معاملات شرطی یا سفارشهای شرطی (Pending Order) زمانی کاربرد دارند که معامله گر تصمیم به ثبت سفارش خرید یا فروش در قیمتی متفاوت با قیمت فعلی بازار را داشته باشد. استفاده از این دستورات شرطی کاملا مربوط به معاملهگر و استراتژی معاملاتی او می باشد و هیچ یک از روشهای معاملات شرطی بورس بر دیگری ارجحیتی ندارند.
معاملات شرطی در بورس
معاملات شرطی یا سفارشهای شرطی (Pending Order) زمانی کاربرد دارند که معامله گر تصمیم به ثبت سفارش خرید یا فروش در قیمتی متفاوت با قیمت فعلی بازار را داشته باشد. در ثبت سفارش های شرطی، زمانی که قیمت معامله فعلی سهم به قیمت از قبل ثبت شده توسط معامله گر برسد، سفارش مورد نظر با شرایط از پیش تعیین شده توسط کاربر، انجام خواهد شد.
دستورات شرطی با توجه به اینکه به اصلیترین اجزاء تحلیل تکنیکال از جمله مفاهیم حمایت، مقاومت و شکستها (Break out) وابسته هستند، خود نوعی هنر معامله محسوب می شود.
درباره انواع حمایت و مقاومت در بورس بیشتر بخوانید
سفارش های شرطی شامل موارد زیر میباشد:
- خرید محدود (Buy Limit)
- فروش محدود (Sell Limit)
- خرید توقفی (Buy Stop)
- فروش توقفی (Sell Stop)
سفارشات لیمیتی یعنی Buy Limit و Sell Limit به خرید و فروشهای شرطی می گویند که طبق نقاط بازگشتی روی محدوده حمایتی و مقاومتی جهت شناسایی موقعیتهای برگشتی انجام می گیرد
سفارشات دستوری استاپی یعنی Sell Stop و Buy Stop به خرید و فروشهای شرطی می گویند که با استراتژی معامله در جهت روند و شکست نواحی حمایتی و مقاومتی قیمت انجام میگیرد.
انواع سفارشهای شرطی
● خرید محدود (Buy Limit): در این نوع از سفارش های شرطی معاملهگر سفارش خرید خود را پایینتر از قیمت فعلی در سیستم ثبت میکند.
معامله گر در این روش معتقد است که قیمت سهم فعلی سهم بالا می باشد و زمانی معامله را انجام می دهد که قیمت سهم به پایین تر از قیمت فعلی برسد.
بطور کلی معاملهگر در این روش طبق استراتژی خود برای قیمت یک حمایت در نظر میگیرد و در آن محدوده حمایتی اقدام به خرید می کند.
درباره استفاده از سایت tsetmc.com و تابلو خوانی بیشتر بخوانید
● فروش محدود (Sell Limit): در این نوع از سفارش های شرطی معاملهگر دستور سفارش فروش را بیشتر از قیمت جاری در سیستم ثبت میکند.
در این روش معامله گر معتقد است قیمت سهم از قیمت کنونی میتواند بالاتر برود و به منظور دریافت سود بیشتر سهام خود را در قیمت بالاتری میخواهد بفروشد.
بطور کلی معاملهگر در این روش طبق استراتژی معاملاتی خود برای قیمت یک مقاومت در نظر میگیرد و قصد دارد سهام خود را در محدوده مقاومتی مدنظر خود بفروشد.
● خرید توقفی (Buy Stop): در این نوع از سفارش های شرطی معاملهگر دستور سفارش خرید را بیشتر از قیمت فعلی در سیستم ثبت میکند.
معاملهگر در این روش زمانی اقدام به خرید سهم می کند که سهم مقاومت قیمتی پیش روی خود را بشکند به زبان ساده در این روش معاملهگر طبق استراتژی معاملاتی خود برای خرید سهم یک قیمت مقاومتی را در نظر میگیرد و در صورتی که قیمت از سطح مقاومتی مورد نظر عبور کند اقدام به خرید می کند.
● فروش توقفی (Sell Stop): در این نوع از سفارش های شرطی معاملهگر دستور سفارش فروش را کمتر از قیمت فعلی در سیستم ثبت میکند. معاملهگر در این روش طبق استراتژی معاملاتی خود برای قیمت یک حمایت در نظر میگیرد و اگر قیمت بتواند از سطح حمایتی عبور کند معاملهگر سهام خود را میفروشد.
بسیار عالی