نحوه واگذاری سهام عدالت ۳.۵ متوفی به ۱۵ میلیون وارث در دو مرحله همراه با مدارک واجب برای ارائه به ۱۰۰ شرکت کارگزاری اعلام شد. برای اطلاع از جزئیات نحوه انتقال سهام ۳.۵ متوفی به ۱۵ میلیون وارث با مشارکت ۱۰۰ شرکت کارگزاری، مدارک لازم برای انتقال سهام عدالت متوفی به وراث، پیگیری سهام عدالت متوفیان در کارگزاری مفید این گزارش را تا انتها بخوانید.
نحوه انتقال سهام ۳.۵ متوفی به ۱۵ میلیون وارث با مشارکت ۱۰۰ شرکت کارگزاری
به گزارش سبدگردان هدف شرکت سپردهگذاری مرکزی درباره نحوه دریافت خدمت تقسیم دارایی سهام عدالت متوفیان، اعلام کرد:متقاضی انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث باید پس از ورود به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی https://ddn.csdiran.i با وارد کردن کد ملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی در بخش “استعلام نوبت پرونده قهری” نسبت به این موضوع که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرارسیده یا خیر اطلاع حاصل کند.
سپس در صورت تائید زمان تشکیل پرونده، متقاضی باید با مراجعه به یکی از دفاتر کارگزاریهای منتخب نسبت به ارائه این مدارک اقدام کند: ۱- تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی ، ۲- اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمام وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جایگزین کارت ملی باشد)
۳- اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد. مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی برای کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است)
۴- در صورتیکه متوفی دارای وصیتنامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز ضروری است.
بر اساس این گزارش، بیش از ۳.۷ میلیون سهامدار عدالت از سال ۸۴ فوت کرده اند و یکی از دغدغه های ۱۵ میلیون وارث طی ۱۸ سال گذشته، تعیین تکلیف انتقال سهام بود که با مشارکت بیش از شرکت ۱۰۰ کارگزاری برطرف خواهد شد. قرار است در آینده هم دفاتر الکترونیک قضایی به این فرایند اضافه شوند.
مدارک لازم برای انتقال سهام متوفی به وراث
۱- تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی.
۲- اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیین شده در گواهی حصر وراثت. (رسید متقاضی کارت ملی یا گواهی شماره ملی دارای مهر سازمان ثبت احوال، به عنوان جایگزین کارت ملی قابل قبول است)
۳.در صورتی که شرایط زیر برقرار باشد، ارائه تمامی صفحات شناسنامه متوفی و وراث الزامی است :
- الف) مادر فرد متوفی جزو وراث باشد.
- ب) فرد متوفی یا وراث، نام یا نام خانوادگی خود را تغییر داده باشند.
- ج) در صورتی که فرد متوفی، تعدد زوجین داشتند.
۴- اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی. ( لازم به ذکر است در صورتی که مادر در عداد وراث باشــد، با توجه به بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است.)
۵- در صورتی که متوفی دارای وصیتنامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، اصل یا تصویر برابر با اصل وصیتنامه نیز ضروری است.
۶- ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی پرداخت مالیات بر ارث مندرج بر سهام عدالت ضروری است. چرا که مطابق تبصره سه ماده دو آییننامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت، تقسیم سهام عدالت متوفیانی که تاریخ فوت آنها بعد از تاریخ ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ باشد، منوط به پرداخت مالیات بر ارث است.
پیگیری سهام عدالت متوفیان در کارگزاری مفید
به صورت کلی، این امکان وجود دارد که فرد متوفی به غیر از سهام عدالت، داراییهایی نظیر اوراق بهادار، وجه نقد یا ترکیبی از همه موارد را تحت نظارت کارگزاری مفید داشته باشد. با توجه به نوع دارایی، فرایند دریافت و تقسیم آن در میان وراث متفاوت خواهد بود. اگر شخص متوفی اوراق بهادار در پرتفوی خود داشته باشد، نیاز است که وکیل وراث که دارای وکالت رسمی از همه وراث است، به همراه مدارک لازم به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کند.
همچنین در حالتی که شخص متوفی، وجه نقد در حساب کارگزاری مفید داشته باشد، ضروری است که یکی از وراث با همراه داشتن مدارک مورد نیاز، به شعب کارگزاری مفید مراجعه کند. لازم به ذکر است که فرایند دریافت وجه نقد مربوط به واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری نیز به همین ترتیب است.
برای مطالعه بیشتر:
خبرهای مهم و جذاب برای پتروشیمی ها و اخبار سامانه انتقال سهام عدالت متوفی به وراث