برنامه عرضه اولیه ۱۰ درصد سهام پالایشگاه شازند

برنامه عرضه اولیه 10 درصد سهام پالایشگاه شازند

حسین قربانزاده (رئیس سازمان خصوصی سازی) با اعلام اینکه تلاش این سازمان ارتقاء کارایی و بهره‌وری بنگاه‌های دولتی است که مقدمه آن شفافیت و پذیرش شرکت‌های دولتی در بورس می باشد، از برنامه و اقدامات انجام شده برای عرضه اولیه سهام پالایشگاه شازند خبر داد و گفت: پالایشگاه شازند در یک قدمی درج نماد در بورس و عرضه اولیه سهام آن تا سقف ۱۰ درصد است.

عرضه اولیه سهام پالایشگاه شازند تا سقف ۱۰ درصد

رئیس سازمان خصوصی سازی درباره خصوصی‌سازی پالایشگاه شازند توضیح داد: مشکلات مطرح شده در این حوزه به حق است و باید بطور حتم مورد ملاحظه قرار گیرند. در این زمینه باید دو موضوع مورد تفکیک قرار گیرد. موضوع نخست تبدیل به سهامی عام شدن و پذیرش در بورس است که باید این اتفاق رخ می داد. بورسی شدن شرکت‌های دولتی یعنی زیر ذره‌بین رفتن و شفاف شدن آنها که این موضوع باید مورد استقبال قرار گیرد. درباره پالایشگاه شازند هم این اتفاق رخ داده و در یک قدمی درج نماد قرار گرفته است. فقط تا سقف ۱۰ درصد سهام پالایشگاه شازند عرضه اولیه خواهد شد و از این منظر حاکمیت شرکتی پالایشگاه صدمه نخواهد دید.

شفاف سازی درباره خصوصی سازی و عرضه اولیه پالایشگاه شازند

قربانزاده تصریح کرد: سال گذشته ۱۰ درصد مالکیت سهام این پالایشگاه به شیوه رد دیون به سازمان تامین اجتماعی منتقل شد و سال جاری هم تکلیف تبصره ۲ قانون بودجه است که ۱۰ درصد دیگر به این سازمان و ۰.۴۵ درصد آن به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر واگذار شود. این اقدام اکنون در دستور کار قرار دارد اما البته همچنان بیش از ۷۵ درصد سهام پالایشگاه در اختیار دولت باقی خواهد ماند.

حال شبهه‌ای در رسانه‌ها مطرح شده که قرار است این پالایشگاه بی ضابطه همچون برخی خصوصی‌سازی های ناموفق واگذار شود در حالی که این خبر کذب است و تلاش سازمان خصوصی سازی ارتقاء کارایی و بهره‌وری بنگاه های دولتی است که مقدمه آن شفافیت و پذیرش شرکت های دولتی در بورس است.

وی افزود: در مصادیقی مانند پالایشگاه شازند ممکن است این شرکت به نهاد و مجموعه‌ای واگذار شود که طبق ادعای برخی منتقدان از اهلیت لازم برای مدیریت آن برخوردار نیستند در حالی که این تکلیف طبق قانون بودجه صورت گرفته است و دلیل آن هم مطالبات انباشته این نهادها و صندوق ها از دولت است که با کسری بودجه از این طریق جبران می شود. البته این اقدام به عنوان شیوه‌ای نامناسب تلقی می‌شود.

منبع: ایرنا

اخبار امروز:

دو روش واگذاری ۱۸ درصدی سهام فارس (پتروشیمی خلیج فارس)
مدیر مالی “وصنعت” از برنامه افزایش سرمایه و وضعیت سودآوری خبر داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *