مطابق گزارش از معاون حقوقی رئیس جمهور دربارهی آخرین وضعیت معاهدات پالرمو و CFT، این دو معاهده مطابق اجرای استاندارد و لوایحشان در حال اجرا هستند.این گزارش در نتیجه دیدار لعیا جنیدی با سفیر جدید نروژ منتشر گردیده است.
معاهده پالرمو
کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی، در تاریخ ۲۱ دسامبر سال ۲۰۰۱ در شهر پالرمو در ایتالیا به تصویب رسید و برای کشورهای عضو سازمان ملل متحد لازمالاجرا شد و تاکنون ۱۸۰ کشور آن را پذیرفتهاند.این کنوانسیون همانطور که از نامش پیداست، گامی در جهت مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی و تشخیص کشورهای عضو برای مصادیق آن برای جدی بودن مشکلات ناشی از جرائم فراملی است، همچنین این کنوانسیون نشان میدهد که نیاز به تقویت همکاریهای بینالمللی به منظور مقابله با این مشکلات در بین کشورهای عضو وجود دارد.
بیشتر بخوانید: ایران به لیست سیاه FATF بازگشت
CFT (مبارزه با تامین مالی تروریسم)
مبارزه با تامین مالی تروریسم شامل تحلیل تحذیر بررسی و جلوگیری از تامین مالی فعالیت هایی می باشد که طبق آنها دستیابی به اهداف سیاسی ایدئولوژی یا مذهبی از طریق خشونت و تهدید به خشونت علیه غیرنظامیان است.
با بررسی منابع وجوهی که برای حمایت از فعالیتهای تروریستی استفاده میگردد مجریان قانون می توانند مانع از بعضی فعالیتهای غیرقانونی شوند.
به جای تلاش برای شکار یک توطئه مجرمانه اقدام تروریستی به وسیله ابزارهایی مانند نظارت، مجریان قانون با شناسایی تراکنشهای مالی مشکوک و پیدا کردن همه افراد و سازمانهای مجرم در این تراکنشها، مشکل از از سوی پولی حل میکند.
فعالیتهای مانند آموزش تکنیک های تحقیق مالی در اجرای قانون آموزش دادستان ها برای پیروزی در پروندههای پولشویی و آموزش مراحل مقرراتی و نظارتی مالی برای شناسایی فعالیت های مشکوک می باشد.
تمام عملکرد سی اف تی می تواند شامل بازرسی موسسات خیریه کسب و کارهای خدمات مالی ثبت شده و موسسات بانکی زیر زمینی و سایر نهادها باشند.
دو معاهده پالرمو و CFT در جریان هستند
لعیا جنیدی در دیدار با سفیر جدید نروژ در تهران که در دفتر معاون حقوقی رئیس جمهور و با موضوعاتی مانند آینده برجام ، موانع پیوستن ایران به FATF، مقابله با کرونا و تغییرات اقلیمی انجام شد در پاسخ به پرسشی مبنی بر آخرین وضعیت اجرای استانداردها و لوایح FATF گفت : قوانین مربوط به مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم و اصلاحیههای تصویب و برخی معاهدات مانند معاهده مقابله با فساد(مریدا) حدود ١٠ سال پیش تصویب و اجرا شده است.
وی ادامه داد: دو معاهده مقابله با جرائم سازمانیافته فراملی (پالرمو) و معاهده مقابله با تامین مالی تروریسم نهایی نشده و بحت و بررسیها در جریان است.
منبع: سایت بورس پرس.
همچنین بخوانید: بهبود مراودات مالی ایران باعث افزایش ارزش سهام شرکت های بورسی میشود