دیروز ۳۰ تیر ۹۹ گزارش عملکرد سال ۹۸ دیجیکالا در حالی برگزار شد که طی آن دو برادر بنیانگذار دیجیکالا یعنی حمید و سعید محمدی ضمن ارائه گزارش عملکرد سال ۹۸، از ورود و عرضه اولیه سهام این شرکت در فرابورس تا پایان سال جاری خبر دادند. مدیرعامل دیجیکالا اظهار داشت: مراحل ورود شرکت به فرابورس با سرعت قابل قبولی طی شده است و در گامهای نهایی قرار دارد اما به دلیل شرایط هیأت پذیرش، تاریخ دقیق عرضه اولیه مشخص نیست ولی تا پایان سال ۹۹ انجام خواهد شد.
محمدی در خصوص اهداف شرکت برای ورود به بازار سهام تصریح کرد: یکی از مهمترین اهداف شرکت دسترسی به منابع مالی جدید برای توسعه و ادامه رشد است و در نظر داریم ایران نیز مانند کشورهای توسعه یافته برند ۱۰۰ ساله داشته باشد. شرکت در ۱۴ سال سابقه خود سه بار اقدام به جذب سرمایه کرد و بر این باوریم وقت جذب سرمایه از عموم مردم و شریک شدن منافع با آنهاست.
همچنین بخوانید: جزئیات عرضه اولیه شرکت تولید نیروی برق آبادان (آبادا) چهارشنبه ۱ مرداد
جزئیات عرضه اولیه دیجی کالا در فرابورس
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس:
گزارش عملکرد سال ۹۸ دیجیکالا با حضور حمید و سعید محمدی به عنوان بنیانگذاران و مدیرعامل و رییس هیات مدیره دیجیکالا بعدار ظهر دیروز بصورت آنلاین برگزار شد.
حمید محمدی مدیرعامل دیجیکالا درباره وضعیت این شرکت در سال ۹۸ گفت : دیجیکالا پربازدیدترین فروشگاه آنلاین ایران و منطقه است و اکنون یکی از بزرگترین مراکز پردازش کالا را در خاورمیانه و شمال آفریقا در اختیار دارد. مرکز پردازش کالای دانش در تهران که ۵۰ هزار متر مربع مساحت دارد، قادر به انبارش ۵ میلیون قلم کالا و پردازش ۵۰۰ هزار کالا در یک روز است. علاوه بر آن ۳۱ مرکز توزیع کالا، مرکز خدمات پس از فروش و مرکز جمعآوری کالای فروشندگان، امکان تحویل سریع کالا را به مشتریان در دورترین نقاط فراهم آورده است.
فعالیت کسب و کارها در پلتفرم مارکت پلیس
وی درباره فعالیت کسب و کارهای ایرانی در سال گذشته در پلتفرم مارکت پلیس این شرکت افزود: دیجیکالا حمایت از کسبوکارهای ایرانی را مهمترین مسئولیت اجتماعی میداند. اکنون بیش از ۶۱ هزار کسبوکار ایرانی در مارکت پلیس دیجیکالا مشغول به فعالیت هستند. براساس آمارهای استخراچ شده هر فروشنده فعال مارکت پلیس در سال ۹۸ بطور متوسط ماهانه ۳۹ میلیون تومان فروش داشته است.
این مقام مسئول ادامه داد: دیجیکالا با توسعه پلتفرم مارکتپلیس برای خدمت رسانی به فروشندگان باعث شد بسیاری از تامین و تولیدکنندگان بدون دغدغه های فنی و زیرساختی، کالاها را عرضه کنند و به این ترتیب به پایگاه کاربران و شبکه گسترده و ملی توزیع دیجیکالا دسترسی داشته باشند. با گستره وسیع مشتریان و کاربران دیجیکالا، یکی از اهداف توسعه مراکز، دسترسی همه مردم ایران به مزیتهای خرید و فروش آنلاین است.
