مرتضی علی اکبری (مدیرعامل شرکت تجلی توسعه و معادن فلزات) وعده عرضه اولیه “تجلی” تا یک ماه آینده را داد و اعلام داشت: ۱۵ درصد سهام این شرکت حداکثر تا یک ماه دیگر در فرابورس عرضه اولیه خواهد شد و نقدشوندگی سهام از طریق بازارگردان تعهد شده است.
صدور مجوز افزایش سرمایه ۶۱۹ هزار و ۹۰۰ درصد “تجلی” از آورده نقدی
عرضه اولیه “تجلی” تا یک ماه دیگر
مرتضی علی اکبری از اخذ مجوز ورود شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات به فرابورس خبر داد و توضیح داد: حضور این شرکت در بازار سرمایه نیاز به هماهنگی های بسیاری داشت که با همکاری وزارت صنعت، ایمیدرو، سازمان بورس و “تجلی” انجام و در نهایت مجوز افزایش سرمایه از یک میلیارد به ۶.۲ هزار میلیارد تومان معادل ۶۱۹ هزار و ۹۰۰ درصد و از محل آورده نقدی با سلب حق تقدم از سهامداران فعلی صادر شد.
علی اکبری افزود: ۱۷ درصد این افزایش سرمایه متعلق به چادرملو، ۱۷ درصد متعلق به گل گهر و ۵۱ درصد متعلق به سرمایه گذاری توسعه معادن فلزات است. هر سه سهامدار عمده وجوه را طی چند روز گذشته به شکل نقد و غیر نقد به حساب شرکت واریز کردند و جزء مطالبات آنها محسوب شد. فقط ۱۵ درصد مانده که از طریق سلب حق تقدم سهامداران عرضه خواهد شد. شرکت توسعه معادن فلزات که ۱۰۰درصد سهام “تجلی” را داشت عملا بخشی از سهام را از طریق سلب حق تقدم واگذار کرد و ۵۱ درصد سهام را در مالکیت دارد.
محل صرف افزایش سرمایه ۶۱۹ هزار و ۹۰۰ درصدی
علی اکبری درباره محل صرف این افزایش سرمایه به ۵ پروژه در دست احداث اشاره کرد و گفت: از جمله پروژه های درحال اجرا در خصوص زنجیره فولاد از معدن تا نورد شامل گندله سازی، آهن اسفنجی و فولاد سازی است. از پروژه های آتی نیز می توان به ساخت اسکله بندر عباس و اکتشاف و استخراج از معادن جدید اشاره کرد.
وی درخصوص مزایای عرضه اولیه سهام این شرکت توضیح داد: سهام “تجلی” همچون شرکت های تولیدی نیست که منتظر تقسیم سود مجمع سالانه باشند بلکه براساس درصد پیشرفت فیزیکی پروژه ها، قیمت سهام افزایش پیدا می کند. تامین مالی از طریق شرکت های پروژه محور یکی از بهترین روش ها محسوب می شود که از محل دریافت وجوه دریافتی از مردم مستقیم وارد بخش تولید میشود. از آنجایی که تمرکز شرکت بر روی موضوع پروژه ها است با سرعت اجرای بالا، هزینه های کمتر و تدارکات مناسبتر با کیفیت تر انجام خواهد شد.
علی اکبری تصریح کرد: اگر ۲۰ شرکت همچون تجلی توسعه معادن و فلزات ایجاد شود، نقدینگی به جای حرکت به سمت طلا، سکه، خودرو، ارز و واسطه گری وارد حوزه تولید می شود، تورم کاهش پیدا می کند و نقدینگی کنترل می شود. بازار سرمایه نقدشوندگی بالایی دارد و هر زمان که سهامدار نقدینگی بخواهد به راحتی می تواند سهام را نقد کنند.