همزمان با افزایش نرخ بهره بین بانکی، شاخص کل بورس نیز در مدار نزولی قرار گرفت و به سطوح پایین تری رسید که این امر موجب ناخشنودی فعالان و سرمایه گذاران بورس و شکل گیری گلایه ها و انتقادها شد که در در نهایت رئیس سازمان بورس طی جلسه با رئیس بانک مرکزی قول کاهش نرخ سود بین بانکی را داد. وعده رئیس سازمان بورس عملی شد و نرخ سود بین بانکی از ۲۱/۳۱ به ۲۰/۵۹ رسید اما تغییر و تحولات مثبتی در بازار بورس و عملکرد شاخص ها ایجاد نشذ . این کاهش دردی از سهامداران دوا نکرد و ضررها جبران نشد. حالا اعلام تازه بانک مرکزی حاکی از افزایش ۰٫۰۵درصدی این نرخ می باشد که از سطح ۲۰/۵۹ به ۲۰/۶۴ درصد رسیده است. اما علت افزایش دوباره نرخ بهره بین بانکی چیست؟ آیا بانک مرکزی در سرکوب نرخ بهره ناتوان است؟
چرا نرخ بهره بین بانکی افزایش یافت؟
به گزارش سبدگردان هدف به نقل از تجارت نیوز، پس از سرکوب بهره بین بانکی، بانک مرکزی مجبور بود برای تامین نیاز بانکها منابع خود را در بازار بانکی عرضه کند. اقدامی که به عقیده کارشناسان اقتصادی تورمزا است و میتواند مشکلات بزرگی را در بلندمدت بوجود بیاورد.
به نظر میرسد که مطابق انتظارات، دولت و بانک مرکزی بیش از این توان کنترل بهره بین بانکی را نداشته و این نرخ بار دیگر افزایش پیدا کرده است.
افزایشی که کافی نیست
اگر چه نرخ سود بین بانکی در این هفته ۰٫۰۵درصد افزایش یافت، کارشناسان عقیده دارند که این رشدهای اندک چاره ساز نیست. به عقیده آنها، سود بین بانکی باید بیش از اینها افزایش یابد تا تعادل در بازار بین بانکی برقرار شود و سیاست سرکوب این نرخ همچنان توسط دولت و بانک مرکزی در دستور کار قرار گرفته است.