محمدی اضافه کرد: در سال ۹۸ دیجیکالا محصولات را به بیش از ۱۲ هزار روستا ارسال کرد. اتفاقی که باعث شده تمامی هموطنان در هر نقطهای از ایران امکان خرید هر کالایی را به قیمتی یکسان و فارغ از مکان جغرافیایی داشته باشند. از سوی دیگر هر کسب وکاری در هر نقطه از ایران میتواند ظرف مدت ۴۸ ساعت کسبوکار آنلاین را در پلتفرم مارکتپلیس عرضه کند و به بازاری به وسعت ایران دسترسی داشته باشد. در بحران همهگیری کرونا ۱۵ مرکز جمعآوری کالای فروشندگان در تبریز، مشهد، اصفهان، اهواز، شیراز و نقاط دیگر راهاندازی کردیم تا کسبوکارهای محلی بتوانند با کمترین هزینه و زمان محصولات را به مراکز پردازش دیجی کالا برسانند. در این سال ۶۹ درصد از فروش تعدادی کالاها به کالاهای ایرانی تعلق داشته و تعداد برندهای ایرانی فعال در دیجیکالا هم به بیش از ۲۵۰۰ برند رسیده است.
اهداف ورود دیجیکالا به بازار سرمایه
محمدی درخصوص اهداف دیجیکالا برای ورود به بورس گفت: یکی از مهمترین هدفها دسترسی به منابع مالی جدید برای توسعه و ادامه رشدی است که در ۱۴ سال گذشته داشتهایم. در نظر داریم ایران همانند کشورهای توسعه یافته دنیا برند ۱۰۰ ساله داشته باشد. در ۱۴ سال گذشته سه بار اقدام به جذب سرمایه کردیم و معتقدیم وقت جذب سرمایه از عموم مردم و شریک شدن منافع با آنها است.
وی ادامه داد: موضوع ورود به بورس از ابتدا در ذهن بنیانگذاران این شرکت وجود داشته اما مراحل آغار کار از سال ۹۶ شروع شده است. دیجیکالا امروز دیگر یک استارتآپ دو ساله نیست بلکه یک شرکت فناوری محور ۱۴ ساله است و این بلوغ در ساختارهای مالی، شفافیت مالیاتی، گروه رهبری و اجرایی وجود و برای ورود به بورس کاملا آمادگی دارد.
عرضه اولیه سهام در فرابورس
مدیرعامل دیجیکالا تصریح کرد: مراحل ورود این شرکت به فرابورس با سرعت قابل قبولی طی شده و در گامهای نهایی است اما به دلیل شرایط هیات پذیرش هنوز تاریخ دقیق عرضه اولیه مشخص نیست ولی تا پایان سال ۹۸ به انجام خواهد رسید. با این حال دیجیکالا مطمئنا حضوری قدرتمندانه و در عین حال منطقی در عرضه اولیه بورس خواهد داشت.درصد هستیم کمترین میزان عرضه سهام را در فرابورس به عموم داشته باشیم اما تعیین میزان درصد نهایی بر عهده و تصمیم این بورس است.
مسئولیت اجتماعی در دوران شیوع کرونا
محمدی با اشاره به فعالیتهای مسئولیت اجتماعی در دوران شیوع ویروس کرونا توضیح داد: در این دوران با تسهیل شرایط ورود کسبوکارها به مارکت پلیس دیجیکالا، هزاران کسبوکار آفلاین که با وضعیت قرنطینه و کاهش تردد در شهرها دچار مشکل شده بودند، توانستند با استفاده از امکانات پلتفرم مارکت پلیس کالا را در بازار آنلاین و در سرتاسر ایران عرضه کنند. همزمان با آن نیز برگزاری وبینارهای روزانه آموزش فروش بصورت آنلاین و رایگان و تولید محتوای متنی و تصویری برای کالاها از جمله شرایطی بود که برای فروشندگان فراهم شد.
فروش ۶۰ هزار گوشی با نرخ ارز پایین تر
وی درباره فروش گوشی با قیمت پایین تر از بازار توسط این فروشگاه گفت: این گوشی ها وارداتی هستند و با نرخ قبلی ارز که پایین تر از نرخ فعلی است، وارد شده اند. باید این کالاها را با حاشیه سود مشخص عرضه کنیم و به همین دلیل قیمت از قیمت روز پایین تر است. ۶۰ هزار عدد گوشی موبایل با ارز پایین تر به دست مصرف کننده نهایی می رسد.
