برای بسیاری از سرمایه گذاران بازار سرمایه این سوال پیش می آید که وقتی قیمت پایانی کمتر از قیمت آخرین معامله باشد بخریم یا بفروشیم؟ ما در این مقاله تصمیم داریم به بررسی این سوال و پاسخ به آن بپردازیم.
اگر قیمت اخرین معامله بیشتر از قیمت پایانی بود چه کنیم؟
قبل از اینکه به این سوال “اگر قیمت اخرین معامله بیشتر از قیمت پایانی بود چه کنیم؟” پاسخ دهیم میخواهیم مروری بر مفهوم قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله داشته باشیم.
قیمت آخرین معامله: قیمت آخرین معامله به آخرین قیمتی گفته میشود که در طول یک دوره زمانی به طور مثال یک روز کاری معامله شده باشد. قیمت آخرین معامله برای سفارشگذاری در بورس اهمیت بسیار زیادی دارد.
به دلیل اینکه قیمت آخرین معامله نوسانات زیادی دارد و اکثرا بالا و پایین میشود، برای اشاره به قیمت یک سهام، از قیمت پایانی استفاده میشود.
قیمت پایانی: قیمت پایانی میانگینی از قیمت های معامله شده سهم در ساعات معاملاتی و در یک روز معاملاتی طبق حجم معاملات و حجم مبنا می باشد.
همچنین بخوانید: قیمت پایانی در بورس چیست و چگونه محاسبه میشود؟
همانطور که توضیح دادیم قیمت پایانی سهم میانگین قیمت کل معاملات آن سهم در طول روز می باشد. وقتی میانگین پایین تر از قیمت آخرین معامله است نشان می دهد قیمت معامله سهم پایین بوده و تحت شرایطی قیمت آن در انتهای بازار افزایش یافته است. به این حالت که قیمت پایانی از قیمت آخرین معامله جا می ماند الگوی ساعت می گویند.
به جز زمانی که سهم در صف خرید باشد و حجم مبنای سهم پر نشود قیمت پایانی بالا نمی رود و به این حالت الگوی ساعت گفته نمی شود.
وقتی قیمت پایانی کمتر از آخرین معامله باشد بخریم؟
زمانی که سهم بیشتر از حجم مبنا معامله شود و قیمت آخرین معامله حداقل ۲ درصد از قیمت پایانی بیشتر باشد گفته می شود که الگوی ساعت اتفاق افتاده است و نشانه خوبی برای پیش بینی صعودی بودن قیمت سهم در روزهای آینده است.
این حداقل ۲ درصد بالاتر به این معنی است که افراد حاضرند حداقل ۲ درصد مثبت تابلوی فردای آن سهم را بخرند. قیمت پایانی روز قبل مبنای قیمت گذاری روز بعد است و این می تواند در پیش بینی وضعیت سهم در روز آینده بسیار مهم باشد.
بر اساس تکنیک الگوی ساعت:
- در صورتی که در نیم ساعت پایانی بازار آخرین قیمت سهمی ۱/۵ درصد بیشتر از قیمت پایانی آن باشد سهم به احتمال هشتاد درصد فردا مثبت خواهد بود.
- در صورتی که در نیم ساعت پایانی بازار آخرین قیمت سهمی ۲ درصد بیشتر از قیمت پایانی آن باشد سهم به احتمال هشتاد درصد فردا صف خرید خواهد بود.
- در صورتی که در نیم ساعت پایانی بازار آخرین قیمت سهمی ۱/۵ درصد کم تر از قیمت پایانی آن باشد سهم به احتمال هشتاد درصد فردا منفی خواهد بود.
- در صورتی که در نیم ساعت پایانی بازار آخرین قیمت سهمی ۲درصد کم تر از قیمت پایانی آن باشد سهم به احتمال هشتاد درصد فردا صف فروش خواهد بود.
بیشتر بخوانید: تکنیک الگوی ساعت در بورس چیست؟
اما توجه داشته باشید که برای کاهش خطا در انتخاب سهم مناسب نیاز است که پس از انتخاب سهام بر اساس این فیلتر، تحلیل جامعی هم از آن سهم داشته باشید تا احتمال خطا کم شود.
فیلتر اختلاف درصد قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی:
(plp)-(pcp)>2
توجه: (فیلتر را عینا کپی کنید در سایت tsetmc وارد کنید تا با خطای اعتبارسنجی روبرو نشوید)
این اختلاف درصدی هر عددی می تواند باشد، ولی فقط در محدوده نوسانی معاملات. شما میتوانید با قرار دادن این فیلتر در بخش فیلترنویسی سایت سازمان بورس سهامی که در روز معاملاتی جاری اختلاف قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی آنها بیشتر از ۲ درصد می باشد را مشاهده کنید.
معامله گران پس از انتخاب سهام فوق بر اساس استراتژی های خود اقدام به تحلیل آن سهام کرده و در نهایت یک یا چند سهم را انتخاب کرده و به معامله آنها اقدام می کنند.
سلام
عالی اگه ممکنه
فیلتر کراس چیکو اسپند از ابر رو بزارید