سرمایه گذاران بازار سرمایه با استراتژی های مختلفی اقدام به سرمایه گذاری در این بازار میکنند. برخی افراد دید بلند مدتی به سرمایه گذاری در سهم دارند و یک سهم بنیادی با یک نمودار صعودی را انتخاب کرده و در یک بازه یک تا چند ساله اقدام به سرمایه گذاری در آن میکنند و بعد از چندین درصد سود از سهم خارج میشوند.
اما افرادی هم هستند که به دید کوتاه مدتی و نوسانگیری به بورس نگاه میکنند و چند ساعت تا چند روز وارد سهم میشوند و با چند درصد سود از سهم خارج می شوند.
اکثر کارشناسان و افراد موفق در بازار سرمایه توصیه به سرمایه گذاری بلند مدت در این بازار دارند و قطعا اگر در بلند مدت روی سهم های بنیادی سرمایه گذاری کنید سود خوبی را کسب خواهید کرد. با توجه به اینکه بسیاری از افراد علاقه به نوسانگیری دارند ما در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال که “در بازارهای صعودی چگونه نوسانگیری کنیم؟” بپردازیم.
بهترین موقعیت ها برای نوسانگیری در بازارهای صعودی
در مواقع اصلاح بازار ترجیحا به دنبال نوسانگیری نباشید به این دلیل که گاهی اوقات حتی سهمی با پایانی +۵ را صف فروش می کنند و هیجان فروش به قدری بالا می رود که تا دو روز بعد صف جمع نمی شود و روز به روز ضررتان بیشتر میشود.
بنابراین نوسانگیری فقط در بازار مثبت و متعادل توصیه می شود و بازار منفی نیاز به تبهر زیاد نسبت به وضعیت تکنیکالی و تابلوخوانی سهم دارد.
حالت اول؛ نوسانگیری روزانه در بورس
اول از همه اینکه میتوانید سهم های ۱۰درصدی بازار را پیدا کنید به دلیل اینکه این سهم ها معمولا بیشترین نوسانات قیمتی را در طول روز دارند؛ از جمله حق تقدم ها و صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله etf.
برای نوسانگیری در این حالت شما باید به دنبال هیجانات بازار باشید یعنی روزهایی که بازار در عرض نیم ساعت هیجان فروش به خود میگیرد بلافاصله اردر خریدتان را در کف قیمتی بگذارید و پس از خرید بلافاصله سفارش فروش را روی بازه بین +۲ درصد تا +۴ درصد بگذارید تا در آن قیمت ها سهمتان به فروش برود.
دقت فرمایید بهتر است در چنین حالتی وارد معاملاتی شوید که سهم پایانی مثبت دارد و در صورت عدم برگشت بازار تا دامنه مثبت بتوانید روز معاملاتی بعد هم بدون ضرر بفروشید.
درباه راهنمای انجام نوسان گیری در بورس و چالش های آن بیشتر بخوانید
حالت دوم؛ استفاده از فیلتر کد به کد حقوقی به حقیقی
فیلتر کد به کد حقوقی به حقیقی را در بازار بصورت مداوم اجرا کنید و به محض دریافت سیگنال کد به کد حقوقی به حقیقی خرید کنید. در چنین حالتی معمولا به دلیل هیجان بالای خریداران سهم صف خرید می شود و میتوانید نوسان خوبی از سهم بگیرید.
دقت فرمایید که چون شما تصمیم به نوسانگیری دارید به محض عرضه شدن کامل صف خرید باید سهام خود را بفروشید.
بیشتر بخوانید: فیلترهای پرکاربرد و مهم در بازار بورس ایران
حالت سوم؛ اردر سرخطی اول وقت بگذارید
اگر کارگزاری شما سرعت بالایی دارد و میتوانید اردر سرخطی اول وقت بگذارید، سهام شرکتی که شناوری آن به شدت جمع شده و به اصطلاح خشک شده را روی صف خریدش خریداری کنید. به محض خرید این سهم تا جایی که در صف خرید سهامی عرضه نشده صبر کنید و به محض عرضه شدن سهام در صف خرید و کاهش شدید صف، سهام خود را به فروش برسانید.
درباه سرخطی زدن در بورس بیشتر بخوانید
حالت چهارم؛ سهم با خبرهای خوب را خریداری کنید
خبر پیشنهاد هیئت مدیره به منظور افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها برای بازار بسیار خوشایند است بنابر این در صورت فرصت خرید در زمان های اولیه پس از اعلام خبر بر روی کدال میتوانید تا زمان متعادل شدن سهم نوسان خوبی از آن بگیرید.
حالت پنجم؛ در حمایت بخرید و در مقاومت بفروشید
اگر تکنیکال را به خوبی آموزش دیده باشید با پیدا کردن ترند لاین های داینامیکی کوتاه مدتی سهم پس از رسیدن به نقاط حمایتی نوسانات ریز و خوبی میتوانید بگیرید و بین ۱۰ تا ۲۰ درصد سود در هر برخورد وجود دارد.