افراد خیلی زیادی سهم را در محدوده واقعا نامناسبی خریداری می کنند و انتظار کسب سود را نیز دارند، البته افرادی دیگر هم هستند که سهم را در قیمت مناسبی خریده اند اما سودشان را به زیان تبدیل می کنند یا اینکه معامله گران ممکن است فکر کنند روند فعلی ادامه خواهد یافت ولی اکثر اوقات اینگونه نیست.
ولی اگر به این ۱۹ نکته توجه کنید در زمان خرید و فروش سهام تصمیم هوشمندانه تری خواهید گرفت.
نکات هوشمندانه و مهم برای خرید سهام سودآور
۱. سهم هایی که با شدت سقوط می کنند معمولا پس از سقوط رشد شارپی خواهند داشت
۲. کم شدن سود نیز نوعی ضرر است و وقتی سهمی رشد کرد، باید حد ضرر را بالاتر ببریم. به طور مثال اگر سهمی را با قیمت ۵۵۰ تومان خریداری کرده ایم و سهم به ۶۵۰ تومان رسیده است حالا بهتر است حد ضرر را که قبلا روی ۵۰۰ تومان بوده به ۶۰۰ تومان تغییر دهیم.
درباره حد ضرر در بورس بیشتر بخوانید
۳. هیچکس قادر به به دست آوردن کل سودهای بازار نیست، وقتی سهمی همچنان در حال رشد است و بیشتر از ۱۰۰درصد رشد کرده به هیچ عنوان نباید وارد شویم. هر سهمی بعد یک رشد نیاز به استراحت دارد و ورود به این سهم ها ریسک فوق بالایی دارد.
۴. سهمی که در نزدیکی مقاومت قرار دارد را نباید خریداری کنیم زیرا وقتی مقاومت شکسته شد و قیمت در بالای سح مقاومت تثبیت شد یک استراتژی این است که وارد شده و حد ضرر را روی مقاومت شکسته شده که حالا تبدیل به حمایت شده قرار دهیم
درباره حمایت و مقاومت در بورس بیشتر بخوانید
۵. وقتی افت یک سهم شروع شد احتمالا این افت ادامه دار باشد و نباید منتظر بازگشت قیمت بمانیم، اگر با در نظر گرفتن محدوده حمایت، سهم زیر محدوده حمایت مهم (یا مثلا ۱۰% پایین تر از قیمت خرید) رسید، باید بدون معطلی و فورا سهم را بفروشیم.
بیشتر بخوانید: چه سهم هایی را باید در صف فروش خرید
۶. وقتی قیمت سهمی افت شدید را تجربه کند همانطور که قیمت کاهش می یابد تقاضا هم کم کم بیشتر می شود بخصوص در محدوده حمایتی
۷. اگر صف خرید یک سهم برای چند روز رشد کرده باشد باید مواظب حجم بالای معاملات باشید و وقتی صف فروریخت و قیمت آخرین معامله در حال منفی شدن بود فورا سهم را بفروشید.
۸. هرچقدر قیمت سهمی بالاتر می رود همچنان که در حال رشد است عرضه ها نیز بیشتر می شود به خصوص در محدوده های مقاومتی
با این وجود اگر فرصت یادگیری مفاهیم بورسی و همچنین ابزار های تحلیل را ندارید نگران نباشید زیرا شما می توانید روش غیر مستقیم را جهت سرمایه گذاری در بورس انتخاب کنید.
۹. خرید و فروش پلکانی و مرحله به مرحله یکی از نکاتی است که به شما در خرید سهم کمک می کند به این معنی که با مشاهده اولین اخطار، اقدام به شروع ورود به یک سهم و خرید آن و یا خروج و فروش آن میکنید و با اخطارهای بعدی، فرآیند خرید یا فروش را ادامه میدهید.
۱۰. بعد از خرید سهم چنانچه قیمت آن افت کرد بلافاصله اقدام به فروش نکنید ممکن است افت قیمت به دلیل اصلاح موقت باشد.
۱۱. در خرید سهم به دنبال سودهای بسیار زیاد و زودبازده نباشید. اصول خرید و فروش را رعایت کنید.
۱۲. در خرید سهم شتابزده عمل نکنید و با بررسی و تحلیل اقدام به خرید کنید بسیاری از مواقع ضررهای ما ناشی از احساسات و هیجان است.
۱۳. در خرید سهام شرکت هایی که قیمت محصولات آن ها توسط دولت کنترل می شود و یا مدیران ضعیفی دارد محتاط باشید.
۱۴. کاهش حجم معاملات زمانی که قیمت سهم در حال افزایش است نشانه این است که سرمایه گذاران حرفه ای علاقه ای به ادامه خرید سهم ندارند.
۱۵. یکی از نکات مهم در خرید سهم توجه به صنهعت سهم است. صنعت سهم را تحت نظر بگیرید و سهام شرکتی را که در صنایع رکودی به سر می برد انتخاب نکنید.
۱۶. سهام زودبازده نخرید فقط درصورتی خرید سهام کوتاه مدت پیشنهاد می شود که شما در سبد خود ترکیبی از سهمهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت داشته باشید. وقتی شما فقط سهام زودبازده خریداری میکنید، با شوکهای بازار، سرمایه شما متزلزل میشود.
۱۷. برای خرید یک سهم در صف قرار نگیرید. بهترین سهم برای خرید سهمی است که صف خرید و فروش برای آن وجود نداشته باشد.
۱۸. اقدام به خرید سهم های ضعیف به منظور نوسان گیری نکنید. ماندن در ته صف سهمهای ارزنده بهتر از خرید سهمهای ضعیف است.
۱۹. سهمی که در روند نزولی خود قرار دارد را نخرید، خرید سهم در روند نزولی بسیار خطرناک است زیرا شناسایی کف سهم به راحتی امکان پذیر نیست.