تا به امروز ۱۶ شرکت در سال جاری وارد بازار سرمایه شده و سهام شرکت ها آنها وارد بورس شده است، از این تعداد عرضه اولیه ۴ شرکت در بورس تهران و مابقی نمادها در فرابورس عرضه شده اند که آخرین عرضه اولیه داتام بود که هفته ی گذشته به روش ثبت سفارش و کشف قیمت در بازار عرضه اولیه شد. اما با توجه به اظهارات محمود گودرزی تا پایان سال ۱۴۰۲، ۵ شرکت دیگر در صف عرضه اولیه قرار گرفته است که در ادامه با جزئیات این عرضه اولیه ها و نام شرکت ها آشنا خواهیم شد و خواهید دانست که عرضه اولیه جدید کی میاد؟ عرضه اولیه جدید که قرار است به زودی وارد بازار سرمایه شوند کدام است؟
عرضه اولیه جدید ۱۴۰۲ تا پایان سال/ عرضه اولیه ۵ شرکت در بورس تهران تا پایان سال
به گزارش سبدگردان هدف تاکنون در سال جاری ۱۶ شرکت در بازار سرمایه عرضه اولیه شده اند که از این تعداد ۴ شرکت در بورس تهران و مابقی نمادها در فرابورس عرضه شدند.
عرضه اولیه ۵ شرکت در بورس تهران
محمود گودرزی در مورد اینکه آیا بورس تهران آمادگی اجرای مولدسازی شرکتهای دولتی را دارد؟ اظهار داشت: هر شرکتی که شرایط پذیرش در بورس را داشته باشد و ضوابط را رعایت کند، برای ورود استقبال میکنیم تا از طریق بورس عرضه شود.
وی افزود: در سال جاری تاکنون چهار شرکت جدید از طریق عرضه اولیه سهام وارد بورس شده است و تا پایان سال هم پنج شرکت جدید وارد بورس میشود و در مجموع به ۹ شرکت در سال ۱۴۰۲ شرکت میرسد.
مدیرعامل بورس تهران یادآور شد: تا پایان سال یک هلدینگ پتروشیمی بزرگ نیز وارد بورس میشود، در زمینه فلزات هم یکی از شرکتهای بزرگ وارد بورس خواهد شد.
عرضه اولیه جدید هفته دوم دی ماه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دی ماه ۱۴۰۲ شرکت نخریسی و نساجی خسروی خراسان به عنوان هفدهمین عرضه اولیه ۱۴۰۲ می باشد
- نماد: نخریس
- قیمت ارزش گذاری: ۶۰٫۸۹۳ ریال
- زمان خرید: دوشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۲
- تعداد کل سهام شرکت: ۳۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ برگ سهم
- تعداد سهام قابل عرضه: ۲۴٫۰۰۰٫۰۰۰ برگ سهم معادل ۸% از کل سهام شرکت
- حداکثر سهمیه هر کد: ۳۰ سهم
- حداکثر سرمایه با احتساب کارمزد: –
- این عرضه اولیه ۲ مرحله ای می باشد (مرحله اول به صندوقهای سرمایهگذاری و سپس پس از کشف قیمت به عموم سرمایهگذاران)
بیشتر بخوانید:
عرضه اولیه نخریس و معرفی کامل شرکت نخریسی و نساجی خراسان/ بررسی جزئیات عرضه اولیه نخریس
عرضه اولیه نخریس چقدر نقدینگی می خواهد؟
تفاوت شرکت های پذیرفته شده در بورس با شرکت های رقیب
وی در مورد اینکه چه تفاوتی بین شرکتهایی که وارد بازار سرمایه میشوند با شرکتهای رقیب وجود دارد، گفت: شرکتهایی که وارد بازار سرمایه میشوند از معافیت مالیاتی ۱۰ درصدی برخوردار میشوند همچنین اگر این شرکتها میزان شناوری خود را دو برابر کنند، این معافیت مالیاتی قابل افزایش است.
مدیرعامل بورس تهران در مورد دیگر امتیازهای شرکتهای بورسی گفت: شرکتهای بورسی از نظر برندینگ و تأمین مالی از طریق بازار سرمایه این امکان را پیدا میکنند که با استفاده از رتبهبندی شرکت و به صورت آسان بتوانند از طریق بازار سرمایه تأمین مالی کنند.
گودرزی عنوان کرد: نهادهای مالی می توانند در قالب صندوق های بورسی برای ۴۰ نوع صنعت صندوق تخصصی راهاندازی کنند و نهادهای مختلف برای صنایع مختلف میتوانند درخواست اخذ مجوز صندوق بخشی از بازار سرمایه داشته باشند.
پذیرفته شدن شرکت های دانش بنیان در بورس
وی همچنین در مورد ورود شرکتهای دانشبنیان به بورس به فارس گفت: در دو سال گذشته تمرکز روی ورود شرکتهای دانشبنیان داشتیم در آینده شرکتهای جدید دانشبنیان در بورس پذیرفته میشوند، در دنیا هم تابلوی بورس ویژهای برای دانشبنیانها در نظر میگیرند و جا افتادن شرکتهای دانشبنیان نیاز به صبر و تحمل دارد.
چند شرکت در بورس تهران حضور دارند؟
در حال حاضر ۶۰ میلیون ایرانی معادل ۷۵ درصد دارای کد بورسی هستند و ۶۱۱ شرکت ایرانی در بورس تهران حضور دارند.
ارزش روز شرکت های بورسی چقدر است؟
ارزش روز شرکتهای بورسی به میزان هفت میلیون و ۶۰۵ هزار میلیارد تومان برآورد میشود که با توجه به نرخ آزاد دلار این رقم معادل ۱۵۲ میلیارد دلار است.
لازم است با ورود شرکتهای جدید به بازار سرمایه و افزایش اندازه شرکتها، عمق بازار سرمایه افزایش پیدا کند.
برای مطالعه بیشتر: