علت ریزش بورس امروز چیست؟/ پیش بینی روند بورس طی روزهای آینده

علت ریزش بورس امروز چیست؟/ پیش بینی روند بورس طی روزهای آینده

بازار بورس امروز با ریزش سنگین شاخص ها همراه شد به طوری که تا لحظه نگارش این نوشته، شاخص کل با بیشترین تاثیر منفی نمادهای “فولاد، فملی، شستا، کچاد، کگل، فارس، وبملت” مواجه شد و در محدوده ۲ میلیون و ۴۵۱ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز با تاثیرپذیری یکسان از کل بازار ۲۸ هزار و ۶۳۳ واحدبه رنگ قرمز درامد و به سطح ۸۴۱ هزار واحد رسید. حال سوال مهمی که برای سهامداران مطرح می باشد این است که علت ریزش بورس امروز چیست؟ اصلاح شاخص ها تا کی ادامه دارد؟ آیا کوتاه مدت خواهد بود؟

علت ریزش بورس چه بود؟

نیما میرزایی در گفتگو با خبرنگار نبض بورس گفت: عمده‌ترین دلیل ریزش بورس امروز نزدیک شدن شاخص کل به مقاومت جدی دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد بود که ما انتظار داشتیم که این اتفاق در خرداد ماه رخ دهد، اما با توجه به اینکه رشد بازار همراه با چاشنی هیجان شد و شتاب گرفت، طبیعتا اصلاح و واکنش به محدوده‌های مقاومتی هم شدت بیشتری دارد و رویه امروز هم در همین چارچوب بوده است.

اصلاح کوتاه مدت خواهد بود؟

او افزود: اما من فکر نمی‌کنم اصلاح، اصلاحی بلندمدتی باشد و جریان ورودی نقدینگی به بازار در روز‌های آینده احتمالا عرضه‌ها را جذب خواهد کرد.

میرزایی ادامه داد: از نظر تکنیکالی هم باید گفت که حمایت شاخص که ابتدای سال حوالی دو میلیون رسیده بود امروز پیرامون کانال دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی می‌باشد و بنابراین ریزش بازار هم ریزش عمیقی نخواهد بود و احتمالا نهایت ده درصد در شاخص اصلاح خواهیم داشت. امروز هم محک خوبی بود برای سرمایه گذاران که در واقع متوجه اشتباهات خود بشوند و از هیجان و خرید سهام پروژه‌ای مقداری دوری کنند و بدانند که این رویه در بازار باز هم تکرار خواهد شد و روزی ریزش سنگین در این سهام آن‌ها را اذیت خواهد کرد. از این جنبه می‌توانیم ریزش امروز بازار را یک نکته مثبت برشماریم.

اقبال سهامداران به سهام شاخص ساز یا کوچک؟

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: با توجه به اینکه ارزش معاملات در حال افزایش است و امروز هم ممکن است که در این زمینه رکورد تازه‌ای ثبت شود می‌توانیم این نتیجه را بگیریم که بازار کم کم به سمت سهام شاخص ساز حرکت می‌کند، چون پول‌های درشت بیشتر تمایل دارند که روی سهم‌هایی بروند که نقدشوندگی بالایی دارند و طبیعتا ریسک کمتری دارند حتی اگر بازدهی کمتری داشته باشند؛ بنابراین نسبت به فروردین ماه می‌توانیم خوش بین باشیم که در خرداد ماه بورس بیشتر به سمت سهم‌های شاخص ساز حرکت بکند. اما همیشه این جریان هیجانی روی سهام کوچک و سهم‌های پروژه‌ای در بازار‌های صعودی وجود دارد و بخش قابل توجهی از سهامداران روی این سهم‌ها اقدام به سفته بازی می‌کنند و این یک واقعیت غیرقابل انکار است. ولی من فکر می‌کنم استقبال از سهم‌های شاخص ساز نسبت به هفته‌های اخیر در آینده کوتاه مدت با توجه به رشد ارزش معاملات بیشتر شود./نبض بورس

مطالعه بیشتر: پیش بینی ۱۰ کارشناس از بورس این هفته ۱۶ الی ۲۰ اردیبهشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *