در این مطلب می خواهیم به نشانه های خالی کردن سهم در مبحث تابلوخوانی بپردازیم و بگوییم نشانه های خالی کردن سهم از سوی سهامداران عمده و بازیگر سهم چیست تا تصمیم بهتری درخصوص نگهداری یا فروش سهم گرفته شود. چرا که در حال حاضر با توجه به این که بازار بورس بعد از ریزش اخیر، ذات نوسانی پیدا کرده، بسیاری از معامله گران نیز همراه با بازار و در مسیر نوسانات بازار، اقدام به نوسان گیری می کنند که آموزش و دانستن نکات ریز و کاربردی زیادی را می طلبد. که یکی از این موارد دانستن نشانه های خالی کردن سهم است که در صورت این رخداد سهامدار باید اقدام به فروش سهم کند. چون در بازار نوسانات باید نقطه ورود و خروج سهم به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
نشانه های خالی کردن سهم در بورس چیست؟
درخصوص رفتار بازیگر بر روی سهم، توجه به نکته یا دو مرحله مبنی بر جمع کردن یا خرید سهم در حمایت ها و فروش یا خالی کردن سهم ضروری است که ما می خواهیم به نکته دوم بپردازیم.
زمانی که بازیگر تصمیم به فروش یا خروج از سهم می گیرد، در جریان معاملات در تایم بازار فشار فروش و عرضه ها بر روی سهم افزایش می یابد و نمودار سهم فرم نزولی به خود می گیرد اما در دقایق پایانی بازار بازیگر اقدام به خرید می کند (حجم خرید خیلی کمتر از حجم فروش می باشد.) تا نمودار از حالت نزولی به حالت صعود بازگردد و این امید بین سهامداران بوجود آید که هرچند در جریان بازار سهم منفی و فشار فروش زیاد شد اما در پایان شرایط معاملات بهبود یافت پس برای روز معاملاتی بعد حتما شرایط خوب خواهد بود. اما این بازی بازیگر است که شرایط سهم در دقایق پایانی بازار را بهتر می کند تا روز معاملاتی بعدی فروشنده ای جز خودش نباشد. حال از کجا بفهمیم هدف بازیگر چیزی جز خالی کردن سهم نیست؟
برای اینکار لازم است در طول بازار سهم مورد نظر را زیر نظر داشته باشیم و با تقسیم سرانه خرید حقیقی به سرانه فروش، قدرت خریدار به فروشنده را بدست آوریم، به این ترتیب اگر سهم تا پایان بازار با کاهش گام به گام قدرت خریدار (کوچک تر شدن عدد بدست آمده) همراه بود، نشان از خالی کردن سهم دارد.
یکی دیگر از ساده ترین روش ها، عمل کردن با توجه به سابقه سهم می باشد (سابقه سهم در سایت TSETMC در تابلو سهم مورد نظر قابل دسترسی می باشد). به این ترتیب سهم بعد از یک رشد خوب نیاز به اصلاح دارد و قبل از شروع اصلاح سهم چند روزی درجا می زند و از نشانه های آن می توان به عرضه کردن صف خریدها و بالا رفتن حجم معاملات اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: چه سهمی مناسب نوسان گیری است؟