ما قصد داریم با بررسی نحوه تشخیص حرکت مشکوک سهم به شما آموزش دهیم تا سهم های خود را در قله بفروشید و به اشتباه سهمی را که هنوز جا برای رشد دارد را به واسطه اینکه صف خریدش ریخته نفروشید و تا قله و ماکزیمم قیمت همراه سهم باشید. در این مقاله به شما کمک می کنیم تا رفتار مشکوک یک سهم را شناسایی کنید و تحت تاثیر صف های خرید و فروش هیجانی قرار نگیرید.
نحوه تشخیص حرکت مشکوک سهم
بسیاری از افراد با دیدن ریختن صف ها هیجانی عمل کرده و از ترس ضرر سهام خود را میفروشند در صورتی که در بیشتر اوقات سهم هنوز هم جای رشد دارد و پس از فروش به دلیل صف خرید سنگینی که در سهم دوباره ایجاد می شود، دیگر تا اصلاح بعدی نمیتواند وارد سهم شود.
درباره پول هوشمند در بورس بیشتر بدانید
توجه داشته باشید که این مقاله صرفا برای فروش سهم در قله نیست و شما با تطبیق یکی از این حالات با حرکت سهم متوجه خواهید شد که:
- اگر با استفاده از تحلیل تشخیص دادید که سهم به قله رسیده و رشد بیشتری نخواهد داشت، در این شرایط باید سهم خود را بفروشید
- اگر مشاهده کردید که پس از ریختن صف سهم بازهم متقاضی زیادی دارد تا دقایقی دیگر سهم صف خرید سنگینی را مجددا تشکیل می دهد در این شرایط باید سهام خود را نگهداری کنید و یا میزان خرید خود را افزایش دهید.
- زمانی که سهم صف خرید سنگینی دارد حتی اگر به مقاومت برخورد کرد نفروشید به احتمال خیلی زیاد از مقاومت عبور خواهد کرد.
- اگر سهم در روزهای اخیر صف خرید بود و روی مقاومت با صف خرید کم حجم مواجه شد سهم خود را در همان روز در ماکزیمم قیمتی بفروشید. (به دلیل اینکه احتمالا در روز معاملاتی بعدی سهم با قیمتی منفی یا نزدیک به صفر باز می شود.)
- اگر سهمی در روزهای قبل با صف خرید شروع به کار کرده بود ولی در این روز با قیمتی نزدیک به صف خرید ولی پایین تر از قیمت صف (ماکزیمم قیمت) کار خودش را آغاز کرده احتمالا سهم میخواهد در روند نزولی قرار بگیرد و نمیتواند از مقاومت خود عبور کند.
درباره حجم مشکوک در بورس بیشتر بخوانید
حال اگر مقاومتی پیش روی سهم نبود چه می شد؟
معمولا اگر مقاومتی پیش روی سهم نباشد سهم با فشار خرید زیاد مواجه می شود. در این حالت دست نگهدارید و به هیچ عنوان فروشنده نباشید تا سهم با عرضه بیشتر از صف خرید مواجه شود، پس از باز شدن صف خرید چه کنیم؟
۱. اگر صف باز شد و حجم خوبی معامله شد و همچنان قدرت خریداران بیشتر از فروشندگان بود و برای سهم هایی که عرضه میشود تقاضا همچنان وجود داشت دست نگهدارید به دلیل اینکه این نشانه خوبی برای سهم است و احتمال خیلی زیاد بعد از دقایقی صف خرید سنگینی ایجاد خواهد شد.
۲. اگر صف باز شود و با حجم خوبی در حال معامله شدن باشد ولی فروشنده همچنان در قیمت های پایین تری حاضر بود سهام خود را عرضه کند اما در مقابل هم خریدار سهم را در هر قیمتی جمع کند احتمال اینکه سهم به قیمت های پایین برسد وجود دارد و البته دوباره با به پایان رسیدن فروشندگان عجول در همان روز روند صعودی خود را پیش میگیرد.
و چون در این حالت در هر عرضه ای در قیمت های بالاتر با خرید سریع خریداران مواجه می شود و سپس قیمت به سمت ماکزیمم پیش می رود که این سهم همان روز یا در روز بعد با صف خرید مجدد کار خود را آغاز میکند.
درباره صف خرید و فروش سهام در معاملات بورس بیشتر بخوانید
۳. در صورتی که سهم باز شود و فروشندگان سهم حاضر باشند در هر قیمتی سهام خود را به فروش برسانند با افزایش عرضه ها خریداران برای خرید سهم هیچ عجله ای نخواهند داشت و به این ترتیب فروشندگان به هر قیمتی برای فروش سهم راضی می شوند. مسلم است که در این حالت قیمت سهم خیلی سریع افت می کند.
معمولا در این سهم قیمت از مثبت به منفی پیش می رود و در نهایت با صف فروش به کار خود ادامه میدهد.
۴. در صورتی که سهم باز شود و تا دقایقی هیچ معامله ای در سهم انجام نشود نشان از بی تمایلی خریداران می باشد به دلیل اینکه قیمت پیشنهادی او به مراتب از قیمت پیشنهادی فروشنده کمتر است و بعد از چند دقیقه فروشنده اقدام به فروش سهام خود به قیمت پایین تر می کند. در این حالت در همان روز با قرار دادن سفارشات گوناگون در حجم کم از پایین به بالا اقدام به فروش سهم کنید.
به دلیل اینکه در روز بعد سهم با قیمتی زیر قیمت پایانی دیروز باز می شود و پس از دقایقی صف فروش را به خود خواهد دید. پس اگر موفق نشدید تمام سهم خود را در آن روز بفروشید روز بعد در اول وقت پشت سیستم معاملاتی خود باشید و قبل از صف فروش شدن سبد خود را از این سهم خالی کنید.
سلام
وقت بخیر
ممنون از مطالب مفید و کاربردی
آیا امکان دارد pdf مقالات را در انتهای مقاله قرار دهید تا خواننده ها برای اینکار وقت نگذارند.
با احترام