صندوق دارا دوم یا همان پالایشی یکم که قرار بود از اول مهر ماه قابل معامله باشد تا این لحظه بازگشایی نشده است و به گفته مسئولین دلیل باز نشدن صندوق دارا دوم بازدهی منفی این صندوق بوده و تا زمانی که بازدهی صندوق دارا دوم مثبت نشود این صندوق بازگشایی نمی شود. خرید دارا دوم از سامانه معاملاتی آنلاین، بانک و اپلیکیشین هایی مانند بام و آپ امکان پذیر بود. احال افرادی که از طریق بانک مبادرت به خرید صندوق دارا دوم کرده اند ممکن است ندانند که دارا دوم خریداری شده از بانک را چگونه بفروشند. در ادامه نحوه فروش سهام دارا دوم خریداری شده از بانک را توضیح می دهیم.
نحوه فروش سهام دارا دوم خریداری شده از بانک
برای فروش دارا دوم اگر شما کد بورسی دارید و از طریق کارگزاری اقدام به خرید صندوق دارا دوم کرده اید پس از بازگشایی و قابل معامله شدن، دارا دوم در سبد سهام شما قابل مشاهده خواهد شد و میتوانید اقدام به فروش این صندوق مانند سهام عادی نمایید. ابه لبته برخی کارگزاری ها دارا دوم را به صورت خودکار به پرتفوی شما اضافه نمی کنند و باید با انتخاب تغییر کارگزار ناظر دارا دوم را به پرتفوی خود اضافه کنید. برای اینکه بدانید چگونه این کار را انجام دهید روی لینک زیر کلیک کنید:
اگر از طریق بانک دارا دوم خریدیم، سهام خود را چگونه بفروشیم؟
- اگر کد بورسی دارید و از طریق بانک اقدام به خرید این صندوق کرده اید می توانید در قسمت معاملات آنلاین کارگزاری خود تغییر کارگزار ناظر داده و سهام پالایش یکم را جستجو کرده تا این سهام وارد سبد بورسی شما شود و بتوانید اقدام به فروش دارا دوم نمایید.
- اگر کد بورسی ندارید و واحد های صندوق ETF پالایش یکم را از طریق بانک یا روش های دیگر خریداری کرده اید برای فروش آن در ابتدا باید در سامانه سجام ثبت نام کنید و مراحل احراز هویت سجام را از طریق مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان و یا بصورت اینترنتی انجام دهید تا بتوانید با مراجعه به کارگزاری مورد نظر خود کد بورسی دریافت کنید و پس از اینکه دارا دوم در پرتفوی شما وارد شد بتوانید آن را بفروشید.
برای آشنایی با نحوه ثبت نام در سامانه سجام کلیک کنید
عرضه صندوق ETF دولتی دارا دوم یا پالایشی یکم با نماد پالایش در بورس عرضه شده است. صندوق دارا دوم به منظور ارتقای وضعیت اقتصادی افراد قشر ضعیف جامعه عرضه شده و از طرف دولت به افراد واگذار شده است. هدف دولت از عرضه سهام دولتی در قالب صندوق در بورس این است که علاوه بر تامین مالی برای دولت افراد جامعه در سود این صندوق ها سهیم شوند.
معاملات سهام صندوق دارا دوم مشمول مالیات نیستند، خریداران سهام صندوق دارا دوم پس از گذشت یک ماه از تاریخ پذیره نویسی این صندوق مجاز به خرید و فروش سهام این صندوق بوده و تا قبل از این زمان حق انجام معامله با این سهام را ندارند.
همچنین بخوانید: تاثیر بازگشایی دارا دوم بر بازار بورس