حدود یک ماه و نیم است که به دلیل شرایط نامساعد و روند نزولی شاخص کل، عرضه اولیه ای در بازار بورس ایران نداشته ایم و آخرین عرضه اولیه ی سال جاری نیز مربوط عرضه اولیه سهام شرکت سرمایه گذاری گروه مالی سپهر صادرات می باشد که در تاریخ ۳۰ شهریور ماه با نماد “وسپهر” عرضه شد. عرضه اولیه ای که به اعتقاد برخی کارشناسان و مسئولان دلیل افت شاخص در روز عرضه آن بود، چراکه سهامداران جهت مشارکت درا ین عرضه اولیه و خرید سهام وسپهر، دیگر سهام خود را به فروش گذاشتند و این امر موجب فشار فروش و عرضه و در نتیجه افت شاخص کل شد. به همین دلیل از آن پس به منظور جلوگیری از افت بیشتر و بهبود شرایط بازار تصمیم بر آن شد که عرضه اولیه ها تا اطلاع ثانوی متوقف شود. به همین خاطر در پاییز سال جاری خبری از عرضه اولیه نبوده است، این در حالی است که شرکت های زیادی در صف عرضه اولیه قرار دارند. حال می خواهیم ببینیم در صورت انجام، عرضه اولیه بعدی کدام است؟
عرضه اولیه های بعدی کدامند؟
به گزارش نبض بورس:
آخرین عرضه اولیه در بازار سرمایه به تاریخ ۳۰ شهریور ماه سال جاری باز می گردد که در آن سهام شرکت سرمایه گذاری گروه مالی سپهر صادرات با نماد به وسپهر برای اولین بار در بازار سرمایه عرضه شد.
پس از آن و در پاییز امسال دیگر خبری از عرضه اولیه نبوده است اما نمادهای بسیاری در صف عرضه اولیه برای سال جاری می باشند. در هفته گذشته سه شرکت اقداماتی را برای قرار گرفتن در صف عرضه اولیه ها انجام دادند.
در ابتدا شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در ۱۰ آبان ماه سال جاری در بورس با نماد بوعلی درج نماد شد تا سهام این شرکت در یک قدمی عرضه اولیه قرار گیرد.
سپس محمدرضا سلیمیان مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر (هلدینگ سیمان غدیر) در ۱۱ آبان ۱۳۹۹ خبر از عرضه اولیه سهام این شرکت تا پایان پاییز امسال داد. وی گفت: فرآیند پذیرش و درج نماد این شرکت طی امسال بهطور ویژه پیگیری شد و هلدینگ در شهریورماه امسال با نماد «سغدیر» در فهرست نمادهای بازار دوم فرابورس، درجشده و مطابق دستورالعمل پذیرش فرابورس، سهامدار عمده تا چهار ماه بعد از درج، برای عرضه سهام فرصت خواهد داشت.
همچنین بخوانید: هلدینگ غدیر تا پایان پاییز وارد فرابورس می شود
همچنین در جلسه ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۹ طرح ورود شرکت شهروند با اکثریت آراء در جلسه شورای شهر تهران به تصویب رسید تا سهام این فروشگاه هم در یک قدمی ورود به بازار سرمایه قرار بگیرد.
در همان ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۹ شرکت سپیدار سیستم آسیا با نماد سپیدار نیز در بازار دوم فرابورس ایران درج شد تا این نماد هم در صف عرضه اولیه های سال ۹۹ قرار بگیرد.
علاوه بر سه شرکت فوق مطابق با خبرهای منتشر شده در سال جاری، نمادهای زیر شانس بیشتری برای عرضه اولیه دارند:
لیزینگ اقتصاد نوین، سپید ماکیان، لیزینگ کارآفرین، اصفهان کش، فن آوا کارت، شرکت نفت جی، شیمی بافت، بارز کردستان، پتروشیمی بندر امام، صنعت غذایی کوروش، تولید نیروی جنوب غرب صبا، پتروشیمی مروارید، ایمن خودرو شرق، ترانسفورماتور توزیع زنگان، پتروشیمی ایلام، راه آهن حمل و نقل، تامین سرمایه تمدن، شرکت پتروشیمی اروند، استقلال و پرسپولیس، مجتمع صنعتی اسفراین، اپال پارسیان سنگان و عمران و مسکن سازان ایران و روزنامه همشهری.
همچنین شستا پیش بینی کرده است که ۱۵ زیرمجموعه خود را در پاییز و زمستان ۹۹ عرضه اولیه کند که این ۱۵ نماد عبارتند از:
پتروشیمی مروارید (پاییز ۹۹)، سرمایه گذاری هامون شمال (پاییز ۹۹)، زغال سنگ پرورده طبس (پاییز ۹۹)، صنایع عمومی (پاییز ۹۹)، شیمی بافت (پاییز ۹۹)، چوب خزر کاسپین (پاییز ۹۹)، محصولات کاغذی لطیف (پاییز ۹۹)، کارگزاری صبا تامین (پاییز ۹۹)، سیمان آبیک (پاییز ۹۹)، آنتی بیوتیک سازی ایران (پاییز ۹۹)، خدمات ارتباطی رایتل (زمستان ۹۹)، سرمایه گذاری صنایع لاستیک (زمستان ۹۹)، افق تامین انرژی طوس (زمستان ۹۹)، پخش اکسیر (زمستان ۹۹) و سابیر (زمستان ۹۹).
شانس کدام نمادها برای عرضه اولیه در هفته جاری (هفته سوم آبان ۹۹) بیشتر است؟
هر چند که با شرایط بازار سرمایه بعید به نظر می رسد که این هفته هم شاهد عرضه اولیه باشیم اما اگر قرار باشد عرضه اولیه ای انجام شود، شانس نمادهای زیر برای عرضه اولیه بیشتر از سایر نمادها است:
صنعت غذایی کوروش با نماد غکورش، صنایع چوب خزر کاسپین با نماد چخزر، شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس با نماد اپال، سپید ماکیان با نماد سپید، تامین سرمایه تمدن با نماد تمدن، عمران و مسکن سازان ایران با نماد ثعمسا، هلدینگ سیمان غدیر با نماد سغدیر و پتروشیمی بوعلی سینا با نماد بوعلی، شرکت سپیدار سیستم آسیا با نماد سپیدار.