شرکت پارس فنر با نماد معاملاتی فنر با سرمایه ۲۵۰ میلیارد تومانی در بازار دوم معاملات فرابورس در گروه خودرو و ساخت قطعات درج نماد شد و در صف عرضه اولیه ۲۵ درصدی سهام قرار گرفت.
شرکت ۲۵۰ میلیاردی پارس فنر با نماد معاملاتی فنر آماده عرضه اولیه ۲۵ درصدی شد
به گزارش سبدگردان هدف شرکت پارس فنر پس از احراز کلیه شرایط پذیرش از ۲۸ شهریور با نماد “فنر” در گروه خودرو و ساخت قطعات به عنوان صد و نود و چهارمین شرکت در بازار دوم معاملات فرابورس درج شد تا در صف عرضه اولیه ۲۵ درصدی سهام بایستد.
معرفی شرکت
بر اساس این گزارش و طبق بررسی های بورس پرس، شرکت پارس فنر ۷ فروردین سال ۱۳۶۳ به صورت سهامی خاص تاسیس شد و در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید و ۱۷ مرداد سال ۷۵ محل قانونی شرکت از تهران به ساوه منتقل شد.
فعالیت شرکت با ظرفیت اسمی ۳۵۲۰ تن فنر تخت در یک نوبت کاری سال ۶۸ آغاز شد و سال ۸۳ با دریافت مجوز طرح توسعه از سازمان صنعت و افزایش سرمایه گذاری و ایجاد سالن تولید، توسعه و خرید ماشین آلات جدید ظرفیت تولید را سال ۸۶ به ۱۰ هزار تن در سال رساند. سپس با اخذ مجوز این ظرفیت در سال ۹۹ به ۱۵ هزار تن در سال رسید.
شرکت فنرسازی خاور تولید کننده فنر تخت با ظرفیت اسمی ۸ هزار تن و انواع میل تعادل و میل پیچش و فنر لول با ظرفیت اسمی ۵۲۰۰ تن است. گروه شامل شرکت پارس فنر و سه شرکت فرعی فنرسازی خاور با ۵۴ درصد سهام، کیمیا فولاد آریا و فولاد صنعت ساپرا هر کدام با ۹۸ درصد سهام است.
شرکت کیمیا فولاد آریا تولید کننده مواد اولیه شرکتهای فنرسازی خاور و پارس فنر است. بخشی از مواد اولیه شرکتهای فوق از طریق سایر تامین کنندگان قابل تامین نبوده و توسط این شرکت تامین میشود. سال مالی گذشته حدود ۱۰۰ درصد از فروش شرکت شامل ۶۴ درصد به شرکت پارس فنر و ۳۶ درصد به شرکت فنرسازی خاور بود.
شرکت فولاد صنعت ساپرا با هدف تولید تسمه و نوار گرم فولاد ساده کربنی و کم آلیاژی، انواع متعلقات ساخت فنر خودرو (بوش و کرپی) ، ماشین آلات خطوط تولید فنر خودرو و … تاسیس شده و در این راستا سال جاری بخشی از متعلقات و ماشین آلات شرکت پارس فنر و سایر شرکتهای گروه را تامین کرد.
سرمایه و ترکیب سهامداران
در ترکیب سهامداری شرکت، احمد جلیلی تنها ۳۸ درصد سهام و رضا جلیلی تنها به همراه کسرا جلیلی تنها هر کدام ۳۱ درصد سهام را در اختیار دارند.
سرمایه اولیه شرکت با ۳۶۰ نیروی انسانی، ۲ میلیارد تومان بوده که طی شش مرحله افزایش سرمایه به ۲۵۰ میلیارد تومان رسیده است.
میزان عرضه و تقاضای فنر تخت
میزان تقاضای داخلی برای انواع فنر تخت معادل ۳۰ تا ۳۵ هزار تن برآورد میشود که توسط شرکتهای داخلی تامین که ۶۰ درصد تقاضا توسط دو شرکت پارس فنر و شرکت فنرسازی خاور عرضه میشود. در صورتی که مشکل تحریم مرتفع شود، تقاضا افزایش خواهد یافت که باید ظرفیت تولید کنندگان نیز متناسب با تقاضا افزایش یابد.
شرکت تا پیش از سال ۹۸ به واردات برای تامین مواد اولیه وابسته بود که سال اخیر با کاهش واردات، ۹۰ درصد شمش فنر مورد نیاز را از شرکتهای داخلی تامین کرد. به گونهای که سهم چین از ۶۳ درصد واردات به صفر درصد رسید.
با توجه به اینکه عمده مواد اولیه شرکت از منابع داخلی تامین میشود، معیار تعیین نرخ مواد اولیه شرکت کیمیا فولاد آریا، نرخ شرکت فولاد آلیاژی یزد است که دولتی بوده و محصولات در بورس کالا عرضه و مبنای قیمت فولاد آلیاژی در کشور است.
از عوامل اثرگذار بر نرخ خرید مواد اولیه که بطور غیر مستقیم بر شرکت اثر دارد، میتوان به تغییر نرخ جهانی فولاد، کرایه حمل، تبدیل قراضه به بیلت، مصوبات وزارت کار در خصوص حقوق و دستمزد، نرخ تورم ،هزینههای انرژی و نرخ ارز اشاره کرد.
تولید واقعی شرکت در دوره مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ بیش از ۹۵۰۰ تن است که نسبت به دوره مشابه قبل رشد ۱۵ درصدی داشت. سال ۹۹ ظرفیت اسمی شرکت رشد ۱۵ درصدی داشت و به ظرفیت ۱۵ هزار تن رسید.
برای مطالعه بیشتر:
عرضه اولیه مهرماه ۱۴۰۲ و اخبار مهم بورسی برای امروز ۱ مهر ۱۴۰۲
عرضه اولیه جدید ویژه مهر ۱۴۰۲/ نمادهایی که به زودی عرضه اولیه خواهند شد