یکی از کارشناسانان بازار سرمایه اعلام کرده است که کاهش قیمت دلار، بازارهای مختلفی را از جمله بازار سهام را تحت تاثیر خود قرار داده است اما باید گفت که هیجان کاهش دلار در بازار سرمایه زودگذر است و به سهامداران توصیه می شود که در تصمیم گیری های خود از بروز هیجان خودداری کرده و آن دسته از سهامدارانی که تخصص لازم را ندارند توصیه می شود از ابزارهای موجود در بازار سهام برای کسب سود استفاده کنند.
علت اصلی کاهش شاخص بورس در این روزها چیست؟ سهامداران باید چگونه رفتار کنند؟
به گزارش سبدگردان هدف مجتبی امینی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به این که در جریان دادوستدهای نخستین روز هفته، شاخص کل بورس با افت ۴۷ هزار واحدی مواجه شد، گفت: مهمترین عاملی که باعث افت شاخص بورس در روز گذشته شده، انتشار خبر توافق ایران و آمریکا برای تبادل زندانیان و آزادسازی ۶میلیارد دلار از منابع ارزی ایران است که این موضوع موجب افت قیمت در بازار ارز بویژه دلار شد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان به این که آزادسازی منابع مسدود شده در کره جنوبی، موجب شد قیمت دلار تا ارتفاع ۴۷ هزار تومان عقب نشینی کند، افزود: کاهش قیمت دلار سایر بازارها از جمله بازار سرمایه را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است.
وی اضافه کرد: نرخ دلار همواره به عنوان یکی از مولفههای مهم و تاثیرگذار در بازار سرمایه نقش آفرین بوده است، که با کاهش آن برخی صنایع از جمله صنایعی صادرات محور و شرکتهایی که درآمد ارزی دارند از این ناحیه می توانند تاثیر بپذیرند.
امینی تصریح کرد: البته نباید از این نکته نیز غافل شد که کاهش ارزش دلار برای برخی صنایع از جمله داروییها که بخشی از تولیدات آنها بسته به واردات مواد اولیه است، نیز در کنار این نکته که کاهش نرخ دلار میتواند هزینه تمام شده تولید را در تمامی شرکتها کاهش دهد، میتواند خبر مثبتی برای کلیت بازار سرمایه باشد.
عوامل اصلی اثر گذار بر بازار سهام
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در کنار نوسانات نرخ ارز و تاثیر آن بر کلیت بازار سرمایه، یکی دیگر از عواملی اثرگذار بر بازار سهام نوساناتی است که در تصمیمگیریها و سیاستگذاریها در حوزه صنایع، از جمله نرخ خوراک پتروشیمی ها گرفته میشود.
وی گفت: جدای از این موضوعات، در حال حاضر رکود سنگینی بر سایر بازارها حاکم است که این موضوع موجب شده تا شاهد کاهش قیمتها در بازار خودرو و مسکن نیز باشیم. بنابراین با توجه به رکودی که در سایر بازارها شاهد هستیم، بازار سرمایه نیز از این موضوع مستثنی نیست و نباید انتظار داشت که در شرایط رکودی اقتصادی، بازار سرمایه رشد قابل توجهی را تجربه کند.
هیجان افت دلار در بازار سهام زود گذر است/ سهامداران از تصمیم گیری هیجانی خودداری کنند
این کارشناس بازار سرمایه با بیان این که هیجان افت دلار در بورس زودگذر است و بر این اساس به سهامداران توصیه میشود از بروز هیجان در تصمیمگیریهای خود جلوگیری کنند، افزود: خوشبختانه طی چند سال گذشته ابزارهای متنوعی متناسب با ریسکپذیری و سرمایه افراد در بازار سرمایه ایجاد شده است که حتی در شرایط منتفی و رکودی بازار سرمایه نیز میتوانند سود خوبی را نصیب سهامداران و سرمایهگذاران کنند؛ بر این اساس به آن دسته از سهامدارانی که از تخصص لازم برخوردار نیستند توصیه میشود از سایر ابزارهای موجود در بازار سهام برای کسب منفعت استفاده کنند./ تسنیم
برای مطالعه بیشتر:
پیش بینی بورس امروز ۲۲ مرداد ۱۴۰۲/ اصلاحات بازار سهام کی به پایان می رسد؟
پیش بینی ۱۰ کارشناس بازار سرمایه از وضعیت هفته ی چهارم مرداد ماه بورس