بلاخره دومین صندوق دولتی (دارا دوم) پس ار حاشیه های فراوان طبق گفته رئیس سازمان خصوصی سازی امروز اول شهریور ماه ۹۹ ثبت می شود و قرار است پذیره نویسی صندوق دارا دوم در اولین چهارشنبه این ماه یعنی پنجم شهریور ماه در بورس تهران آغاز شود حال می خواهیم بدانیم حداقل و حداکثر نقدینگی لازم برای خرید دارا دوم چقدر است؟
همچنین بخوانید: تحلیل و بررسی سودآوری صندوق etf دولتی دارا دوم (پالایشی ها)
برای خرید دارا دوم چقدر نقدینگی نیاز است؟ (حداقل و حداکثر نقدینگی لازم)
اگر چه که پیشبینی فروش دارا یکم ۱۷ هزار میلیارد تومان بود اما فقط ۶ هزار میلیارد تومان جذب کرد، اما بازدهی خوب این صندوق در تیرماه باعث شد که بسیاری از مردم منتظر صندوق بعدی که قرار است از سوی دولت عرضه شود بنشینند. اما این روزها دارا یکم روزهای خوبی را پشت سر نمیگذارد و طی هفته اخیر در مرداد ماه ارزش روز دارا یکم ۳ میلیون تومان نسبت به تیرماه کمتر شد!
در آخرین هفته ی معاملاتی مرداد ماه ارزش هر واحد دارا یکم به ۱۸ هزار و ۳۱۳ تومان رسید که افت ۸ درصدی را نسبت به هفته ی گذشته به دنبال داشت و کسانی که برای ۲۰۰ واحد دارا یکم دو میلیون تومان پول واریز کرده بودند در حال حاضر ارزش سبد آنها به سه میلیون و ۶۶۰ هزار تومان رسیده است.
عرضه دارا دوم در چهارشنبه ی هفته ی جاری در ۵ شهریور ۹۹
طبق اعلام رئیس سازمان خصوصیسازی، مجوزهای تاسیس صندوق دارا دوم صادر شده و پس از ثبت این صندوق در امروز اول شهریور ماه قرار است در پایان هفته یعنی روز چهارشنبه، پنجم شهریور ماه هم پذیرش دارای دوم انجام شود. اما برای خرید دارا دوم نیاز به چقدر نقدینگی است؟
بر اساس آنچه که قبلا اعلام شده بود حداکثر نقدینگی برای خرید دارا دوم ۵ میلیون تومان می باشد و هر متقاضی میتواند تا سقف پنج میلیون تومان دارا دوم در روز چهارشنبه هفته ی جاری بخرد. دارا دوم شامل نمادهای پالایشگاهی، شتران پالایش نفت تهران، شبریز (پالایش نفت تبریز)، شپنا (پالایش نفت اصفهان) و شبندر (پالایش نفت بندر عباس) است.
این صندوق های سرمایه گذاری دارا دوم دولتی با ۳۰ درصد تخفیف عرضه خواهند شد (شنیده ها حاکی از آن است که این تخفیف شامل حال کسانی می شود که صندوق سرمایه گذاری دارا یکم را خریداری نکرده بودند) افرادی که دارای کد بورسی نیستند برای خرید باید در بازه زمانی پذیره نویسی با مدارک شناسایی (کارت ملی) به بانک مراجعه نمایند البته افراد دارای کد بورسی، نیاز نیست به بانک مراجعه نمایند همچنین سرمایه گذاران بدانند که تا یک ماه امکان فروش صندوق دارا دوم را ندارند. طبق آخرین اخبار اعلامی در رابطه با این صندوق حداقل مبلغ لازم برای خرید صندوق دارا دوم ۱۰۰ هزار تومان به ازای هر واحد از این صندوق می باشد.
نحوه خرید دارا دوم از دو طریق کد بورسی و کارت ملی
سرمایه گذاران می توانند از دو طریق (با کد بورسی یا کارت ملی) نسبت به خرید صندوق واسطه گری مالی دوم اقدام نمایند.
همان طور که بالاتر اشاره کردیم افرادی که دارای کد معاملاتی (کد بورسی) هستند می توانند از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری خود نسبت به ثبت سفارش خرید اقدام کنید و سرمایه گذارانی که فاقد کد بورسی هستند می توانند از طریق بانک ها با استفاده از کارت ملی در این صندوق های ETF دولتی، سرمایه گذاری نمایند که روش پذیره نویسی در آن به قیمت ثابت بر مبنای ارزش اسمی هر واحد صندوق خواهد بود.
شرایط پذیره نویسی صندوق دارا دوم
از شرایط پذیره نویسی صندوق های واسطه گری مالی دوم این است که خرید آن رده سنی ندارد و به هر شخص حقیقی که دارای کد ملی (ملیت ایرانی) است تعلق می گیرد، این صندوق های ETF دولتی به اشخاص حقوقی تعلق نمی گیرد.
همچنین بخوانید: جزئیات جدید درباره خرید دارا دوم/ حقوقی ها اجازه خرید ندارند
توجه داشته باشید کسانی که از طریق کد بورسی اقدام به خرید می کنند اگر ساعت معاملات این صندوق به بعد از ظهر یعنی ۱۴ الی ۱۶ موکول شود سرمایه گذاران می توانند در این بازه زمانی مشخص در سامانه معاملاتی، سفارش خود را ثبت نمایند و پس از جمع آوری سفارشات توسط کارگزاری ها تمامی سفارشات در سامانه معاملاتی حذف خواهد شد به همین دلیل سرمایه گذاران نمی توانند خارج از ساعات تعیین شده نسبت به ویرایش و یا حذف سفارش خود اقدام نمایند.
اگر به هر دلیلی واحد سرمایه گذاری صادر نشود و یا کمتر از مبلغ تعیین شده به کد معاملاتی و یا کد ملی تخصیص یابد مدیر موظف است که آن اختلاف مالی را حداکثر تا ۵ روز کاری پس از بازه زمانی تعیین شده برای پذیره نویسی به حساب شخص بازگرداند.
نکته:
اگر سرمایه گذار از طریق سامانه و شعب بانکی اقدام به پذیره نویسی کرده باشد مابه التفاوت وجوه واریزی در زمان مشخص شده به حسابی بانکی شخص باز می گردد.
اگر از سامانه معاملاتی اقدام به خرید صندوق دارا دوم نموده باشد مابه التفاوت وجوه واریزی به حساب شخص صاحب کد بورسی واریز خواهد شد.
بیشتر بخوانید: دارا دوم بخریم یا نخریم؟