سعید محمدی نیز در این برنامه گفت: دیجی کالا دو مشتری دارد، مشتریان گروه اول فروشندگان و مشتریان گروه دوم، مصرف کنندگان و خریداران هستند.
فروشندگان فعال در دیجی کالا ابتدا باید ثبت نام و بعد از تایید صلاحیت، دورههای آموزشی را طی کنند و سپس وارد فهرست فروشندگان دیجی کالا شوند ولی این پایان کار آنها نیست و عملکرد فروشندگان همواره توسط گروه کارشناسان رصد میشود. نارضایتی مشتری باعث خواهد شد فروشندگان جایگاه را در بین فروشندگان دیجی کالا از دست بدهند.
تحویل به موقع کالا یکی از چالش ها در دیجی کالا
وی افزود: تحویل به موقع کالا یکی از نقاط چالش برانگیز در دیجی کالا است و بخشی از گلایههای مشتریان این مجموعه به دلیل تاخیر در تحویل کالا است. از لحاظ آماری ۹۵ درصد سفارشات به موقع و در بازه زمانی که مشتری تعیین کرده، تحویل میشود اما ۵ درصد از سفارشات با تاخیر (چند ساعت تا یک روز بعد از زمانی که مشتریان برای تحویل کالا تعیین کرده اند) به دست آنها میرسد.
ارائه کارت تخفیف به مشتریان با هزینه ماهانه ۳۰۰ میلیونی
این مقام مسئول ادامه داد: نرخ لغو سفارش توسط فروشندگان سایت حدود ۰.۴۱ درصد است که عدد بسیار کوچکی است اما برای جلب رضایت به مشتریانی که سفارش آنها به دلیل لغو فروشنده ارسال نمیشود و یا محصول تقلبی دریافت کرده اند، کارت تخفیف داده میشود. هزینهای که دیجی کالا بابت ارائه تخفیفهای این چنینی به مشتریان میدهد، ماهانه حدود ۳۰۰ میلیون تومان است.
سهم کمتر از ۲ درصدی خردهفروشی آنلاین در ایران
محمدی عنوان کرد: دیجیکالا ماهانه میزبان بیش از ۲۶ میلیون بازدیدکننده است. با توجه به صعود ضریب نفوذ اینترنت به بالای ۹۰ درصد، بالا بودن تعداد بازدید چندان عجیب نیست، اما نکته حائز اهمیت در این بین، سهم ناچیز خردهفروشی آنلاین در ایران است. البته با نگاهی به تعداد تراکنشهای آنلاین ثبتشده توسط شاپرک که افزایشی ۳۲ درصدی داشته، میتوان گفت در سال ۹۸ شاهد افزایش خرید آنلاین بودیم. سهم خردهفروشی آنلاین در ایران کمتر از ۲ درصد است در حالی که خردهفروشی آنلاین در چین سهمی ۲۵ درصدی و در بریتانیا و آمریکا سهمی ۲۲ و ۱۱ درصدی دارد.
میزان فروش خالص ریالی
وی اضافه کرد: دیجیکالا از سال ۹۰ تا ۹۸ بطور متوسط هر سال شاهد افزایش ۱۰۶ درصدی ارزش خالص فروش ریالی بوده است. ارزش خاص فروش ریالی کالاها هر سال دو برابر بیشتر از سال پیش شده و از سال ۹۷ به ۹۸ بیش از ۱۵۶ درصد رشد داشته است.با وجود اینکه از نظر ریالی، گروه کالاهای دیجیتال بیشترین فروش را دارند اما سهم فروش کالاهای خانه و آشپزخانه و خوردنی و آشامیدنی از نظر تعداد بسیار بیشتر است. این تفاوت فاحش در ارزش کالاهای دیجیتال به فروش رفته را باید در وارداتی بودن این کالاها و افزایش ارزش دلاری آنها عنوان کرد. برای مثال قیمت گوشیهای هوشمند بهعنوان محبوبترین کالاهای دیجیتال طی سال ۹۸ به موجب افزایش ارزش قیمت دلار نوسان بالایی داشت و هر روز شاهد افزایش قیمت آن بودیم.