تا قبل از این وراث متوفیان سهام عدالت حداکثر تا ۱۰ اسفند فرصت داشتند تا با ثبت نام در سامانه میراث در فهرست دریافت کنندگان سود سهام عدالت ۱۴۰۲ قرار بگیرند اما حالا مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از تمدید یک هفته ای برای دریافت سود سهام عدالت متوفیان در سال ۱۴۰۲ خبر داد. از این رو وراث متوفیان سهام عدالت حداکثر تا ۱۷ اسفندماه جاری فرصت دارند مراحل انتقال سهام عدالت متوفیان را در سامانه میراث انجام دهند تا در تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۲ مانند دیگر دارندگان سهام عدالت، سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ را دریافت کنند. برای اطلاع از اینکه سود سهام عدالت متوفیان کی واریز میشود؟ دریافت سود سهام عدالت متوفیان، نحوه دریافت سود سهام عدالت متوفیان، سود سهام عدالت متوفیان را چگونه دریافت کنیم؟ مبلغ سهام عدالت متوفیان چقدر است؟ آیا در دفاتر پیشخوان دولت، امکان انتقال سهام عدالت متوفیان وجود دارد یا خیر؟ با ما همراه باشید.
فرصت دریافت سود سهام عدالت متوفیان تمدید شد
به گزارش سبدگردان هدف وراث متوفیان سهام عدالت حداکثر تا روز ۱۷ اسفندماه جاری فرصت دارند تا با ثبت نام در سامانه میراث در فهرست دریافت کنندگان سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ قرار گیرند.
رئیس سازمان بورس مجید عشقی گفت: از هفته آینده فراخوان خواهیم داد که وراث افراد فوت شده برای انتقال سهام عدالت متوفیان به دفاتر کارگزاریها مراجعه کنند.
وی افزود: وراث متوفیان سهام عدالت با مراجعه به شعب شرکتهای «کارگزاری های منتخب یا بانک های ملی ایران، ملت، پارسیان و تجارت» می توانند فرایند ثبت نام خود را در سامانه میراث انجام دهند.
باغستانی در خصوص زمان واریز مرحله دوم سود سهام عدالت گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپرده گذاری مرکزی مکاتبات لازم را با شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت انجام داده تا شرایط برای واریز سود در روزهای پایانی سال مهیا شود.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود: حدود یک میلیون سهامدار سهام عدالت همچنان با مشکل شماره شبای معتبر بانکی روبرو هستند که این افراد میتوانند با ثبت نام و یا بهروز رسانی اطلاعات خود در سامانه سجام (sejam.ir) در فرایند دریافت سود قرار بگیرند.
برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، مراحل زیر باید طی شود:
مرحله اول: مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان و بررسی زمان تشکیل پرونده متوفی از طریق بخش «استعلام نوبت پرونده قهری»
مرحله دوم: در صورت تایید زمان تشکیل پرونده، فهرست کارگزاران منتخب نمایش داده میشود.
مرحله سوم: متقاضی میتواند با همراه داشتن اسناد و مدارک مورد نیاز، به صورت حضوری به یکی از دفاتر کارگزاریهای منتخب مراجعه کند.
مدارک لازم برای تشکیل پرونده قهری
- تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
- اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جایگزین کارت ملی باشد).
- اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی انحصار وراثت (در صورتی که مادر متوفی طبق گواهی انحصار وراثت، از ورثه باشد، همراه داشتن شناسنامه مادر و پدر متوفی الزامی است)
- در صورتی که متوفی دارای وصیتنامه رسمی باشد که در گواهی انحصار وراثت نیز به آن اشاره شده است، أخذ و ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیتنامه نیز ضروری است.
- مطابق تبصره سه ماده دو آیین نامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت، تقسیم سهام عدالت متوفیانی که تاریخ فوت آنها بعد از ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ باشد، منوط به پرداخت مالیات بر ارث است؛ لذا در این فرض، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی پرداخت مالیات بر ارث مندرج به سهام عدالت نیز ضرورت دارد.
- در صورتی که تاریخ فوت متوفی قبل از تاریخ ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ باشد، سهام عدالت متوفی، معاف از مالیات تبصره ذیل ماده ۱۷ قانون مالیات مستقیم است و در این فرض احراز پرداخت مالیات موضوعیت ندارد.
سود سهام عدالت متوفیان را چگونه دریافت کنیم؟
تاکنون فرایند دریافت سود سهام عدالت متوفیان از طرف شرکت سپردهگذاری مشخص نشده است و تنها اصل سهام عدالتی که آزادسازی آنها به روش غیرمستقیم بوده، قابل انتقال به وراث است.