بانک مرکزی از لغو عرضه اوراق بدهی ۱۰ هزار میلیارد تومانی به دستور وزارت اقتصاد خبر داد و اعلام کرد: قرار بود مرحله جدید عرضه اوراق بدهی به ارزش ۱۰ هزار میلیارد تومان سه شنبه هفته جاری مورخ ۱۸ آبان ماه بعد از ۷ هفته توقف برگزار شود اما در تصمیم دیگری این برنامه منتفی شد.
عرضه اوراق بدهی ۱۰ هزار میلیارد تومانی به دستور وزارت اقتصاد منتفی اعلام شد
بانک مرکزی اعلام کرد: مقرر بود مرحله نوزدهم حراج اوراق مالی اسلامی دولتی به منظور فروش به بانکها، موسسات اعتباری غیر بانکی، صندوقهای سرمایهگذاری، بیمه ها و شرکتهای تأمین سرمایه در روز سهشنبه اجرا کند اما بر اساس اعلام وزارت اقتصاد این حراج برگزار نمی شود و تاریخ دقیق به اطلاع خواهد رسید.
متولی اصلی انتشار و عرضه اوراق مالی اسلامی دولتی، وزارت اقتصاد بوده و الزامی به پذیرش تمام پیشنهادات دریافتی یا فروش کلیه اوراق عرضهشده در حراج را ندارد. بانک مرکزی نیز صرفاً سفارش های دریافتی را به منظور تصمیمگیری به آن وزارتخانه ارسال می کند .
تا پایان مرحله هجدهم در ۳۰ شهریور، بالغ بر ۳۲.۳ و ۱۰.۸ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی و سلف نفتی فروخته شد. در حالی که سال گذشته با وجود انتقادات فراوان نسبت به عملکرد ضعیف دولت در فروش اوراق تا پایان هفته دوم آبان حدود ۷۳ هزار میلیارد از این اوراق فروخته شده بود که نشان از کاهش بیش از ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
کسری بودجه ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و دولت برای کاهش اثر تورمی باید اوراق بیشتری عرضه می کرد.
منبع: بورس پرس
حقانی نسب: قانون اوراق بهادار و قانون تجارت نیازمند اصلاح هستند