیان اینکه در کجای دنیا خودرو در بورس کالا عرضه میشود؟ گفت: فقط شما فکر این هستید که خودروساز زیان.ده بوده حالا بردیم در بورس کالا و حالا سودده شده؟ نه، چهار سال است که قیمت خودرو را افزایش داده یا تعدیل نشده. ضمن اینکه سیاستهای مختلفی اتخاذ شده که هم به زیان مصرف کننده و هم به زیان تولیدکننده بوده است.
شجاعی گفت: به دلیل اختلالاتی که ایجاد شد، شورای رقابت، تصمیم خود را گرفت که باید سیاست گذاری حوزه خودرو را دوباره انجام دهد و آن تصمیم اشتباهی که گرفته شده بود فقط شورای رقابت واکنش نشان داد که قرار نیست خودرو در بازار بورس کالا عرضه شود./ تجارت نیوز
مطالعه بیشتر: شروط ۹ گانه جدید شورای رقابت برای شرکت در قرعه کشی خودرو