شرکت فولاد شاهرود پس از احراز کلیه شرایط پذیرش از ۱۷ مرداد با نماد فرود در گروه فلزات اساسی به عنوان صد و پنجاهمین شرکت در بازار دوم فرابورس درج شد تا در صف عرضه اولیه ۱۰ درصدی سهام بایستد. همچنین تعهد عرضه ۵ درصد دیگر ظرف مدت سه ماه از سهامدار عمده اخذ شده است. حال در این گزارش می خواهیم به معرفی شرکت فولاد شاهرود و ارائه اطلاعاتی درباره این شرکت از جمله سرمایه، ترکیب سهامداران، حوزه فعالیت، سیاست تقسیم سود، مقایسه با رقبا و … بپردازیم. بنابراین جهت کسب اطلاعات و شناخت بهتر این شرکت آماده عرضه اولیه، گزارش حاصله را تا انتها بخوانید.
شرکت فولاد شاهرود با نماد “فرود” در بازار دوم معاملات فرابورس درج شد
درباره شرکت فولاد شاهرود
شرکت فولاد شاهرود سال ۸۰ بصورت سهامی خاص تاسیس و در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی شاهرود به ثبت رسید. در حال حاضر این شرکت جزو واحدهای تجاری فرعی شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان و واحد تجاری نهایی سرمایهگذاری غدیر و محل کارخانه در کیلومتر ۱۲ جاده شاهرود دامغان واقع شده است.
شرکت به موجب پروانه بهرهبرداری ۱۸ بهمن سال ۸۵ با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن میلگرد به بهره برداری رسیده است. واحد ذوب با عنوان پروژه ذوب در سه مرحله و با ظرفیت سالانه هر مرحله ۱۰۰ هزار تن ۱۲ تیر سال ۹۲ جواز تاسیس گرفت. تولید آزمایشی مرحله اول پروژه ذوب با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن در اواخر سال ۹۶ انجام و عملاً طی سال ۹۷ به بهرهبرداری کامل رسید. مرحله دوم پروژه در حال راه اندازی است و برآورد می شود در شهریور سال جاری تکمیل شود.
این شرکت به منظور تنوع بخشی در پرتفوی سودآوری در شرکت معدنی نوظهور شاهرود که در زمینه تولید انواع کاغذ سنگی از مواد معدنی سنگ آهک فعالیت می کند، سرمایه گذاری کرده است.
موضوع فعالیت
موضوع فعالیت شرکت شامل طراحی؛ ساخت و تولید انواع مصنوعات فلزی؛ غیر فلزی و فولادی، انجام خدمات فلزی ( شکل دادن انواع ورق فولادی و سایر مقاطع)، طراحی؛ ساخت و راه اندازی کارخانه های صنعتی و بهره برداری از آنها، ساخت قطعات و ماشین آلات و تهیه و تولید انواع فرآورده های شیمیایی؛ معدنی؛ آلی و فلزی و مواد اولیه مورد نیاز کارخانه های فوق و … می شود.
سرمایه و ترکیب سهامداری
سرمایه شرکت در بدو تاسیس ۱۰۰ هزار تومان بوده که طی ۱۱ مرحله افزایش سرمایه به ۲۷۰ میلیارد تومان رسیده است. در ترکیب سهامداری با ۳۲۹ نیروی انسانی، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان با ۵۳.۶۴ درصد، چادرملو با ۳۴.۶۵ درصد وسایل سهامداران با ۱۰.۶۸ درصد حضور دارند.
در حال حاضر آهن اسفنجی مصرفی فولاد شاهرود از تولیدات کارخانه های با روش میدرکس است که دارای درصد کربن بالایی بوده و این امر سبب کاهش بهرهوری در خط ذوب میشود. چراکه اصطلاحاً سوزاندن این کربن زمانبر و هزینهبر خواهد بود. با راه اندازی SLRN علاوه بر استقلال شرکت از تهیه آهن اسفنجی میتوان هزینه ماده اولیه وارده به بخش فولادسازی را کاهش داد که در انتها بر سود شرکت تاثیر خواهد گذاشت.
میلگرد های تولیدی فولاد شاهرود بصورت شاخهای است و شرکت قصد دارد در آینده با توجه به کاربردهای زیاد کلاف در صنایع مختلف، تولید میلگرد کلاف را در دستور کار قرار دهد و خط تولید میلگرد را توسعه بخشد.
محصولات شرکت شامل میلگرد آجدار برای مصارف ساختمانی از سایز ۸ تا ۳۲، میلگرد ساده بر حسب سفارش برای مصارف صنعتی، شمش های فولادی SP5 و ۷۰ کروم و مواد اولیه مصرفی شامل شمش، آهن اسفنجی و قراضه هستند که ضریب مصرف آهن اسفنجی و قراضه جهت تولید هر تن شمش ۱.۱۵ و ۱.۰۵ درصد است. در حال حاضر جهت تولید شمش در این شرکت ۵۰ درصد آهن اسفنجی و ۵۰ درصد باز مورد استفاده قرار می گیرد. ضریب مصرف شمش جهت تولید هر تن میلگرد ۱.۰۳ درصد است.
ماده اولیه مصرفی در تولید میلگرد، شمش است که با توجه به راه اندازی مرحله دوم کارخانه، شمش مورد نیاز از محل تولیدات داخل تامین خواهد شد. فولاد شاهرود، آهن اسفنجی مورد نیاز را از شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر و شمش مورد نیاز را از شرکت فولاد کویر دامغان، مجتمع ذوب و نورد فولاد آلیاژی سمنان تامین می کند.