مراقب کانال های مشاوره بورسی در فضای مجازی باشید!

مراقب کانال های مشاوره بورسی در فضای مجازی باشید!

در گذشته تعداد اندکی از مردم در بازار بورس مشغول داد و ستد بودند و معمولا اطلاعات کافی از این بازار داشتند، اما در حال حاضر با توجه به تحولاتی که  اخیرا در بازار سرمایه رخ داده توجه و استقبال مردم از این بازار بسیار گسترده و قابل توجه شده است، اما به نسبت این استقبال مشکلات و حواشی بسیاری پیرامون این بازار رخ داده است که یکی از آن ها ایجاد کانال های مشاوره بورسی و کانال های تلگرامی بورس در فضای مجازیست که با عنوان های کانال سیگنال بورس و یا کانال تحلیل بورس تلگرام مشغول ارائه اطلاعات و سیگنال های مختلف در زمینه بورس و سهام میباشند.

در این شرایط شاهد حضور افراد غیر متخصص و کلاهبردار در غالب مشاوره بورسی هستیم که باید مراقب حضور این گونه افراد و کانال های های بورسی به صورت الکترونیکی و مجازی بوده و حتما فرد خدمات گیرنده از هویت فرد مشاور کاملا آگاهی داشته باشد و توصیه می شود برای سرمایه گذاری در بورس از یک شرکت مشاوره سرمایه گذاری و سبد گردانی که دارای تیم گسترده مشاوران و کارشناسان و تحلیلگران در این زمینه  میباشند کمک گرفت.

به این قوانین توجه کنید تا گرفتار کانال های بورسی کلاهبردار و غیرمتخصص نشوید!

به گزارش تابناک:

 سبدگردانی، بازارگردانی، مشاوره سرمایه گذاری و فعالیت‌هایی مانند آن‌ها از جمله مشاغل تخصصی و تاثیرگذاری هستند که در کنار تشکیلات بازار سرمایه ایران می‌تواند به رشد علمی و آگاهانه و همچنین رونق بازار بورس کمک نمایند، اما متاسفانه به دلیل استقبال عظیمی که در طی ماه‌های اخیر از حضور در بازار بورس به عمل آمده به تنناسب همان شاهد حضور افراد غیر متخصص و گا‌ها کلاهبردار در غالب چنین مشاغلی هستیم.

برای اینکه از این اتفاقات پیشگیری شود بهتر است نگاهی به قوانین موضوعه مرتبط با این حوزه داشته باشیم. در ابتدا باید توجه داشت که براساس قانون تجارت الکترونیک مصوب سال ۱۳۸۲ هویت هر ارائه دهنده خدماتی که در فضای مجازی مشغول داد و ستد است باید محرز شود و خدمات گیرنده باید از هویت طرف مقابل کاملا آگاه باشد.

براساس ماده ۳۳ قانون مذکور هویت و نام تجاری خدمات دهنده باید کاملا برای خدمات گیرنده آشکار باشد همچنین بر اساس ماده ۵۳ باید هویت شخص یا بنگاهی که تبلیغ یا مشاوره به نفع اوست برای خدمات گیرنده مشخص شود. در ماده ۵۴ تاکید شده که تأمین کنندگان نباید از خصوصیات ویژه معاملات به روش الکترونیکی‌جهت مخفی نمودن حقایق مربوط به هویت یا محل کسب خود سوء‌استفاده کنند.

قانون دیگری که می‌تواند به کمک پیشگیری از مشکل بیان شده به کار آید قانون بازار بورس اوراق بهادار مصوب ۱۳۸۴ است که مشخصا درباره نحوه فعالیت مشاوران سرمایه گذاری و سبدگردانان نکاتی را مشخص کرده و حتی برای متخلفات جرایمی در نظر گرفته است. در بند ۳ ماده ۴۶ این قانون گفته شده هر شخصی که اقدامات وی نوعا منجر به ایجاد ظاهری گمراه کننده از روند معاملات اوراق بهادار یا ایجاد قیمت‌های کاذب و یا اغوای اشخاص به انجام معاملات اوراق بهادار شود به حبس تعزیری از سه ماه تا یکسال یا به جزای نقدی معادل دو تا پنج برابر سود بدست آمده یا زیان متحمل نشده یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

باید توجه داشت که طبق ماده ۲۸ قانون بازار اوراق بهادار، تاسیس نهاد‌های مالی از جمله کارگزاری ها، مشاوران سرمایه گذاری، سبدگردانان، تحلیل گران و … منوط به ثبت نزد سازمان بوده و فعالیت آن‌ها تحت نظارت سازمان باید انجام شود و در بند ۱ ماده ۴۹ گفته شده هر شخصی که بدون رعایت مقررات این قانون تحت هر عنوان به فعالیت‌هایی از قبیل کارگزاری، کارگزار / معامله‌گری، یا بازار گردانی که مستلزم اخذ مجوز است مبادرت نماید یا خود را تحت هر یک از عناوین مزبور معرفی کند به حبس تعزیری از یک ماه تا شش ماه یا جزای نقدی معادل یک تا سه برابر سود بدست آمده یا زیان متحمل شده یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد

لذا اگر افرادی به هرعلتی در این زمینه دچارخسارات غیر قانونی شوند می‌تواند با توجه به ماده ۵۲ این قانون به سازمان بورس اوراق بهادار مراجعه کنند، چون این سازمان مکلف است مستندات و مدارک مربوط به جرایم موضوع این قانون را گردآوری کرده و به مراجع قضایی ذی‌صلاح اعلام نموده و حسب مورد موضوع را به عنوان شاکی پیگیری نماید. چنانچه در اثر جرایم مذکور ضرر و زیانی متوجه سایر اشخاص شده باشد، زیاندیده میتواند برای جبران آن به مراجع قانونی مراجعه نموده و وفق مقررات، دادخواست ضرر و زیان تسلیم نماید.
اما نباید فراموش کنیم که پیشگیری قطعا بهتر از درمان است و اگر با آگاهی و اطلاعات کامل وارد این بازار شویم و مغفول سود‌های لحظه‌ای و عبارات فریبنده‌ای چنین کانال‌هایی نشویم قطعا بهتر خواهد بود و نه تنها در مسیر پر پیچ و خم دادرسی قرار نخواهیم گرفت بلکه می‌توان به روش تازه‌ای برای افزایش سرمایه برای تامین هزینه‌های زندگی به آن توجه داشت.اما اگر مشکلاتی هم پیش آمد قوانینی وجود دارد که می توان با توجه به آنان احقاق حق نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *