نشست خبری عرضه اولیه “دزاگرس” چه نتایجی داشت؟

نتایج نشست خبری دزاگرس

اولین نشست خبری عرضه اولیه سهام شرکت دارویی و نهاده‌های زاگرس دارو پارسیان در محل فرابورس با حضور اصحاب رسانه برگزار شد. در این نشست، حسین صیادی، رئیس هیات مدیره شرکت زاگرس دارو، توضیحاتی پیرامون فعالیت‌ها و دستاوردهای این شرکت ارائه داد. وی اظهار داشت که در حال حاضر بیش از ۱۴۱ شرکت داروسازی در کشور فعالیت دارند که ۹۸ درصد نیاز دارویی داخلی را تأمین می‌کنند، در حالی که تنها ۲ درصد از داروها از خارج وارد می‌شوند و ارزش ریالی واردات دارو بیش از ۲۰ درصد است. شرکت زاگرس دارو در سال ۱۳۸۲ تأسیس شده و در سال ۱۳۹۲ تحت مالکیت سهامداران عمده قرار گرفت.

صادرات محصولات زاگرس دارو به افغانستان

به نقل از بورس نیوز، صیادی در ادامه گفت که اولین محصول این شرکت در سال ۱۳۹۴ تولید و به افغانستان صادر شد. همچنین، توانستند سهامداران خارجی از کشور افغانستان جذب کنند و این امر باعث شد که محصولات شرکت به‌صورت مویرگی در این کشور توزیع شود. در سال ۱۴۰۲، این شرکت از صادرات دارو به افغانستان بیش از ۵۰ درصد سهم صادرات داروی ایرانی به این کشور را به خود اختصاص داد و ۴.۷ میلیون یورو از این صادرات به شرکت زاگرس دارو رسید. در حال حاضر، این شرکت دارای ۳ خط تولید داروهای جامد و ۲ خط تولید داروهای مایع است.

در زاگرس دارو چه نوع داروهایی تولید می‌شود؟

رئیس هیات مدیره زاگرس دارو پارسیان در خصوص محصولات این شرکت نیز توضیح داد که آنها شامل انواع قرص، کپسول، شربت، قطره و داروهای تخصصی درد هستند. همچنین، در سبد محصولات این شرکت داروهایی برای درمان دیابت، مشکلات گوارشی، کاهش فشار خون و چربی خون نیز موجود است. وی در ادامه به وجه تمایز این شرکت با سایر رقبا اشاره کرد و گفت: “یکی از مزایای اصلی ما در صنعت دارو، حجم بالای صادرات است. ما به‌طور چشمگیری داروها را صادر می‌کنیم و به‌خصوص در بخش صادرات به افغانستان توانسته‌ایم دستاوردهای بزرگی داشته باشیم.”

گزارش صادرات زاگرس دارو

صیادی همچنین افزود که شرکت زاگرس دارو به‌طور فعال به کشورهای مختلفی از جمله سوریه، یمن، لبنان، نیجریه و دو کشور آفریقایی دیگر صادرات دارویی انجام می‌دهد. در میان کشورهای همسایه، عراق و افغانستان بیشترین تقاضا برای دارو دارند. وی در این خصوص توضیح داد که به‌دلیل تحریم‌ها، صنعت دارو در کشور با مشکلاتی مواجه شده است، اما علیرغم این مسائل، مصرف دارو در کشورهایی همچون عراق و افغانستان به ترتیب به ارزش ۲ میلیارد دلار و ۸۰۰ میلیارد دلار می‌رسد.

تراز مثبت شاخص میزان صادرات “دزاگرس” نسبت به واردات

وی اضافه کرد که در حال حاضر، از ۱۰ داروی پرفروش کشور، ۹ مورد آن توسط زاگرس دارو تولید می‌شود و این شرکت سهم بزرگی در تأمین داروهای مورد نیاز کشور دارد. همچنین، در بخش صادرات، این شرکت در مقایسه با واردات، تراز مثبت داشته و توانسته است صادرات خود را افزایش دهد. صیادی در خصوص فروش محصولات این شرکت به بخش خصوصی و غیردولتی نیز گفت که فروش در این بخش باعث تسهیل در وصول مطالبات می‌شود، زیرا میانگین دوره وصول مطالبات در زاگرس دارو کمتر از سایر شرکت‌های همگروه است.

توضحات تکمیلی درباره شرکت زاگرس دارو

عضو هیات مدیره زاگرس دارو پارسیان درباره وضعیت افزایش سرمایه شرکت گفت که تاکنون دو بار افزایش سرمایه انجام شده و در حال حاضر سرمایه ثبتی شرکت به ۱۷۰۰ میلیارد ریال رسیده است. این شرکت در سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را در زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع آغاز کرد و اکنون با بیش از ۲۰۰ نفر پرسنل متخصص و متعهد به تولید داروهای با کیفیت بالا برای تأمین نیازهای داخلی و صادرات به کشورهای دیگر ادامه می‌دهد.

شرکت زاگرس دارو با هدف تضمین سلامت و ارتقاء بهداشت عمومی از طریق تولید داروهای مؤثر و با کیفیت، در راستای تأمین سلامت جامعه فعالیت می‌کند. این شرکت به‌واسطه به‌کارگیری نیروهای متخصص و فناوری‌های نوین، افق‌های جدیدی در حوزه سلامت ایجاد کرده و به دنبال توسعه و گسترش بازارهای صادراتی خود است.

Tags :
Share This :