اکثر شرکت ها با توجه به مزایایی که بورس برای شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار قرار می دهد تمایل به بورسی شدن دارند. و همانطور که شاهد هستید در سال ۹۹ دولت تصمیمات جدی برای بورسی شدن شرکت های دولتی گرفته است و بزرگترین آنها یعنی شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی با نماد شستا در اواخر فروردین ۹۹ عرضه شد و دیگر شرکت های دولتی در حال آماده سازی برای ورود به بورس هستند. اما ببینیم ورود به بورس چه مزیتی برای شرکت ها دارد؟
فواید ورود شرکت ها به بورس چیست؟
زمانی که شرکتها وارد بازار بورس می شوند به مزایای مختلفی دست پیدا میکنند که ممکن است این مزایا بهصورت مستقیم و یا از طریق گواهیهای بورس و غیرمستقیم باشد. برای اینکه بدانید بورسی شدن چه مزایایی برای شرکت ها دارد با ما همراه باشید:
درباره مزایای پذیرش شرکتها در فرابورس بیشتر بخوانید
تامین مالی شرکت ها
تأمین مالی شرکت از مهم ترین مزیت های ورود شرکت ها به بورس میباشد که با انتشار سهام و سایر اوراق بهادار برای شرکت ها به دست میآید.
در صورتی که یک شرکت بورسی نباشد برای تامین مالی باید از بازارهای پولی مانند بانک کمک دریافت کند که با اینکار شرکت به ازای پولی که دریافت می کند باید پولی با بهره بالاتر را برگرداند و یا اینکه برای جذب سرمایه از روش چانهزنی با شرکا استفاده کند که بعدا افزایش هزینهها را به دنبال دارد.
در حالی که با ورود شرکت ها به بورس و انتشار سهام، منابع مالی به سادگی تامین خواهد شد.
تامین اعتبار از بازارهای مالی داخلی و خارجی
شرکتهای بورسی میتوانند از بازارهای مالی داخلی و خارجی از طریق گذاشتن وثیقه تامین اعتبار کنند. از نظر بازارهای مالی شرکتهای فعال در بورس نسبت به سایر شرکت ها قابل اعتمادتر هستند به دلیل اینکه شرکت ها باید از فیلترهای قانونی عبور کنند تا بتوانند به شرکتهای بورسی تبدیل شوند و باید عملکرد آنها تحت نظارت قرار گیرد و این یکی از مزایای پذیرش شرکت در بورس است.
معافیت مالیاتی
از مزایای ورود شرکت ها به بورس میتوان به برخورداری شرکت از معافیت مالیاتی اشاره کرد. زمانی که شرکتها در بورس پذیرفته میشوند حدود ۵ تا ۱۰ درصد از معافیت مالیات بر درآمد برخوردار خواهند شد.
انتشار اوراق مشارکت بدون اخذ مجوز از بانک مرکزی
زمانی که شرکت ها در بورس پذیرفته نشده باشند برای انتشار اوراق مشارکت باید از بانک مرکزی مجوز دریافت کند اما برای شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار انتشار اوراق مشارکت بدون اخذ مجوز از بانک مرکزی امکان پذیر می باشد و تنها با مجوز سازمان بورس مستواند اقدام به انتشار اوراق مشارکت نماید
درباره اوراق مشارکت و انواع آن بیشتر بخوانید
با این مزیت سرعت جذب سرمایه بیشتر خواهد شد و از هدر رفت زمان و هزینه جلوگیری میشود.
افزایش اعتماد عمومی و شفافیت بیشتر عملکرد شرکت ها
شرکتها با ورود به بورس باید بصورت مرتب از کارکرد شرکت گزارش تهیه نمایند و با توجه به قوانینی که برای شرکتهای بورسی وجود دارد عملکرد و اطلاعات منتشر شده شرکت ها شفافیت بیشتری خواهند داشت.
از طرف دیگر فعالیت شفاف این شرکتها در بورس باعث ارزیابی واقعی عملکرد و تعیین ارزش واقعی شرکت میود و سرمایه گذاران با اعتماد بیشتری به سرمایه گذاری در آن میپردازند و فعالیت شرکت در آینده واضحتر خواهد شد.
انتقال مالکیت آسان و تغییر در ترکیب سهامداران
از مزایای ورود به بورس برای شرکت ها می توان به این مورد اشاره کرد که شرکتهایی که در بورس فعالیت ندارند و پذیرفته نشدند برای انتقال سهم باید فرایندهای پیچیده و وقت گیر اداری را طی نمایند اما شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار میتوانند به آسانی انتقال مالکیت و تغییر در ترکیب سهامدارانشان را انجام دهند.
نقد شوندگی بالاتر سهام شرکتها
از دیگر مزایای ورود شرکت ها به بورس نقدشوندگی بالاتر سهام شرکتها می باشد شرکت ها با استفاده از این مزیت میتوانند به سادگی از طریق بازار بورس و به واسطهی کارگزاریها سهام شرکتشان را به فروش برسانند.
اما شرکتهایی که وارد بازار بورس نشده باشند برای فروش سهام خود باید اقدام به چاپ آگهی و بازاریابی سنتی نمایند.
درباره عوامل موثر در نقدشوندگی سهام بیشتر بخوانید
شناخته شدن شرکت و محصولاتش
شناخته شدن شرکت و محصولات از مزایای ورود شرکت ها به بورس میباشد که بهواسطه سازمان بورس برای شرکتها به وجود میآید. شناخته تر شدن شرکت و محصولات طبیعتاً خریداران آن محصولات را افزایش میدهد.
قانون مالیاتی جدید برای شرکت های تازه وارد به بورس
مصوبه جدید شورای عالی اقتصادی سران سه قوه در خصوص واگذاری سهام شرکتها در بورس:
شرکتهایی که در سال ۹۹ موفق به عرضه سهام خود در بازار سرمایه شوند، سازمان امور مالیاتی کشور تنها مالیات یک سال آنها را محاسبه می کند و به مالیات سالیان گذشته آنها ورود نخواهدکرد.
با برخی از مزایای مهم ورود شرکت ها به بورس آشنا شدیم و دیدم که بورسی شدن شرکت ها فواید بسیاری دارد اما اگر برخی از شرکت ها نتوانند یا نخواهند وارد بازار بورس شوند می توانند پروژه ای در بورس ثبت کنند. برای خواندن مشروح این مطلب روی لینک زیر کلیک کنید.
عالی بود….