در مقالات قبلی درباره بهترین کتاب های تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و کتاب هایی که باید برای موفقیت در بورس بخوانید توضیحاتی را ارائه دادیم اما در این مقاله قصد داریم به بررسی فیلم های مستند بورسی و معامله گری که توصیه میشود حتما ببینید بپردازیم.
این فیلم های بورسی هم بعد سرگرمی دارند و هم بعد آموزشی. در این مطلب بهترین مستندهای بورس و معامله گری را به شما معرفی میکنیم و توصیه مینیم حتما این فیلم ها را ببینید تا از تجربیات دیگران در بازارهای مالی استفاده فرمایید.
معرفی چند مستند درباره بورس و معامله در بازارهای مالی
همانطور که میدانید مستند ها وقایع واقعی هستند که اتفاق افتاده اند و چند مورد از برگزیده ترین مستندهای بورسی و معاملهگری به شرح زیر می باشند:
مستند Enron: The Smartest Guys in the Room 2005:
این مستند درباره “شرکت انرون” و معادلات اشتباه و نامتعارف، فساد و تلاشهای غیرقانونی آنها است و اینکه چگونه به سوی سقوط و تباهی در کمتر از یک سال کشیده شدند.
شرح رویدادهای مربوط به یکی از بزرگترین رسواییهای تجاری تاریخ که در آن هیئت مدیرهی هفتمین شرکت بزرگ امریکا با بیش از ۱ میلیارد دلار شرکت را ترک کردند را به نمایش میکشد.
این فیلم مستند در مورد کمپانی انرون، یک شرکت موفق در بازار بورس و انرژی و هفتمین شرکت بزرگ آمریکایی و مغزهای متفکر آن است و رویدادهایی را به تصویر میکشد که نشان میدهند چطور اشتباههای تجاری و فساد مالی در کمتر از یک سال منجر به سقوط و ورشکستگی این شرکت در سال ۲۰۰۱ شد، به طوری که حتی محاکمه جنایی چند تن از مدیران ارشد انرون را در پی سقوط شرکت به دنبال داشت. همچنین نشان میدهد چگونه تعدادی از معامله گران انرون در بحران برق کالیفرنیا دست داشتند. درامای انسانی این واقعه از خودکشیها تا بیکار شدن بیش ۲۰ هزار نفر، نیز در این مستند به تصویر کشیده شدهاند.
این فیلم برنده جایزه Independent Spirit برای بهترین فیلم مستند و بهترین فیلمنامه مستند از انجمن صنفی نویسندگان آمریکا شد. در ۷۸امین مراسم جایزه اسکار در سال ۲۰۰۶ نیز نامزد دریافت جایزه اسکار برای بهترین مستند سال شد ولی در کسب اسکار ناکام ماند.
این فیلم مستند شامل مصاحبه با نویسندگان کتاب و همچنین مدیران و کارمندان سابق انرون، تحلیلگران سهام، خبرنگاران و فرماندار سابق کالیفرنیا، گری دیویس نیز میشود.
درباره آموزش روانشناسی بازار سرمایه و اصول مهم آن بیشتر بخوانید
مستند Capitalism: A Love Story 2009:
در این مستند، «مایکل مور» به ریشههای شکل گیری نظام سرمایهداری میپردازد و تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم آن را در جامعه و زندگی مردم مورد بررسی قرار میدهد.
کاپیتالیسم یک داستان عاشقانه جریانات بانکی و سرمایه داری آمریکا را به شدت به چالش میکشد و از آن انتقاد میکند و در نهایت کاپیتالیسم را همچون شیطانی که که هیچگاه به دام نمیافتد تشبیه می کند …
مستند The Midas Formula: Trillion Dollar Bet 1999:
این مستند ظهور و افول یک شرکت مدیریت سرمایهگذاری بلندمدت که روی یک معادله مالی برای ثروتمندشدن شرطبندی میکند را نمایش می دهد.
این مستند به بررسی جزئیاتی از فرمول ریاضی بلک اسکولز که انقلابی در صنعت گزینه ها ایجاد کرده میپردازد. مخترعین آن برای کارشان جایزه نوبل اقتصاد را دریافت کردند و این فرمول توسط مدیریت سرمایه بلند مدت (LTCM) مورد استفاده قرار گرفت.
فرمول میداس LTCM یک صندوق پرچین بود که بر اساس بازده اولیه بسیار بزرگ شد، اما پس از آن سقوط کرد و میلیاردها دلار از دست داد و تقریباً کل سیستم مالی را با آن پایین آورد. صندوق پرچین معتقد بود که آنها واقعاً می توانند ریسک را از بین ببرند.
مستند The Last Days of Lehman Brothers 2009:
مستند-درامایی در مورد اتفاقاتی که در روزهای پایانی پیش از سقوط آلمان رخ داد.
موضوع این مستند به این صورت است که روسای بزرگترین بانکهای سرمایه گذاری وال استریت توسط وزیر خزانه داری ایالات متحده، هانک پالسون، به جلسه عصر احضار شدند تا درمورد اوضاع -برادران لیمن- بحث کنند. مدیر عامل شرکت لمن، دیک فولد، که اخیراً در یک کودتای اتاق هیئت مدیره به حاشیه رانده شد، آخر هفته را ناامیدانه می گذراند و تلاش می کند تا شرکت محبوب خود را از طریق ادغام با Bank of America یا Barclays مستقر در انگلیس احیا کند. اما بدون حمایت مالی سرسخت ترین رقبای پاولسون و لمان، امپراطوری فولد – و با آن ثبات اقتصاد جهانی – در آستانه نابودی قرار گرفت.
