شرکت ها در سازمان بورس اوراق بهادار موظف هستند که گزارش ۶ ماهه خود را در سایت کدال منتشر کنند. در این گزارش عملکرد ۵ نماد پالایشی شاوان، شتران، شبریز، شپنا و شبندر در ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار گرفته است. می خواهیم بدانیم کدام یک از نمادهای پالایشی بیشترین سود را در ۶ ماه منتهی به شهریور سال ۱۴۰۲ محقق کردند؟ سود نمادهای پالایشی به ازای هر سهم چقدر بوده است؟
گزارش عملکرد ۵ نماد پالایشی شاوان، شتران، شبریز، شپنا و شبندر در ۶ ماهه ابتدای ۱۴۰۲
به گزارش سبدگردان هدف صنعت پالایشی یکی از صنایع اصلی بازار سرمایه ایران است و ۶ پالایشگاه اصلی نفتی کشور شامل پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت تهران، پالایش نفت تبریز، پالایش نفت شیراز و پالایش نفت لاوان شرکت های پالایشی بورسی هستند که سهم بیش از ۶ درصدی از ارزش بازار سرمایه کشور را در اختیار دارند و نمادهای پالایشی و به طور کلی گروه فرآوردههای نفتی در بازار سهام همواره به عنوان یکی از ارزندهترین سهام موجود در بازار شناخته میشوند و سهم بسیار بالایی از مجموع درآمدها و سودهای خالص شناسایی شده در بازار به این گروه تعلق داشته است.
در گزارشهای ۶ ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۲ نمادهای پالایشی با افت سود همراه بودند.
«شاوان» و سود خالصی معادل ۱۴۶۸ میلیارد تومانی
شرکت پالایش نفت لاوان در ۶ ماهه منتهی به شهریور سود خالصی معادل ۱۴۶۸ میلیارد تومان محقق نمود. شاوان در دوره مورد بررسی بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان درامد عملیاتی داشت و سود ناخالص به ۱۸۵۳ میلیارد تومان بالغ گردید. سود با احتساب سرمایه ۸۰۰ میلیارد تومانی به ۱۸۳۴ میلیارد تومان رسید.
«شتران» و ۴۵ تومان سود هر سهم
شرکت پالایش نفت تهران در ۶ ماهه منتهی به شهریور سود خالصی معادل ۱۲ هزار میلیارد تومان محقق نمود. درآمد عملیاتی شرکت به بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان رسید. شتران در دروه مورد بررسی ۱۰ همت سود عملیاتی ساخت. سود هر سهم نیز در این دوره ۴۵ تومان بود.
«شپنا» و سود ۱۰۱۱ ریالی
شرکت پالایش نفت اصفهان در ۶ ماهه منتهی به شهریور سود خالصی معادل حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان محقق نمود. بررسی گزارش این شرکت حاکی از رشد ۹ درصدی سود در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل میباشد. شپنا به ازای هر سهم نیز سود ۱۰۱۱ ریالی ساخت. سود ناخالص نیز به ۲۴ هزار میلیارد تومان رسید.
“شبریز” و سود ۹۳۲ ریالی برای هر سهم
شرکت پالایش نفت تبریز در ۶ ماهه منتهی به شهریور سود خالصی معادل ۲۷۹۷ میلیارد تومان محقق نمود. بررسی گزارش این شرکت حاکی از کاهش ۴۷ درصدی سود در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل میباشد. پالایش نفت تبریز به ازای هر سهم نیز سود ۹۳۲ ریالی ساخت. سود ناخالص نیز با کاهش ۴۴ درصدی همراه شد و به ۴۱۵۲ میلیارد تومان رسید.
همچنین در آمدهای عملیاتی این شرکت نیز با سرمایه ثبت شده ۳ همتی، ۳۰ درصد کاهش داشت و به ۳۸۶۶۳ میلیارد تومان رسید.
“شبندر” و سود ۷۶۵ ریالی برای هر سهم
شرکت پالایش نفت بندرعباس در ۶ ماهه منتهی به شهریور سود خالصی معادل ۱۰۲۷۹ میلیارد تومان محقق نمود. بررسی گزارش این شرکت حاکی از کاهش ۵۴ درصدی سود در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل میباشد.
پالایش نفت بندرعباس به ازای هر سهم نیز سود ۷۶۵ ریالی ساخت. سود ناخالص نیز با کاهش ۵۴ درصدی همراه شد و به ۱۲۹۰۹ میلیارد تومان رسید. درآمدهای عملیاتی این شرکت نیز با کاهش ۲۳ درصدی به ۱۳۲۸۵۶ تومان رسید.
“شراز” و سود حدود ۱۲۳۸ ریالی برای هر سهم
شرکت پالایش نفت شیراز در ۶ ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۲ سود خالصی معادل ۱۲۶۲ میلیارد تومان محقق نمود.
بررسی گزارش این شرکت حاکی از کاهش ۵۱ درصدی سود در ۶ ماهه منتهی به شهریور سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل میباشد. شرکت پالایش نفت شیراز به ازای هر سهم نیز سود حدود ۱۲۳۸ ریالی ساخت که نسبت به سال گذشته با کاهش ۵۱ درصدی همراه بود همچنین سود ناخالص نیز با کاهش ۵۱ درصدی همراه بود. گفتنی است درآمدهای عملیاتی این شرکت با سرمایه ثبت شده ۱۱۰۰ میلیارد تومان، با افزایش ۶ درصدی همراه شد و به ۲۳۹۵۶ میلیارد تومان رسید.
برای مطالعه بیشتر:
بررسی گزارش عملکرد ۶ ماهه نمادهای بانکی/ اعلام سود نقدی به ازای هر سهم نمادهای بانکی