مدیرعامل سپردهگذاری مرکزی در رابطه با اقدامات سپردهگذاری مرکزی در سال ۱۴۰۲ اعلام کرد طبق آمار موجود بیش از ۱۱۵ هزار میلیارد تومان سود به حساب ۷۳ میلیون سهامدار از طریق اطلاعات سامانه سجام واریز شد که با رشد ۴۹ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ همراه بود.
واریز سود ۱۱۵ هزار میلیارد تومانی به حساب ۷۳ میلیون سهامدار
به گزارش سبدگردان هدف محمد باغستانی در خصوص اقدامات سپردهگذاری مرکزی در سال ۱۴۰۲، اعلام کرد: در گام نخست، فرایند صدور گواهی تمکن مالی برای تسریع و بهبود خدمترسانی به سهامداران الکترونیکی شد و با صدور ۱۱.۲ هزار گواهی، رشد ۲۷۰ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت کرد.
رونمایی از پذیرهنویسی حق تقدم الکترونیک دیگر اقدام مهم بود که در راستای تحقق دولت الکترونیک اجرا شد تا از این طریق فرآیندهای طولانی مدت و پیچیده پذیرهنویسی حق تقدم حذف شود. آمارها در این بخش نشان دهنده مشارکت بیش از ۲۵۶ هزار سهامدار در پذیرهنویسی الکترونیک است.
راهاندازی سامانه میراث اقدام دیگری بود که برای وراث متوفیان سهام عدالت راهاندازی شد تا انتظار ۱۸ ساله وراث برای تقسیم دارایی متوفیان به پایان برسد. در این فرآیند که به صورت کاملا رایگان و با مشارکت ۶ هزار شعب بانکهای منتخب و دفاتر شرکتهای کارگزاری انجام میشود، بیش از ۳۶۰ هزار پرونده در سامانه میراث تشکیل شد. امید می رود در سال جدید سایر وراث هم اقدام به تشکیل پرونده متوفیان سهام عدالت کنند تا زمینه تعیین تکلیف وضعیت این گروه از سهامداران مشخص شود.
واریز سود جاری و سنواتی به حساب سهامداران از دیگر اقدامات مهم بود. طبق آمار موجود بیش از ۱۱۵ هزار میلیارد تومان سود به حساب ۷۳ میلیون سهامدار از طریق اطلاعات سامانه سجام واریز شد که با رشد ۴۹ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ همراه بود.
عضویت در انجمن نهادهای سپردهگذاری مرکزی منطقه اوراسیا و توزیع سود سهام عدالت برای ۴۳ میلیون سهامدار در دو مرحله از دیگر اقدامات مهم در سال ۱۴۰۲ بود. امید می رود با فراهم کردن زیر ساختهای لازم در سال جدید خدماتی متنوعتر و با کیفیت بیشتری را به جامعه سهامداری ارائه کرد.
نحوه پرداخت سود سهام از طریق سامانه سجام
سازمان بورس سود تقسیمی شرکت ها برای تمامی سهامداران آن ها، در ابتدا به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی پرداخت شده و سپس، توسط این شرکت و از طریق سامانه سجام، به شماره شبا سهامداران که در زمان ثبت نام در این سامانه ثبت نموده اند به صورت همزمان پرداخت خواهد شد.
از جمله مزایایی که در این روش وجود دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد :
۱) عدم نیاز به مراجعه حضوری سهامداران برای دریافت سود سهام خود.
۲) صرفه جویی در هزینه و زمان سهامداران.
۳) واریز سود تقسیمی به صورت خودکار از طریق سامانه سمات و بدون نیاز به اطلاع قبلی به سهامداران.
۴) عدم وجود خطا در پرداخت سود سهام.
۵) واریز سود سهام ها به صورت متمرکز، هماهنگ و بدون بی نظمی در نحوه واریز سود.
برای مطالعه بیشتر:
چرا سود سهام عدالت متوفیان واریز نشده است؟/ این افراد در خرداد ۱۴۰۳ سود سهام عدالت می گیرند
چرا سود سهام عدالت متوفیان برای برخی از وراث واریز نشده است؟