شرکت تولید برق پرند مپنا با سرمایهای بالغ بر ۱.۳ هزار میلیارد تومان به عنوان دویست و بیست و پنجمین شرکت در بازار دوم فرابورس درج نماد شد و در صف عرضه اولیه ۱۵ درصدی سهام قرار گرفت. این شرکت از تاریخ ۴ آذر با نماد “برق پرند” در گروه عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم آماده معاملات فرابورسی است.
معرفی شرکت تولید برق پرند مپنا
به نقل از بورس پرس، این شرکت در تاریخ ۶ شهریور ۱۳۹۱ با هدف بهرهبرداری از نیروگاه گازی پرند با ظرفیت ۹۵۴ مگاوات تأسیس و در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید. بهمنظور افزایش بهرهوری و سودآوری، عملیات اجرایی تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی از تابستان سال ۱۳۹۳ به دستور وزیر نیرو آغاز شد.
نتیجه این طرح، افزایش ظرفیت نیروگاه به ۱۵۸۰ مگاوات و تبدیل آن به یک نیروگاه سیکل ترکیبی بود که حدود ۲.۶۳ درصد از تولید برق کشور را به خود اختصاص داده و برق تولیدی آن در بازار برق به فروش میرسد.
تمامی سهام شرکت تولید برق پرند مپنا (۱۰۰ درصد) متعلق به صندوق سرمایهگذاری پروژه آرمان پرند مپنا است. این شرکت با تنها ۹ نیروی انسانی فعالیت میکند. سرمایه اولیه آن در زمان تأسیس ۱۰ میلیون تومان بود که طی سه مرحله افزایش سرمایه، به ۱.۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.
عملکرد مالی و مقایسه با رقبای شرکت پرند مبنا
حاشیه سود پرند مبنا در سالهای ۹۸ تا ۱۴۰۲
وضعیت خوراک نیروگاه چگونه است؟
روشهای فروش برق نیروگاه شرکت
این شرکت برق تولیدی نیروگاه را از روشهای مختلف به فروش میرساند:
- حضور در بازار رقابتی (مدیریت شبکه برق)
- فروش از طریق بورس انرژی
- انعقاد قراردادهای دوجانبه با متقاضیان خصوصی
- فروش برق بهصورت تضمینی
صورت سود و زیان شرکت پرند مبنا پنج سال اخیر
سیاست تقسیم سود در پرند مبنا
با توجه به اینکه شرکت تولید برق پرند مپنا در سالهای گذشته درگیر پروژه ساخت سیکل ترکیبی بوده، سیاست هیئت مدیره در سنوات گذشته تقسیم سود بهطور متوسط ۵ درصد بوده است. با تغییر سیاستهای تقسیم سود در شرکتهای زیرمجموعه گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا، انتظار میرود که این نرخ در سال ۱۴۰۲ به ۳۰ درصد و در سالهای آتی به حدود ۵۰ درصد برسد.
این اطلاعات نشاندهنده اهمیت و جایگاه شرکت تولید برق پرند مپنا در صنعت انرژی ایران و نقش آن در بازار سرمایه است.