یکی از کارشناسان بازار سرمایه در رابطه با ریزش بازار سهام اعلام کرد که به دلیل انتشار اخبار داخلی و اخبار بین المللی، اظهارنظرهای غیر کارشناسس برخی از مسئولان، شدت گرفت عرضه در بازار سهام، افزایش نرخ سود بانکی، قیمت گذاری دستوری و … شاخص کل روند نزولی به خود گرفت و بیشتر سهم ها در محدوده ۳۰ تا ۴۰ درصد اصلاح داشتند. حال از این رو در چنین شرایطی انتظار میرود نهادهای نظارتی و اجرایی حضور فعالتری در بازار سرمایه داشته تا ریسک و التهابات کاهش یابد. اما در شرایط کنونی مهم ترین اقدامات برای احیای بازار که در حال حاضر با ریسک های سیستماتیک مواجه هستند چه می باشد و سازمان بورس چ کارهایی برای بازار سرمایه می تواند انجام دهد؟
اقدامات لازم برای کاهش ریسک های سیستماتیک و التهابات در بازار سرمایه
به گزارش سبدگردان هدف مهدی حاجی غلام سریزدی، کارشناس بازار سرمایه درباره دلایل ریزش بازار سرمایه، اظهار کرد: شاخص کل بورس از آبان سال گذشته تا اردیبهشت ماه امسال رشدی ۱۰۰ درصدی را تجربه کرد به نحوی که شاخص کل در محدوده دو میلیون و پانصد هزار واحدی قرار گرفت، اما پس از مدتی به سبب انتشار برخی اخبار (داخلی و بینالمللی)، اظهار نظرهای غیر کارشناسی برخی مسئولان، افزایش فشار عرضهها، بالا بودن نرخ سود بانکی، قیمتگذاری دستوری و … شاخص روند نزولی به خود گرفت و عموم سهمها ۳۰ تا ۴۰ درصد اصلاح داشت.
تنوع بخشی به پرتفوهای سهام، تحلیلهای تکنیکال و بنیادی برای کاهش تاثیرات ریسک های سیستماتیک، غیر سیستماتیک
او افزود: براساس اصول اقتصادی تمام بازارهای مالی دنیا متاثر از ریسکهای سیستماتیک و غیر سیستماتیک هستند از این رو، سرمایهگذاران با تنوع بخشی به پرتفوهای خود، تحلیلهای تکنیکال و بنیادی بخشی از این ریسک را پوشش میدهند.
مهمترین اقدامات در شرایطی که بازار با ریسک های سیستماتیک مواجه هست، چیست؟
رئیس هیات مدیره کارگزاری ایساتیس پویا در مورد مهمترین اقدامات در شرایطی که بازارهای مالی با شرایط ریسکهای سیستماتیک مواجه هستند، گفت: با توجه به آنکه ریسکهای سیستماتیک همچون مسائل سیاسی و جنگهای نظامی غیر قابل اجتناب بوده، انتظار میرود در چنین مواقعی نهادهای نظارتی و اجرایی به منظور کاهش ریسک و التهابات حضور فعالتری در بازار سرمایه داشته باشند.
سازمان بورس چه کاری می تواند انجام دهد؟
حاجی غلام سریزدی در پایان بیان کرد: در حال حاضر سازمان بورس به عنوان نهاد متولی و ناظر بازار سرمایه با انجام تدابیری، چون اتخاذ تصمیماتی مانند کنترل و نظارت بر نرخ بهره بانکی، ثبات در قوانین و مقررات، جلوگیری از تصمیمات خلق الساعه، حمایت از قیمتگذاری شفاف بر اساس سازوکارهای بازار و جلوگیری از قیمت گذاری دستوری، هدایت منابع و نقدینگی بانکها به سمت تولید، تامین نشدن کسری بودجه دولت از بازار سرمایه، توسعه بورسهای کالایی، افزایش تعامل و همکاری بین بازار پول و بازار سرمایه به عنوان دو بال اصلی اقتصاد کشور میتواند ثبات و اعتماد را به بازار سرمایه بازگرداند.
برای مطالعه بیشتر:
خبر خوش عشقی برای بورس تهران و کنترل قطعی بازار/ آیا بازار سهام ایران تعطیل می شود؟