طبق اعلام وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی تمام افرادی که از خانواده ی خود جدا شده اند می توانند با در دست داشتن اسناد مورد نیاز به پلیس + 10 مراجعه کرده و یارانه ی خود را از سرپرست خانوار جدا کنند. اما می خواهیم بدانیم که جدا کردن یارانه از پدر به چه صورت است؟ چطور می توان یارانه را از پدر یا سرپرست خانوار جدا کرد و چه مدارکی لازم است؟
نحوه جدا کردن یارانه از پدر و سرپرست خانوار بعد از ازدواج و برای افراد مجرد
به گزارش سبدگردان هدف موضوعی که بسیاری از یارانه بگیران با آن رو به رو هستند این است که چطیور می توان یارانه را از پدر جدا کردن و نحوه ی جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار به چه صورت است؟ ممکن است علت جدا کردن یارانه از پدر ازدواج فرزند خانواده باشد و یا افراد مجرد بالای 18 سال که می خواهند یارانه ی خود را از پدر خود جدا کنند.
جدا کردن یارانه پس از ازدواج، مدارک مورد نیاز برای جدا کردن یارانه
برای طی این مرحله مدارک شناسایی پدر هر دو طرف، که شامل کارت ملی، شناسنامه، و کپی دیگر مدارک است.
مدارک شناسایی هر دو طرف (عروس و داماد) که شامل شناسنامه، کارت ملی، و کپی تمامی مدارک است.
اصل و کپی عقدنامه رسمی زوج
مراجعه برای حذف نام از لیست خانواده و معرفی خانواده جدید برای جدا کردن یارانه مرحله بعدی است.
زوج ها پس از اینکه مدارک مورد نیاز خود را آماده کردند، به آدرسی که از مرکز پلیس +۱۰ دریافت کرده اند باید مراجعه کنند تا نام آن ها از لیست خانواده خود حذف شود.
سپس با ارائه مدارک به مرکز پلیس +۱۰ و فرم ها و شماره پیگیری که از مرکز قبلی دریافت کرده اند می توانند مراحل ثبت نام و جدا کردن یارانه از خانواده خود و معرفی خانواده جدید برای دریافت رایانه به اتمام برسانند.
نکته مهم آن است که مراحل اداری ذکر شده به مدت یک الی دو ماه زمان می برد. به همین علت برای اینکه یارانه یک ماه خود را از دست ندهید باید به مراحل بالا بین دهم تا بیستم هر ماه اقدام کنید.
همچنین قبل از هرگونه اقدام به مراکز اداری، زوجین باید یک حساب بانکی تهیه کنند و شماره حساب و کارت خود را نیز هنگام مراجعه همراه خود داشته باشند. همچنین برای ثبت نام یارانه می توانند از سایت refahi.ir اقدام کنند.
جدا کردن یارانه فرزند مجرد بالای 18 سال
آیا فرزندان مجردی که به سن قانونی رسیدهاند هم میتوانند یارانه خود را از خانواده جدا کنند؟
جداسازی یارانه ها از خانواده در این شرایط فقط با ازدواج و دریافت و ارایه گواهی عدم سازش و مراجعه به پلیس +۱۰ امکان پذیر است.
بنابراین باید گفت که افراد مجرد نمی توانند یارانه خود از سرپرست خانواده جدا کنند و فقط امکان تغییر سرپرست به علت بدسرپرست بودن که در بالا ذکر شد، امکان پذیر است.
جدا کردن یارانه از پدر برای کسانی که ازدواج کرده اند
زوجهای جوان برای جداسازی یارانه از سرپرست خانوار میتوانند با اسنادی مثل عقدنامه و شناسنامه به پلیس +۱۰ مراجعه و گواهی مربوط را دریافت کنند.
این افراد پس از دریافت این گواهی افراد میتوانند به سامانه my.gov.ir مراجعه کرده و پس از ثبتنام، یارانه خود را جدا کنند.
در برخی موارد گفته شده افرادی که ازدواج کردند و تمایل به جدا کردن حساب یارانه خود دارند باید با مدارک از جمله اصل شناسنامه اصل کارت ملی اصل شناسنامه و کارت ملی والدین زوج و اصل و کپی عقدنامه به شعب دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه و تقاضای جدا کردن یارانه از سرپرستی پدر کنند اما لازم به یادآوری است که در برخی مراکز همراه داشتن مدارک والدین الزامی نیست.
زوج های جوانی که تصمیم در جدا کردن یارانه خود دارند، اگر یارانه هر دو طرف در سیستم پرداخت یارانه که در مرحله اول جدا کردن یارانه اشاره شد، ثبت شده باشد مشکلی نخواهد داشت و زوج ها میتوانند پس از جدا کردن یارانه، آن را دریافت کنند.
جدا کردن یارانه برای زوج هایی که طلاق گرفته اند
اگر زوج ها طلاق گرفته باشند و اقدام به جدا کردن یارانه از خود باشند، و این تصمیم بین زوجین به صلاحیت رسیده باشد می توانند به مرکز پلیس +۱۰ مراجعه کنند ولی اگر توافقی بین زوجین برای جدا کردن یارانه نباشد باید به فرمانداری شهر محل اقامت خود مراجعه کنند.
تغییر سرپرست خانوار به علت فوت
با فوت سرپرست خانوار، باید اعضا خانواده نسبت به تغییر سرپرست اقدام کنند که برای این کار مدارک زیر لازم است:
اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی سرپرست جدید،
اصل و کپی شناسنامه اعضای خانواده که زیر مجموعه سرپرست قبلی بودهاند،
شناسنامه و کارت ملی سرپرست فوت شده،
گواهی فوت سرپرست.
تغییر سرپرست به علت بدسرپرست بودن
همچنین اگر سرپرست خانوار، مفقود شود، مصرفکننده مواد مخدر یا زندانی باشد، خارج از ایران زندگی کند و دارای بیماری روحی و روانی باشد امکان تغییر سرپرست خانوار وجود دارد که پس از پدر سرپرستی به مادر خانواده و در صورت داشتن سن قانونی فرزند ارشد به عنوان سرپرست جدید باید معرفی شود.
مدارک مورد نیاز برای تغییر سرپرست با توجه به علت تغییر به این شرح است:
حکم مرجع قضائی ذیصلاح،
گواهی پزشکی قانونی،
گواهی یکی از بیمارستانهای روانی مراکز نگهداری این قبیل از افراد که صلاحیت آنها به تایید وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی رسیده باشد،
گواهی سازمان بهزیستی محل،
گواهی از زندان مربوط ضروری،
گواهی لازم از معاونت کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه.
همچنین بخوانید:
افزایش یارانه ها؛ ۱۲۰ هزار تومان شارژ اضافه به یارانه ها اضافه شد+ جزئیات طرح