مستند Too Big to Fail 2011:
مستندی درباره بحران مالی ۲۰۰۸ و سقوط شرکت برادران لمان (Lehman Brothers).
داستان این مستند چگونگی تلاش وال استریت و واشنگتن برای نجات سیستم مالی و البته خودشان است و فیلم با کلیپهایی از گزارشهای خبری درباره بحران صنعت وام مسکن و فروش اجباری بانک سرمایه گذاری Bear Stearns به هولدینگ خدمات مالی و بانک سرمایه گذاری چندملیتی JPMorgan Chase، با ضمانتنامههای فدرال آغاز میشود…
اگرچه به نظر میرسد که این فیلم هیچ شخصیت قهرمانی که نجاتدهنده باشد، ندارد اما به طور کلی روایتگر تلاشهای هنک پالسون وزیر وقت خزانه داری آمریکا است که سعی میکند بر مشکلات قانونی در ارتباط دولت و بخش خصوصی و همچنین کارشکنیهای روسای بانکها، فائق آید و اقتصاد کلان آمریکا را نجات دهد اما به دلیل ضعف شخصیتپردازی این شخصیت به خوبی و در حد استانداردهای یک شخصیت اول فیلم شکل نمیگیرد.
فیلم Too Big to Fail به کارگردانی کورتیس هانسون ساخته شده است و در ۶۳ امین دوره جوایز Primetime Emmy نامزد دریافت ۱۱ جایزه شد.
بیشتر بخوانید: چه کتابهایی برای موفقیت در بورس بخوانیم؟
مستند Super Rich: The Greed Game 2008:
مستند درباره این است که تعداد بسیار کمی از افراد فوق العاده ثروتمند شده اند در حالی که اقتصاد جهانی در اطراف ما در حال فروپاشی است.
مستند The Warning 2009:
مدت ها قبل از بحران اقتصادی ، یک زن سعی کرد در مورد تهدید سیستم مالی هشدار دهد و این مستند درباره این است که چگونه یک زن سعی کرد پیش از وقوع بحران مالی زنگ خطر هشدار را به صدا درآورد، اما هیچکس گوش نکرد.
مستند Quants: The Alchemists of Wall Street 2010:
این مستند درباره مردان و زنانی که اعداد و ارقام الگوریتمهای مالی و معاملاتی را پردازش میکنند می باشد.
مستند Cancel Crash 2012:
این مستند زیبا به سقوط بازار سهام در سال ۱۹۸۷ از دید معامله گران حاضر و معامله گرانی که در زمان اقدام به خرید می کردند در حالی که کسی جرات انجام آن را نداشت، نگاهی گسترده انداخته است.
مستند Floored: Into the Pit 2009:
این مستند زندگی معامله گران در بازار سهام رو به افول شیکاگو را نمایش میدهد.
مستند The Pit 2010:
سریالی ایست که بر معامله گران هیئت معامله نیویورک تمرکز دارد.
مستند Goldman Sachs: Power and Peril 2010:
این مستند درباره شرکت بزرگ مالی گلدمنساکس و فرهنگ شرکتیاش می باشد و تعدادی از جنجال ها را که به دلیل نقش آن در بحران مالی سال ۲۰۰۷ در مورد این شرکت ایجاد شده، را مورد بررسی قرار میدهد.
مستند Inside Job 2010:
این فیلم بورسی در مورد بحران مالی اواخر دهه ۲۰۰۰ میلادی است. فرگوسن میگوید فیلم در مورد فساد سازمانیافته در ایالات متحده آمریکا به دست صنعت خدمات مالی و نتایج این فساد سازمانیافته است.
در پنج بخش، فیلم نشان میدهد چگونه تغییر در قوانین محیطی و فعالیتهای بانکی، به ایجاد بحران مالی، دامن زده است. او برای ساخت فیلم از سال ۲۰۰۸ به پژوهش مشغول بوده است.
فیلم در هشتاد و سومین دوره جوایز اسکار، برنده جایزه اسکار بهترین فیلم مستند شده است.
مستند Billion Dollar Day 1985:
این مستند به سه بازرگان تمرکز دارد که هر یک در نیویورک ، لندن و هنگ کنگ هستند. معامله گران در طول یک روز معمول دنبال می شوند تا چالش ها و فداکاری هر معامله گر را نشان دهند.
در معاملات GBP ، USD و مارک های آلمان در طی ۲۴ ساعت بیش از یک میلیارد دلار مبادله می شود. این مستند در مدارس تجارت بین الملل و محافل تجارت ارز به عنوان یک نقطه عطف در نظر گرفته شده است.
مستند Black Wednesday 1997:
این مستند درباره داستان سقوط پوند استرلینگ بریتانیا در سال ۱۹۹۲ می باشد که به چهارشنبه سیاه (در ۱۶ سپتامبر ۱۹۹۲ رخ داد) معروف است، زمانی که دولت انگلیس مجبور شد پوند استرلینگ را از مکانیزم نرخ ارز اروپا (ERM) خارج کند